RVVH verrast Ter Leede

Door: Jan P.

De eerste competitieronde was meteen een succesvolle voor de vrouwen van RVVH. In Sassenheim werd Ter Leede met 2-3 verslagen. Een mooie opsteker voor het team van Andrew Thomas dat met een zwaar programma aan de competitie begint.

De vrouwen van Ter Leede zijn meervoudig landskampioen en doen ieder seizoen mee om de titel. RVVH mikt op een mooie plaats in de middenmoot. De onderlinge wedstrijden tussen deze twee clubs  zijn altijd spannend. Vorig jaar speelde RVVH in Sassenheim een nette 3-3. Trainer Thomas en assistent Jacco Been begonnen de voorbereiding op deze ontmoeting al op het veld na de gewonnen bekerwedstrijd van vorige week tegen Eldenia. ‘Meiden…mooi resultaat maar vanaf nu gaan we aan de slag met Ter Leede’ waren zijn woorden na afloop van die ontmoeting.

Al in de eerste seconden van de wedstrijd kreeg Sharona Versluis de kans om Ter Leede op een achterstand te zetten. RVVH liet daarmee zien dat ze de punten mee wilden nemen naar Ridderkerk. Toch was het Ter Leede dat op voorspong kwam uit een vrije trap. Drie minuten daarna schoot Versluis wel raak en kwamen de Hercules vrouwen weer op gelijke hoogte.  Het was Sharella Hunt die nog voor het rustsignaal,  van de goed leidende scheidsrechter de Bont,  RVVH op voorsprong zette.

Kort in de tweede helft counterde Ter Leede naar de 2-2. Met nog 40 minuten op de klok was en bleef het een spannende strijd. Fysiek maar fair streden de vrouwen om iedere meter. Een half uur voor tijd was het Jaline Hoek die RVVH weer op voorspong schoot. Met nog een half uur te spelen zette Ter Leede alles op alles om puntverlies te voorkomen en moest RVVH alle zeilen bijzetten om de voorspong te verdedigen.  Na 90 minuten spelen was de ontlading groot bij de vrouwen van RVVH. De eerste van drie hele lastig hobbels aan het begin van de competitie, Ter Leede, Saestum en Eindhoven was bedwongen.