RVVH pakt eerste punten tegen koploper

09.10.2021: Door: Nico Los

RIDDERKERK – RVVH heeft zaterdag in de wedstrijd tegen de nog ongeslagen koploper XerxesDZB zijn eerste punten kunnen binnen halen. RVVH verloor de eerste twee competitiewedstrijden met 2-0 terwijl XerxesDZB zijn eerste wedstrijden beide met 4-1 wist te winnen. Dit leverde een uiterst interessant, aantrekkelijk en spannend duel op waarbij het verschil tussen de nummer één en de nummer laatst op de ranglijst nauwelijks te zien was.

De wedstrijd begon met een minuut stilte in verband met het overlijden van oud bestuurslid en XerxesDZB-erelid G. van Limburg. Na de aftrap ontspon zich een aantrekkelijk duel waarbij het talrijk opgekomen publiek volop aan zijn trekken kwam. RVVH opende met een schot van Sanzio Dieterich dat net naast het doel van XerxesDZB ging. XerxesDZB werd gevaarlijk via een corner in de tiende minuut waarbij de bal maar net opgeruimd kon worden door de RVVH-defensie. Harold Vrolijk kopte een minuutje later net naast het doel van RVVH. Vijf minuten later probeerde hij het nog een keer via een hard schot op doel, hetgeen keeper Nikolic nog net kon stoppen. Er ontstond veel strijd op het middenveld waarbij de werklust en teamspirit van RVVH in deze wedstrijd duidelijk opviel. Daarnaast speelde Pires Tavares als strateeg op het middenveld een uitstekende rol maar moest hij in de rust geblesseerd afhaken. Gino Stolk kreeg tot twee keer toe een goede mogelijkheid om te scoren maar beide kansen werden net in de kiem gesmoord door de XerxesDZB-defensie. Halverwege de eerste helft zette RVVH een uitstekende aanval over rechts op via El Koubai, Ajarai en Stolk waarbij laatstgenoemde de bal uitstekend in de linkerhoek kon schieten, 1-0. Doordat XerxesDZB nu wat meer druk ging zetten kreeg RVVH wat meer ruimte via de counter en kon Dieterich tien minuten later bijna de 2-0 binnen schieten. Vlak voor rust tekende Harold Vrolijk bijna de gelijkmaker aan maar keeper Nikolic ranselde zijn harde inzet uit de kruising. Zo brak de rust aan met een wat verrassende tussenstand van 1-0.

De tweede helft begon met een enorm offensief van XerxesDZB dat het er niet bij wilde laten zitten. Er ontstonden enkele kansen waarbij de RVVH-defensie met in de hoofdrol keeper Nikolic maar ternauwernood kon redden. Aan de andere kant kreeg Gino Stolk een goede mogelijkheid maar zijn inzet werd gestopt door keeper Hagendijk. Vervolgens kreeg XerxesDZB enkele corners waarbij keeper Nikolic kon redden. Na een kwartiertje spelen kon RVVH gevaarlijk uitbreken maar Lopes Martins da Veiga “morste” deze open kans. XerxesDZB mocht in het vervolg enkele vrije trappen nemen die ofwel net naast gingen ofwel gered werden door keeper Nikolic. In de 70e minuut onderschepte Jessie Proost op het middenveld de bal en gaf een prima steekbal op invaller Christiaan Sprangemeijer die vrij voor de keeper gezet met dit buitenkansje wel raad wist en prima binnenschoot, 2-0. Dit was in feite de genadeklap voor XerxesDZB dat nog wel vlak voor tijd via een kopbal de onderkant van de lat raakte maar toch niet tot scoren kwam. RVVH verzuimde op zijn beurt om zelfs tot vier keer toe de 3-0 te maken via snel uitgevoerde counters. Niemand die daar overigens na afloop om maalde, immers de eerste punten waren binnen en RVVH kon opklimmen naar de tiende plaats op de ranglijst.

RVVH – XerxesDZB:  2-0 (1-0)