RVVH verslikt zich in laagvlieger Brielle

26.02.2022: Door: Theo Leenheer

BRIELLE – RVVH ging tegen het laaggeplaatste Brielle lelijk onderuit. In een van Ridderkerkse zijde slechte wedstrijd werd met 3-1 verloren.

Voor de rust kwamen de Ridderkerkers nog het beste voor de dag. Hoewel Brielle zeker ook niet ongevaarlijk was, lagen er toen de mogelijkheden voor RVVH. Aanvoerder Papito Merencia was er tot twee keer toe met een kopbal na een corner dichtbij. Een afstandsschot van Sanzio Dieterich kon met moeite door keeper Nigel Keehnen worden gepareerd. Ook Jesse Eggers probeerde het van zo’n 35 meter. Zijn schot stuitte net voor Keehnen nog op, die de bal met veel moeite tot corner wist te verwerken. Namens Brielle wist Adam El Fazazi met een schot net naast gevaar te stichten. Kort voor de rust een goede actie aan de rechterkant met Merencia, die meerdere tegenstanders zijn hielen liet zien en de bal plaatste naar Gino Stolk. Deze zag zijn inzet echter via de buitenkant van de paal naast gaan. Rust 0-0.

Na de rust met twee wissels aan RVVH zijde kwam RVVH na zes minuten dan toch aan de voorsprong. Stolk was de maker van de goal na een goed opgezette aanval, 0-1. De Ridderkerkse aanwezigen waren amper uitgejuicht of het was alweer gelijk. Zepp Jacobs profiteerde van niet resoluut (uit)verdedigen, 1-1. Daarna werd het er niet beter op. RVVH creëerde nauwelijks nog kansen en Brielle ging er steeds meer in geloven. Een voorzet van Merencia belandde (onbedoeld?) op de lat en de ingevallen Patrick Lopes Martins da Veiga kreeg via de linkerkant een kans na een goede voorbereiding van de eveneens ingevallen Jordey van Dam. Maar daar bleef het wel bij, ondanks pogingen met in totaal vijf nieuwe mensen bij RVVH. Zo’n tien minuten voor tijd sloeg de thuisploeg toen. Invaller Guylain Gillet mocht door de RVVH defensie slalommen en stopte pas toen hij de 2-1 had gescoord. Tot overmaat van ramp moest RVVH de laatste acht minuten ook nog eens met zijn tienen verder omdat Jessie Proost geblesseerd uitviel. Toen ook bij de thuisclub Jacobs geblesseerd uitviel na al drie wisselmomenten na de rust leek het evenwicht daarin weer hersteld. Toch kwam even later daar een andere speler voor binnen de lijnen waardoor Brielle dus onreglementair wisselde, wat ook werd toegestaan door scheidsrechter E. de Winter. Die had daar op dat moment ook geen notie van gehad. Niettemin ging zo de wedstrijd naar het einde. RVVH kwam nauwelijks meer voor de goal en moest in de blessuretijd nog een derde goal slikken. Keeper Kristijan Nikolic speelde de bal in de voeten van Brielle waarna Younes Hadiki dankbaar het cadeautje uitpakte, 3-1. RVVH leed een volkomen terechte nederlaag op een moment dat je het misschien niet zou verwachten. Volgende week mag men zich revancheren in de thuiswedstrijd tegen regiogenoot Heerjansdam.

Brielle – RVVH 3-1 (0-0)

52. Stolk 0-1

54. Jacobs 1-1

80. Gillet 2-1

90+3. Hadiki 3-1

Scheidsrechter E. de Winter gaf geel aan Jacobs (Brielle) en aan van Dam (RVVH).