RVVH staat met lege handen

16.04.2022: Door: Theo Leenheer

NIEUW LEKKERLAND – Het zonnige bezoek aan het Lekdorp van RVVH heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. Door een late goal won Nieuw Lekkerland met 1-0 in een wedstrijd die geen winnaar verdiende.

Een wedstrijd tussen twee verschillende spelstijlen. RVVH probeerde voetballend een oplossing te vinden in de hechte defensie van de thuisclub. Daar waar de Lekkerlanders vaak de lange bal hanteerden waar dan vervolgens Sven Schilders met zijn snelheid trachtte te profiteren. Na ruim een kwartier lukte dat bijna nadat Schilders via de rechterkant gevaarlijk werd, maar de jarige Kristijan Nikolic kon redden. Uit de corner schoot Walter Heijkoop snoeihard maar net over. Na een half uur probeerde Wim de Jong met een gevaarlijke vrije trap een gaatje te vinden, echter Nikolic bokste de bal weg. RVVH wist daar weinig meer tegenover te stellen dan een gevaarlijk ogende voorzet of toch een schot vanaf de rechterkant van Mohamed Ajarai wat maar net over ging. Ruststand 0-0.

Kort na de rust werd via de rechterkant Brandon Könemann gelanceerd, die ging op snelheid zijn tegenstrever voorbij en schoof de bal maar net voorlangs de goal van Delano Kortstam. Daarna een matig vervolg van de wedstrijd aan beide kanten. De wil was er ongetwijfeld, maar de uitvoering wilde niet vlotten. Beide teams voerden de nodige wissels door om toch iets te forceren. RVVH leek daarin te slagen maar de goal werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Aan de andere kant schoot Niels Brekelmans maar net over na slecht wegwerken bij RVVH achterin. Vijf minuten later was het wel raak. Thom den Besten mocht vanuit eigen verdediging vrij opstomen langs meerdere Herculanen. Een combinatie met Schilders bracht de bal voor de voeten van Brekelmans die hard inschoot. Nikolic bokste de bal buiten maar wel in de schietgrage voeten van Schilders die dankbaar en snoeihard profiteerde, 1-0. RVVH was daarna met een harde kopbal van invaller Jordey van Dam, knap over getikt door keeper Kortstam, nog dichtbij de gelijkmaker, maar moest na vijf minuten blessuretijd een onnodige nederlaag slikken.

Nieuw Lekkerland – RVVH 1-0 (0-0)

1. Schilders 1-0

Scheidsrechter R. Mol gaf geel aan El Koubai (RVVH) en Schilders (NL).