Selecteer een pagina

Door: Theo Leenheer

RIDDERKERK – RVVH staat ook na de eerste thuiswedstrijd in 2018 met lege handen. Hoek kaapte middels de 1-3 zege de punten weg voor de ogen van de teleurgestelde Ridderkerkers. De snelle 1-1 werd ook de ruststand, waarna de gasten uit Zeeuws-Vlaanderen de wedstrijd in de slotfase alsnog naar zich toe trokken.

Een uiterst spectaculair begin aan de in eerste instantie nog enigszins zonnige Sportlaan. Hoek scoorde namelijk al binnen 70 seconden toen de bal via Reguillo Vandepitte bij Bram Leroy belandde. Deze kopte hem door naar de bij de tweede paal vrijstaande Sidy Ceesay die geen twijfel kende, 0-1. RVVH liet het er niet bijzitten en na iets meer dan drie minuten was daar de gelijkmaker al. Nedely Fortes en Shamir de Jesus maakte het Hoek lastig in de opbouw waarna de bal via een Hoek’s been bij Sanzio Dieterich kwam. Deze lanceerde zichzelf al voor de middenlijn en schoot als een komeet met de bal aan de voet richting het doel van keeper Jordi de Jonghe. Diverse spelers werden gepasseerd waarna Dieterich alleen voor de De Jonghe aangekomen de bal keurig in het hoekje deponeerde, 1-1. Wat een begin! Enkele minuten later werd op links De Jesus weggestuurd en die draaide om zijn man heen en krulde de bal vervolgens naar de verste kruising. De lat behoedde Hoek vervolgens voor een achterstand. Daarna een gelijk opgaande wedstrijd met niet al teveel kansen voor de beide doelen maar waar wel zichtbaar was dat RVVH voetballend helemaal niet onder doet voor een team als Hoek met al zijn routine en ervaring. Hoek kreeg wat schietkansen. Zo schoot Fabian Wilson na een combinatie met Vandepitte over en verdween een lepe bal van Leroy net voorlangs nadat hij was aangespeeld door Rik Impens. RVVH werd gevaarlijk na een verre lange bal van Rick Resoort waar De Jesus wel heil in zag, maar waar keeper de Jonghe net iets eerder bij de bal was. Zo werd de rust bereikt met een 1-1 tussenstand.

Na de rust gelijk een energiek begin van de thuisclub. Dieterich rondde de voorbereiding van Fortes af met een schot in de handen van de keeper en even later stuurde De Jesus Dieterich de ruimte in over rechts, maar belandde zijn inzet vervolgens in het zijnet. Hoek moest toezien dat RVVH het ze weer moeilijk maakte maar kreeg na ruim een kwartier toch een goede kans op de voorsprong. Een soepel lopende aanval werd vanaf rechts voorgezet door Impens en bal werd in het centrum van de Ridderkerkse verdediging maar net over gekopt door nieuweling Daniël Akindayini. Met aan de beide kanten de nodige wissels ging de wedstrijd de laatste fase in en hoopte RVVH dat ene puntje of misschien wel meer in Ridderkerk te houden. Het liep echter toch weer anders. De gasten trokken in de laatste 20 minuten de wedstrijd toch gedecideerd naar zich toe. Dik een kwartier voor tijd wederom een soepel lopende Hoek aanval met Vandepitte en Impens als aangevers naar de op rechts staande Ceesay. Deze trok de bal vervolgens voor richting de ingevallen Thomas van Renterghem die boven Mauro Kloppert uittorende de 1-2 binnen wist te koppen. Toch kreeg RVVH nog een mooie kans op de gelijkmaker. Invaller Diego Rietveld kwam voor de middenlijn in balbezit en zette een rush in over de linkerkant. Op het goede moment gaf hij de bal breed op de meegelopen Jordi Mosmans die de hoek voor het uitzoeken leek te hebben. Zijn harde inzet verdween echter naast. Aan de andere kant moest vervolgens Danny Spelde redden op een harde uithaal van Impens alvorens de beslissing viel in de wedstrijd. Bij een verdedigende actie van Resoort haakte hij heel licht het been van Akindayini die neer ging. Scheidsrechter Roeleveld kende geen genade en wees gedecideerd naar de stip. Het ‘slachtoffer’ zelf, Akindayini, schoot de bal feilloos binnen voor de 1-3. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en gingen de drie punten mee de bus in richting Zeeland.

Een jammerlijke nederlaag voor RVVH, dat wederom bewondering oogstte voor het vertoonde spel maar weer met lege handen stond. Dan volgende week maar proberen Argon de punten af te snoepen in een echte degradatiekraker om 14.30 uur in Mijdrecht.

RVVH – Hoek 1-3 (1-1)

2. Ceesay 0-1

4. Dieterich 1-1

73. Van Renterghem 1-2

83. Akindayini 1-3 (strafschop)

Scheidsrechter M.A. Roeleveld gaf geel aan Mosmans en Rietveld van RVVH en aan Impens en Akindayini van Hoek.

Opstelling RVVH:
Spelde, Kloppert, Resoort, Swart, Rodriques de Pina, Mosmans, Proost (86. Eyongakpa), Cleef (62. Merencia), Fortes, De Jesus (58. Rietveld) en Dieterich.


SAMENVATTING
INTERVIEWS
Foto's: Lianne Mosmans

sp-rvvh_01sp-rvvh_02sp-rvvh_03sp-rvvh_04sp-rvvh_05 sp-rvvh_06