Selecteer een pagina

Het zelfvertrouwen van de vrouwen van RVVH heeft de afgelopen weken een boost gekregen met 9 punten uit drie wedstrijden. De Ridderkerkse dames stonden dan ook vol vertrouwen aan de aftrap in de thuiswedstrijd tegen het tweede van ter Leede. Hoewel de spitsen van het thuisteam niet tot scoren kwamen In deze eenzijdige wedstrijd stapte RVVH met 4-0 van het veld.

Het moet voor trainer Nasser Abdalla fijn zijn om een brede selectie te hebben die het hoofdklasse niveau aan kan. Een aantal blessures en minder fitte dames was geen belemmering om toch een sterk elftal op het veld te zetten. Ter Leede kwam er niet aan te pas. Na afloop van de wedstrijd gaf de trainer uit Sassenheim dan ook aan dat RVVH tot één van de beste teams uit de hoofdklasse behoort.

De 1-0 kwam van de voet van verdedigster Danielle Noordermeer die, in de 18e minuut, een afgeslagen corner snoeihard in het dak van het doel schoot. Waar Ter Leede met lange ballen probeerden het doel van RVVH te bereiken bleef RVVH de aanvallen steeds netjes opbouwen. Dat geduld werd beloond in de 35e minuut. Uit een corner kopte rechtsback Alyssa Dijkstra de 2-0 binnen.

Direct na rust probeerde Ter Leede het tij te keren door vol inzet de tweede helft in te gaan. Dat enthousiasme was echter van korte duur. RVVH pareerde de aanvalsdrift van gasten door de rust te bewaren en goed uit te verdedigen. Het was wederom Danielle Noordermeer die in de 53e minuut de extreem jonge (15 jaar) keepster van Ter Leede verraste met een afstandsschot. Het gaf Abdalla de ruimte om een aantal wisselspelers minuten te laten maken. De, op het middenveld, ingevallen Fu-sang Pott schoot van afstand, in de allerlaatste minuut fraai de 4-0 binnen.

Met 12 punten uit de afgelopen 4 wedstrijden staan de Ridderkerksen op de vierde plaats in de hoofdklasse. De komende twee zaterdagen beloven veel spektakel op te leveren omdat RVVH dan de nummers 2 en 3, Heerenveen en VIOD zal ontmoeten.

Opstelling RVVVH: Lisette Snel, Alyssa Dijkstra, Danielle Noordermeer, Esmeralda van den Heerik, Jamie van Rijsbergen (Isabel Gulden), Ramona van der Harst (Romy Scherpenzeel), Nikki Roest, Jennifer Oliveira (Fu-sang Pott), Manuela Grootenboer, Rachel van Harlingen, Annemarie Star.

sp-rvvh_01sp-rvvh_02sp-rvvh_03sp-rvvh_04sp-rvvh_05 sp-rvvh_06