RVVH op koers naar eerste klasse?

Door: Theo Leenheer

RIJSOORD – Ook na de Ridderkerkse derby tegen Rijsoord stond RVVH weer met lege handen. De niet al te spectaculaire burenruzie werd onder een stralend winterzonnetje elf minuten voor tijd beslist door de goaltjesdief van de ‘Kraaien’ bij uitstek nl. Mike van Gool, die de enige en winnende goal binnen prikte.

Daardoor leed RVVH alweer de vijfde competitienederlaag in successie. Verliezen na de winterstop uit bij Swift en thuis tegen Hoek dat kan nog. Maar nederlagen zoals twee weken geleden bij Argon en nu weer bij Rijsoord zijn in de strijd tegen rechtstreekse degradatie (bijna) desastreus te noemen. Juist in die wedstrijden moeten de punten gehaald worden. De feiten waren echter een dubbel minimaal verlies, waarbij aangetekend dat deze wedstrijd van RVVH zijde duidelijk beter was dan bij Argon. Dat is uiterst jammer maar zorgt wel voor een koers die aan het eind toch echt rechtstreekse degradatie oplevert. Aan deze gehavende selectie de opdracht zich in de laatste elf wedstrijden te bewijzen als hoofdklasser voor komend seizoen. Alle blessure gevallen in ogenschouw nemend zal dat een hels karwei worden.

De wedstrijd tegen Rijsoord verdiende eigenlijk geen winnaar. Bij beide ploegen heerste de angst om te verliezen. Rijsoord was in de eerste helft wat meer gevaarlijk voor de goal van Danny Spelde die enkele keren goed handelend moest optreden. RVVH zag weinig kans gevaar te stichten aan de andere kant behalve in de laatste minuut voor de rust. Papito Merencia werd op links bediend en die plaatste de bal meteen door naar de volledig vrijgelaten Nedely Fortes in het centrum die echter niet resoluut genoeg uithaalde en Rijsoord de kans nog zag verijdelen middels een corner.

Na de rust een wat nadrukkelijker op de helft van tegenstander bivakkerend RVVH. En kansjes kwamen er ook. Maar afronding bleef zoals zo vaak dit seizoen achterwege. Zo was Shamir de Jesus eerst over rechts de zestien binnen gedrongen maar stuitte hij op keeper Michael Bekkers. Even later herhaalde De Jesus zijn actie maar dan over links. Weer schoot hij ook goed in, maar wederom hield Bekkers de bal tegen. Iets wat Spelde aan de andere kant ook deed toen een soepele Rijsoord aanval via de rechterkant de bal bezorgde bij de ingevallen Siebren Hoekstra die van Gool in staat stelde te scoren maar Spelde met een reflex zag redden. Het bleek echter uitstel van executie toen een minuut later via de linkerkant Khalid Rahli naar binnen sneed en op het laatste moment vanaf de achterlijn de bal terug legde op de gereedstaande van Gool die van dichtbij de winnende wist te scoren, 1-0. RVVH had nog een klein kwartiertje om gelijk te maken maar kon geen echte vuist meer maken. De ingevallen Sanzio Dieterich bediende de eveneens ingevallen Diego Rietveld die het doel echter te hoog zocht. Na drie minuten blessuretijd was de derby over en kraaiden de ‘Kraaien’ van de pret. Wederom drie punten gepakt van de opponent van ’t Durp en dat maakt in totaal zes in dit seizoen. Wie dat vooraf had geroepen………..

RVVH moet de zaak nu zien te keren in positieve richting wil het volgende week tegen Nootdorp niet weer met lege handen staan. Spelers en staf worden daarbij succes gewenst!

Rijsoord – RVVH 1-0 (0-0)
79. Van Gool 1-0

Scheidsrechter M.G. Paarhuis hield de kaarten op zak.

Opstelling RVVH:
Spelde, Van Leenen, Resoort, Swart, Rodriques de Pina, Proost, Merencia, Cleef (80. Rietveld), De Jesus, Eyongakpa (56. Dieterich) en Fortes.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_gallery _builder_version=”3.0.105″ show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” gallery_ids=”5979,5978,5977,5976,5975″ fullwidth=”on” db_image_max_width_tablet=”51″ db_image_max_height_tablet=”501″ db_image_row_spacing_tablet=”51″ db_image_object_fit=”initial” orientation=”landscape” zoom_icon_color=”#2ea3f2″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” background_layout=”light” db_image_center_titles=”left” pagination_font_size_tablet=”51″ pagination_line_height_tablet=”2″ box_shadow_style=”preset2″ animation_style=”zoom” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

De foto’s zijn gemaakt door Inge Leenheer.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]