Door: Leonie Dickhoff

Wederom een punt voor de Ridderkerkse vrouwen, maar dat neemt niet weg dat het voelt alsof er 2 punten verloren zijn.
Het eerste kwartier domineert RVVH de wedstrijd. RVVH heeft veelal de bal en speelt verzorgt voetbal. Aan de Ridderkerkse kant ontbreekt het alleen aan de laatste goede pass om daaruit te kunnen scoren.
In deze fase van de wedstrijd komt de tegenstander niet tot voetballen, doordat RVVH direct goed druk zet. Er wordt prima doorgeschoven en overgenomen.
Saestum kan, kort achter elkaar, twee maal gevaarlijk worden dwars door het midden. Dit omdat alle twee de centrale verdedigers mee waren in de opbouw. Gelukkig voor de ‘blauwwitte’, lette keepster Beau en de hardwerkende middenveldster Romy wel goed op en konden de uitbraken van Saestum beide keren tegengehouden worden.
Na een half uur spelen, was het RVVH dat eigenlijk voor de eerste keer echt gevaarlijk werd. Uit een corner van Nadine, werd de bal bijna verwerkt tot een doelpunt.
Zo’n 5 minuten later was het Celine die in ‘de zestien’ tot de achterlijn was doorgedrongen. Zij werd met twee handen in de rug geduwd. De scheidsrechter floot terecht, maar deed hij dit nou voor een penalty of een indirecte vrije trap? Het bleef even onduidelijk, maar uiteindelijk werd het (met een klein beetje hulp van de tegenstander) terecht een penalty. Yara kreeg de taak om 1-0 op het scorebord te krijgen, maar helaas voor RVVH, ging de verder prima geschoten bal net naast!
Met nog een minuut of 5 te spelen werd er, uit een vrije trap van Celine, alsnog bijna gescoord. De bal kwam goed voor en dit maal was het Jennifer die de bal net niet goed op haar hoofd kreeg, waardoor de bal naast het doel verdween.
In de laatste minuut werd Saestum nog een keer gevaarlijk, maar dit maal was het Mariëlle die de bal op de lijn nog weg kon werken. Vrijwel direct hierna floot de scheidsrechter voor de rust.

Na de rust een compleet ander beeld dan in de eerste helft. RVVH werd na 10 minuten nog even gevaarlijk toen Lisanne goed druk zette en de bal onderschepte. Hieruit ontstond een prima aanval, maar ook hier ontbrak het aan een goede eindpass om echt richting het doel van de tegenstander te komen.
De rest van de tweede helft leek het of RVVH moe gestreden was. Wel bleef het nog kort op de tegenstander verdedigen, maar heel veel kracht om vervolgens nog een aanval op te zetten, leek er niet meer te zijn. Ook Saestum kon niet echt gevaarlijk meer worden en zo eindigde deze tweede competitiewedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel. Door een zeer gewaardeerd verslaggever (†) ook wel een wedstrijd met een ‘brilstand’ genoemd.
Zeker als je kijkt naar de eerste helft, had RVVH hier thuis de 3 punten verdiend. Maar daarvoor moet je wel tot scoren komen. Misschien is de training deze week een mooie gelegenheid om hierop te oefenen.

Opstelling:
Beau, Mariëlle, Ilse, Yara, Jamie, Chelsea, Romy, Celine, Nadine (Lisanne), Jennifer (Claudia), Rachel (Sara)
Aanstaande maandag speelt het onder 21 team van de damesafdeling haar eerste competitieduel. Om 20:15 uur wordt er afgetrapt op het sportpark van DSVP.

sp-rvvh_01sp-rvvh_02sp-rvvh_03sp-rvvh_04sp-rvvh_05 sp-rvvh_06