RVVH verovert periodetitel en speelt gelijk in oefenwedstrijd

Door: Theo Leenheer

Het heeft even geduurd maar sinds zaterdagmiddag 5 februari 16.30 uur is RVVH dan toch officieel periodekampioen van de eerste klasse B. RVVH was zelf al uitgespeeld, maar moest wachten op het resultaat van de inhaalwedstrijd tussen Nieuwenhoorn, nog de enige kanshebber, en Terneuzense Boys. Nieuwenhoorn moest met minimaal vijf doelpunten verschil winnen van de Zeeuwen om RVVH alsnog de titel te ontnemen. Een kleinere overwinning of puntenverlies betekende een Ridderkerks feestje. Dat kwam er dus omdat Nieuwenhoorn wel wist te winnen, maar met een voor Nieuwenhoorn te kleine marge. Ondanks de 0-1 bij de rust ging men na de rust met 3-1 over Terneuzense Boys heen. Daarmee kwamen ze dus drie doelpunten te kort op RVVH, maar kwam Nieuwenhoorn in punten wel gelijk op de ranglijst. RVVH is door het periodekampioenschap nu verzekerd van nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse.

Daarnaast oefende RVVH zaterdagmiddag tegen het in de hoofdklasse A uitkomende Jodan Boys. Ook hierin lieten de Ridderkerkers zien op dit moment niet onder te doen tegen een hoger spelende ploeg. Een goede wedstrijd van Ridderkerkse zijde werd afgesloten op 1-1. De eindstand was voor de rust al bereikt. Het Goudse Jodan Boys opende de score na 20 minuten door Yusri el Kandoussi maar vier minuten later egaliseerde RVVH alweer middels doelpuntenmaker Gino Stolk. In de tweede helft werd dus niet gescoord al stond het aluminium in de slotfase nog wel een Ridderkerkse treffer in de weg.