Door: Theo Leenheer

HOEK – RVVH leed een uiterst ongelukkige nederlaag in Zeeuws-Vlaanderen. Tegen Hoek werd het door een ongelukkige eigen goal 2-1 voor de thuisploeg. RVVH kreeg de complimenten, maar Hoek de zo belangrijke punten.

De druiven waren zuur voor de Ridderkerkers. Wederom werd er goed gespeeld en werd het de thuisploeg zeer moeilijk gemaakt, maar leverde het geen punten op. De beginfase was bijna kenmerkend. Zonder dat er ook nog maar één gevaarlijke bal voor de beide goals was geweest, was het de thuisploeg die na acht minuten de leiding nam. Een voorzet van de rechterkant van Aaron Verwilligen kon door de fysiek sterke Sidy Ceesay tussen twee RVVH verdedigers worden binnen gekopt achter doelman Donovan Levestone, die de geblesseerde Danny Spelde verving. Daarmee moest RVVH alweer vroeg op jacht naar de gelijkmaker. RVVH deed dat met goed spel. Hoek kreeg daar maar moeilijk grip op en moest zelfs toezien dat RVVH de wedstrijd dicteerde. Het leverde vijf minuten na de openingsgoal ook een grote kans op voor Papito Merencia, die een voorzet van rechts van Sanzio Dieterich bij de tweede paal niet kon binnenwerken. Na een half uur weer een grote kans nu voor Dieterich. Hij leek te kunnen profiteren van een fout van Yoshi Verbrugge en kon alleen op weg naar keeper Jordi de Jonghe. Deze hield het hoofd koel en won de één tegen één situatie. Tussendoor was Hoek gevaarlijk (2x Thomas van Renterghem en Nick van Splunder) met enkele dode spelmomenten. Toch kwamen de Ridderkerkers dikverdiend langszij. Een voorzet van Jessie Proost viel achter de defensie van Hoek waarna Jesse Eggers de gelijkmaker op de schoen had. Toen hij wilde uithalen werd hij onderuit gewerkt en wees scheidsrechter W.H. Kuijntjes gedecideerd naar de stip. Guytano dos Santos stuurde vervolgens keeper de De Jonghe de verkeerde kant op, 1-1. Daarna waren er nog twee mogelijkheden voor Dieterich en werd aan de andere kant nog een bal op de lat gekopt door Van Sprundel. Ruststand 1-1.

Na de rust behield RVVH de controle over de wedstrijd al kon de thuisploeg daar iets meer tegenover stellen dan voor de rust. Zeker in de achtste minuut toen een goedlopende Hoek aanval maar net werd overgeschoten door Bram Leroy. De gevaarlijke momenten voor de beide doelen bleven echter uit waardoor het als kijkspel niet beter werd. De wedstrijd leek lange tijd richting 1-1 te gaan, maar dan is er altijd nog die dekselse slotfase die RVVH dit seizoen al meer de das omdeed. Eerst was het Leroy die Levestone tot een mooie redding noopte. Vervolgens kon diezelfde Leroy meerdere malen de rebound voorgeven waarna een uiteindelijke inzet van Fabian Wilson dusdanig van richting werd veranderd door Dino Rodriques de Pina dat de bal via zijn borst in het eigen doel hobbelde, 2-1. Een uiterst merkwaardig doelpunt die wel de nekslag bleek voor de Ridderkerkers. Het geloof ebde weg en behoudens een schot van Merencia in handen van de keeper na een voorzet van Dieterich konden de Ridderkerkers geen potten meer breken. Hoek was tot twee keer toe nog dichtbij een derde treffer maar zowel Zinho Chergui als Wilson zagen hun inzet net naast verdwijnen. Na vijf minuten blessuretijd moest RVVH weer een nederlaag slikken. Hoek won uiterst gelukkig en liet de Ridderkerkers met een kater de bus in stappen.

Een jammerlijke en onterechte nederlaag voor een weer goed spelend RVVH. Het voor de prijzende strijdende Hoek had een zeer moeilijke middag in eigen huis maar won toch. RVVH wacht volgende week de thuiswedstrijd tegen Argon om 14.30 uur.

Hoek – RVVH 2-1 (1-1)
8. Ceesay 1-0
38. Dos Santos 1-1 (strafschop)
75. Rodriques de Pina 2-1 (eigen doelpunt)

Gele kaarten voor Rodriques de Pina en Kloppert (beiden RVVH).

Opstelling RVVH:
Levestone, Kloppert, van Leenen (78. De Jesus), Yekhlef, Eggers, Rodriques de Pina, Merencia, Dos Santos, Proost (68. Kooiman), Dieterich en Oudenaarden.

Samenvatting:

Interviews:

sp-rvvh_01sp-rvvh_02sp-rvvh_03sp-rvvh_04sp-rvvh_05 sp-rvvh_06