Door: Nico Los

RIDDERKERK De wedstrijd van RVVH tegen Rijsoord was weer op papier een echte ouderwetse derby. RVVH moest winnen in verband met het ontlopen van het degradatiespook en Rijsoord moest winnen om aansluiting te houden in de titelrace.Vorige week kon RVVH in de ultieme slotfase nog een belangrijke driepunter behalen tegen De Meeuwen, terwijl Rijsoord een redelijk gemakkelijke middag had door met 3-0 te winnen van Poortugaal. De dorpsderby draaide voor RVVH echter uit op een deceptie waarin het zichzelf niet belonen met goals weer het leidmotief was en Rijsoord dit wel kon doen en zo de wedstrijd naar zich toe kon trekken.

De derby opende met het door beide ploegen veelvuldig rondspelen van de bal en het aftasten van de mogelijkheden. De eerste kwam er voor Rijsoord via een vrije trap van Romain van Bruggen vanaf de linkerkant van het veld, maar keeper Levestone kon de bal gemakkelijk stoppen. Enkele minuten later volgde er een rush van Cerezo Drenthe waarbij hij zijn inzet op de buitenkant van de paal zag belanden. Na een kwartiertje spelen mocht Rijsoord zijn eerste corner nemen die door good-old Mike van Gool werd over gekopt. Na een half uur spelen ging Sönmez er ondanks het voor buitenspel appellerende Rijsoord snel vandoor en gaf vanaf rechts een prima voorzet die nog maar net door keeper Özrak onderschept kon worden. Tien minuten voor rust ging Jesse Eggers er vandoor maar hij zag zijn schot geblokt worden door de Rijsoord-defensie. Könemann zag even later zijn te zachte schot gepakt worden door Özrak. En toen was daar ineens acht minuten voor rust Rijsoord dat zijn eerste echte schot op doel geblokt zag worden door de RVVH-defensie maar via een ongelukkige klutsbal kwam deze ineens voor de voeten van de vrijstaande Khalid Rahli waarna hij direct de 0-1 in de touwen schoot. Dit betekende tevens de ruststand.

Na de thee kwam RVVH wat feller uit de startblokken en zette wat meer druk op Rijsoord. Dit had in de 54e minuut al succes toen Merencia de bal op het middenveld veroverde en uitstekend passte op Könemann, die vrij gemakkelijk keeper Özrak omspeelde en de bal in het lege doel kon schuiven: 1-1. Enkele minuten later mocht RVVH zijn eerste corner van de wedstrijd nemen, maar ondanks het feit dat Könemann omver werd gelopen floot scheidsrechter Kraak af in verband met hinderen van de keeper. Jesse Eggers zag 5 minuten later zijn harde vrije trap in de muur belanden na een overtreding op Merencia. Ook zag hijeen minuutje later zijn schot na een voorzet van Sönmez gepakt worden door keeper Özrak. RVVH was in deze fase van de wedstrijd de betere ploeg maar vergat wederom zichzelf hiervoor te belonen. Halverwege de tweede helft kantelde dit beeld van de wedstrijd. Een snelle aanval van Rijsoord via de rechtervleugel werd door invaller Zaalman nog over het doel gekopt. Twee minuten later was het wel ineens raak. Een corner van Rijsoord werd door Zepp Jacobs op de lat gekopt waarna de rebound tot twee keer toe in een klutsbal veranderde maar Zaalman er uiteindelijk van profiteerde en de 1-2 kon inschieten. RVVH probeerde nu alles op alles te zetten maar ontbeerde hierbij het nodige geluk. Zo kon uit een corner keeper Özrak redding brengen, zag Gino Boers zijn harde schot geblokt worden en zag RVVH diezelfde Boers even later een kans voor open doel missen. Even later werd de wedstrijd definitief beslist toen Romain van Bruggen vanaf links een vrije trap mocht nemen en hij de bal hard en strak laag in de hoek schoot: 1-3. Dat vijf minuten voor tijd Khalid Rahli geheel vrijstaand vanaf links er nog 1-4 van maakte was nog slechts voor de statistieken. RVVH had zich de kaas van het brood laten eten en verloor enigszins geflatteerd maar toch wel verdiend deze matte derby.

Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen in de uitwedstrijd tegen Honselersdijk.

RVVHRijsoord 1-4 (0-1)

37. Rahli 0-1

54. Könemann 1-1

70. Zaalman 1-2

82. Van Bruggen 1-3

85. Rahli 1-4

Scheidsrechter: S.C. Kraak.

Gele kaart: Mosmans (RVVH).

RVVH: Levestone, Drenthe J., Swart (75. Lioe Anjie), Eggers, Boers, Luksch, Merencia, ElKoubai (75. Mosmans),nmez, Drenthe C. (67. De Jesus) en Könemann.

Rijsoord: Özrak, Gerardus, Hartman, De Wolf, Van Bruggen, Costa de Brito (60. Zaalman), De Groot, Rahli (86. Van der Vaart), Van Gool (70. Gerritse), Van Dongen en Jacobs.