Selecteer een pagina

Na twee overwinning op rij, reisden de vrouwen van RVVH vol goede moed af naar de Reigerboys in Heerhugowaard. Bij winst konden de Ridderkerkse dames goede zaken doen op de ranglijst. Die winst kwam er door een 0-2 overwinning in een eenzijdige wedstrijd met verrassende hoogtepunten.

De thuiswinst van vorige week tegen Klarenbeek had de Hercules dames duidelijk zelfvertrouwen gegeven nadat een week eerder Stedoco al opzij was gezet. In Heerhugowaard was RVVH de bovenliggende partij. De enige echte kans die de vrouwen van Reigerboys kregen was in de 12e minuut. Een schot van de Reigerboys werd vakkundig gepareerd door keepster Lisette Snel. Het doelpunt dat uit de rebound werd gescoord werd afgekeurd wegen buitenspel.

RVVH bouwde de ene aanval na de andere op. De aanvalsdrift werd enkel onderbroken door een hagelbui van apocalyptische omvang. Na deze ijskoude status-quo ging RVVH op een hagelwit veld verder waar het gebleven was.

De Ridderkerkse dames zagen hun talloze aanvallen beloond in de 40e minuut. Jennifer Oliveira legde de bal panklaar voor Manuel Grootenboer die de 0-1 in het net schoot.

Na rust hetzelfde beeld, een aanvallend RVVH en een verdedigend Reigerboys. In de 59e minuut wisselde trainer Abdalla, Cheyene Ledes voor Fu-sang Pott. Een voorzet van rechts door Pott stond aan de basis van de 0-2 die door Nikki Roest, in minuut 69, werd aangetekend. Terwijl de duisternis over Heerhugowaard viel en de lichten uit bleven besloten de Reigerboys een tandje bij te zetten door fysiek op het randje te gaan spelen. RVVH beantwoorde dit met eveneens stevig spel. Dat resulteerde in een aantal behoorlijk stevige overtredingen over en weer.

In de 90e minuut leek de scheidsrechter van dienst af te fluiten zonder blessuretijd bij te trekken. Dit tot verrassing van spelers, staf en publiek. Vreugde bij RVVH, gelatenheid bij Reigerboys. Terwijl de cornervlaggen opgeborgen werden en de dames de douche opzochten bleek dat de wedstrijd niet afgelopen was maar dat de scheidsrechter de wedstrijd stil had gelegd. De reden hiervoor was onduidelijk. Na overleg tussen arbiter en de beide coaches werden de lichten ontstoken en de cornervlaggen weer neergezet. In de blessuretijd werd er nog een paar minuten fel gestreden om iets aan de stand te veranderen. Echter zonder resultaat.

Na een tumultueuze wedstrijd mag RVVH zich de winnaar van het weekend noemen. Met deze drie punten stijgen de Ridderkerkse dames van plaats 8 naar plaats 4 in de hoofdklasse.

RVVH: Lisette Snel, Jamie van Rijsbergen, Danielle Noordermeer, Esmeralda van den Heerik, Alyssa Dijkstra, Ramona van der Harst, Nikki Roest, Jennifer Oliveira (Romy Scherpenzeel), Rachel van Harlingen, Manuela Grootenboer, Cheyene Ledes (Fu-sang Pott).

sp-rvvh_01sp-rvvh_02sp-rvvh_03sp-rvvh_04sp-rvvh_05 sp-rvvh_06