Na enkele trainingen gegeven te hebben kon oefenmeester Giovanni Franken zaterdag voor het eerst zijn leerlingen aan het werk zien in een nuttige oefenpartij.
Twee complete teams had hij ingezet voor de oefenpartij tegen Halsteren(zo).

In de 1e helft kwamen de nieuwelingen Fortes, Klein en Dietrich binnen de lijnen aangevuld met spelers van vorig seizoen.
Na de pauze mochten Levestone, Swart, Kammermans en Rekondie hun kunsten vertonen.

RVVH begon goed aan de wedstrijd, er werd hard gewerkt. Het 1e wapenfeit was al na 9 minuten toen Papito Merencia de trekker over haalde, maar de Halsteren keeper zag de bal ruim over gaan.

Na ruim een kwartier moest die keeper een vrije trap van Guytano Dos Santos met beide vuisten weg stompen om een treffer te voorkomen.

Beide teams waren aardig in evenwicht, Halsteren kreeg immers ook enkele malen een vrije schietkans maar daar kwam gelukkig niets uit.

RVVH oefende 2 augustus vorig jaar ook tegen Halsteren, toen gingen de boys met 6-1 onderuit. Stevie Soares mocht toen uit een strafschop de enigste treffer scoren voor RVVH.
Nu wilden de boys het niet zo ver laten komen. RVVH kwam zelfs op voorsprong. In de 24e minuut kon Wilco Oudenaarden profiteren van verkeerde terugspeelbal van de Halsteren verdediging. Wilco rondde het keurig af en zette RVVH op een 1-0 voorsprong.

Daarna verzuimde RVVH om verder uit te lopen. Enkele 100 procent kansen werden om zeep geholpen.
Sanzio Dietrich miste nog de scherpte. Eerst schoot hij een bal ruim voor de goal langs, toen in de slotminuten kon hij een prima bal van Joey Klein geen vervolg geven.

Vlak voor rust miste Guytano Dos Santos de 2-0 op een haar. Zijn harde schot spatte op de paal uiteen.

RVVH nam de 1-0 voorsprong mee de rust in.

Na de pauze werd het 2e team ingezet, en weer werd er hard gewerkt door de boys. Shamir de Jesus glipte na 52 minuten z,n tegenstander voorbij en gaf de bal keurig voor op Diego Rietveld, maar Diego miste de afronding.

Halsteren kwam na zo,n 73 minuten toch langszij. Een vrije trap aan de rand zestien zorgde uiteindelijk voor de gelijkmaker. Keeper Donevan Levestone had blijkbaar de muur niet goed staan.

RVVH had nog een kwartier om deze oefenwedstrijd winnend af te sluiten. Alex Rekondie
haalde van afstand een keer uit maar dit leverde niets op.

Pas in de laatste slotseconde viel toch nog de beslissing. Een listige bal kwam voor de voeten van Jessie Proost, hij stuurde de keeper de verkeerde hoek in en schoot van afstand de 2-1 binnen.

Meteen daarna floot de scheidsrechter af. RVVH heeft de toeschouwers laten genieten met een mooie pot voetbal.

Komende woensdagavond speelt RVVH op Rijsoord de 1e wedstrijd van het Ridderkerk-toernooi tegen Bolnes. Dinsdagavond starten Rijsoord en Slikkerveer tegen elkaar.

Opstelling RVVH 1e helft: Spelde, van Leenen, Rodriquez de Pina, Yekhlef, Kloppert, Merencia, Dos Santos, Fortes, Dietrich, Oudenaarden, Klein.

Opstelling RVVH 2e helft: Levestone, Swart, Resoort, Jones, Cleef, Kooiman, Proost, Rekondie, Kammermans, Rietveld, de Jesus.

De razende reporter Arie Verveer.

sp-rvvh_01sp-rvvh_02sp-rvvh_03sp-rvvh_04sp-rvvh_05 sp-rvvh_06