In een wedstrijd waarin vanaf de eerste tot de laatste seconde gevochten werd om elke bal, was het RVVH dat in de laatste minuut van de wedstrijd toch nog de meer dan verdiende gelijkmaker maakte.


RVVH laat meteen weten dat het geen gemakkelijke wedstrijd gaat worden voor Oranje Nassau, dat in punten een stuk hoger op de ranglijst staat.
In de eerste 5 minuten wordt het duidelijk dat de tegenstander van vandaag erg handig is in de omschakeling. In balbezit worden meteen de snelle buitenspelers gezocht. En dit leidt in het eerste kwartier voor de nodige snelle counteraanvallen van Oranje Nassau. Echter de verdediging van RVVH staat prima op te letten, waardoor het niet tot een echte gevaarlijke kans komt. Zo weet Mariëlle een schot van een speelster van ON goed te blokken. Ook RVVH laat in het eerste kwartier zien dat ze deze wedstrijd gestart zijn om de 3 punten in Ridderkerk te houden.
Doordat het gehele team kort druk zet op ON, is het uiteindelijk Jaline die de bal onderschept en met een mooie steekpass Claudia de diepte in stuurt. Helaas kon zij net niet bij de bal.
Ook Jennifer laat in deze fase van de wedstrijd meteen van zich spreken. Een afstandsschot dat over ging, was haar eerste waarschuwing voor de verdediging van ON.
Zo’n 5 minuten later werd er door RVVH slordig door het midden uitverdedigd, waardoor de bal voor de voeten van een speelster van ON kwam. Zij twijfelde geen moment en draaide de bal in de verre hoek om de keepster heen, 0-1. Een geheel onverwacht doelpunt, maar ook die tellen.
RVVH zit niet bij de pakken neer en gaat op zoek naar de gelijkmaker.
In de 10 minuten na het doelpunt waren er verschillende kansen voor RVVH. Jennifer die die bal er net niet in krijgt na een vrije trap van Celine B. Annemieke die diep gestuurd werd, maar net de kracht niet meer heeft om hard genoeg op het doel te schieten, Jaline die na een voorzet voor het doel langs kopt.
Op het middenveld is het Romy die er rond deze tijd al een halve marathon op heeft zitten. Door goed te storen weet zij af en toe een counter van ON te verstoren, maar ook in de aanvallen van RVVH is zij betrokken. ON weet nog een keer echt gevaarlijk te worden, nadat zij weer snel de rechter buitenspeelster zochten. Deze gaf goed voor, de bal ging voorbij iedereen, maar gelukkig was de pass net te scherp voor de linker buitenspeelster om de bal in het lege doel te krijgen.
In de laatste seconde van de eerste helft werd ook RVVH nog een keer gevaarlijk. Na een snelle inworp van Celine S en vervolgens de combinatie tussen Jaline en Jennifer, eindigt de bal net niet in het doel.

In de eerste 10 minuten van de tweede helft zorgt ON nog voor een aantal gevaarlijke momenten. Op de rand 16 werd een overtreding gemaakt op een speelster van ON. De vrije trap die daaruit volgt wordt niet slim benut, waardoor RVVH goed wegkomt. En zo is er nog een kans die ON niet goed uitspeelt.
Hierna is het ook RVVH weer dat zich laat spreken. Met een snelle aanval via Fu-Sang werd de diepte gezocht. Een opzettelijke handsbal zorgt ervoor dit niet tot een echte grote kans leidt.
Angel is voor de Ridderkerkse vrouwen ook nog een keer van grote waarde. Een mooi schot van ON weet zij goed te pakken. Nieuwe aanval RVVH. Jennifer geeft vanaf links een voorzet de 16 in. Doordat deze bal nog net door Romy geraakt werd, eindigt de bal voor de voeten van Jaline. Een prima schot volgt en de gelijkmaker werd aan de zijkant al bijna gevierd, maar dit maal was het de keepster van ON die voor haar ploeg van grote waarde was en de bal tot corner weet te verwerken.
De kracht van RVVH was vandaag dat zij voor elke bal bleven vechten en als team constant druk bleef geven op de tegenstander. ON wist hier duidelijk even geen raad mee, waardoor RVVH de bal bleef veroveren en er kansen bleven ontstaan. Aan alles kon je voelen dat er een doelpunt in de lucht hing. Maar ook de tijd tikte door. Met nog een kwartier te gaan, geen nette opbouw meer vanaf de keepster, maar lange ballen naar voren. Hier was het Jennifer die voor de verdediging een ware plaag vormde. Storen, veroveren, passes op de links en rechtsbuiten. Achterin 1 op 1. Chelsea als extra spits. Nog een minuut of 10 te gaan. Ilse staat haar vrouwtje achterin en weet zelfs Daniëlla nog diep weg te sturen. Inspelen op Jaline, openen en Nadine ontvangt de bal op linksbuiten. Dreiging vooruit, kappen naar binnen en een prachtig schot eindigt net naast het doel.
Nog maar eens proberen. Nog een minuut of 5. Lange bal van de keepster. Jennifer wint het duel van beide centrale verdedigsters en nu moet het dan lukken. Alleen op de keepster af, maar helaas.
Inmiddels zit de officiële tijd erop. Nog maar eens een diepe bal vanuit de achterhoede. De bal beland uiteindelijk bij Jennifer en na 91 minuten is het dan eindelijk de verdiende 1-1! Zo’n beetje iedereen vliegt van de bank de lucht (en het veld) in. Mooi om de ontlading te zien bij het gehele team (inclusief de supporters).

Heel erg trots op deze teamprestatie! Waarin RVVH de felheid en de wil om te winnen uit de eerste twee competitieduels weer liet zien. Klasse meiden!
Opstelling:
Angel, Mariëlle (Ilse), Celine B, Chelsea, Annemieke, Fu-Sang, Romy, Celine S (Daniëlla), Jaline, Jennifer, Claudia (Nadine)

sp-rvvh_01sp-rvvh_02sp-rvvh_03sp-rvvh_04sp-rvvh_05 sp-rvvh_06