RVVH vrouwen gelijk aan Excelsior/BVV

Dinsdagavond ontving RVVH eredivisionist Excelsior/BVV op Sportpark Ridderkerk. De sportieve burenruzie eindigde in een 2-2 gelijkspel.

BVV Barendrecht en RVVH zijn van oudsher sportieve rivalen van elkaar. RVVHspeelde echter nog nooit tegen de Excelsior/BVV combinatie. Het werd een spannende en, zeker voor het publiek, interessante oefenwedstrijd die in een hoog tempo werd gespeeld. RVVH liet in de eerste fase van de wedstrijd de Eredivisionist het spel maken. Daar hadden ze moeite mee. RVVH speelde compact waardoor zij relatief makkelijk stand hielden. Langzaam maar zeker voerde RVVH de druk op. Tegen de verhouding in scoorde Annemieke Kruithof de 0-1 na een rommelige situatie voor de goal van RVVH. Met deze stand gingen de ploegen de rust in.

De tweede helft begon RVVH vanaf het eerste moment druk te zetten op de verdediging van Excelsior waardoor er paniek ontstond bij de Barendrecht/Rotterdam combinatie. Na een kwartier kwam het spel meer in evenwicht maar scoorde Jennifer Oliveira de gelijkmaker. RVVH bleef doordrukken en kreeg een aantal kansen. Een schot van Fu-sang Pott werd gekeerd door de BVV keepster en kwam bij Jayline Hoek voor de voeten. Zij verraste de doelvrouwe en tekende de 2-1 aan. Een minuut later was het alweer gelijk na een fantastische en snelle aanval van BVV/Excelsior waaruit Sherallin Henriques kon scoren.

Beide ploegen bleven tot het laatste fluitsignaal van de prima leidende Jeroen Achterberg strijden voor de winst. Die kwam er niet al verdiende RVVH wellicht iets meer dan ze kregen. Het publiek dat de koude trotseerde was de uiteindelijke winnaar van dit leuke duel.