Selecteer een pagina

Door: Jan Pott

Een beetje bijzondere dag op het Sportpark Ridderkerk. Op de poster staat de naam van wijlen Egbert Moed vermeld als dagsponsor. Egbert was als trouwe verslaggever en kritikaster nauw betrokken bij de dames van RVVH. Hij zou vandaag tevreden zijn geweest.  Na de krappe overwinning op SteDoCo vorige week waren de vrouwen van RVVH zaterdag op dreef tegen Klarenbeek. Met 4-0 werden de dames uit Gelderland van de mat gespeeld. De eindstand werd al voor rust bereikt.

Na twee uitwedstrijden op rij speelden de vrouwen van RVVH eindelijk weer een thuiswedstrijd. Klarenbeek is ogenschijnlijk een directe concurrent op de ranglijst. RVVH begon de wedstrijd als de nummer acht, Klarenbeek als negen. Vanaf de eerste minuut waren de Ridderkerkse dames ver uit de meerdere in deze wedstrijd.  Al na vier minuten kreeg RVVH de kans om de score te openen.  Bij de derde kans op rij moest de Klarenbeekse verdediging ingrijpen ten koste van een penalty.  Manuela Grootenboer maakte geen fout en benutte deze buitenkans.  Tien minuten later was het Stephanie Valk die de tweede Ridderkerkse treffer aantekende na een assist van Nikki Roest.  Aanvoerster Ramona van der Harst scoorde tegen het halve uur een mooie toevalstreffer. Een voorzet van zo’n vijfentwintig meter belande  direct achter de keepster. Aanval op aanval moesten de Gelderse dames afslaan. In de dertigste minuut maakte Nikki Roest, die uitgeroepen werd tot Lady of the match, met een fraaie volley de vierde Ridderkerkse treffer.

Na rust een zelfde beeld maar zonder goals. Klarenbeek had niets meer te verliezen en zette een slotoffensief in. Met een aantal counters probeerden de dames de achterstand te verkleinen. Het was echter RVVH dat ook in de tweede helft de beste kansen kreeg maar de bal niet meer in het net kreeg.

Na een moeizame start van de competitie, de tweede overwinning op rij. Met een zesde plaats op de ranglijst kunnen de Hercules dames nu naar boven kijken.

RVVH: Lisette Snel, Alyssa Dijkstra, Esmeralda van den Heerik (Danielle Noordermeer), Jamie van Rijsbergen, Celine Bruens, Ramona van der Harst, Nikki Roest, Fu-sang Pott, Stephanie Valk (Rachel van Harlingen), Manuela Grootenboer (Celine Schot), Annemarie Star.

sp-rvvh_01sp-rvvh_02sp-rvvh_03sp-rvvh_04sp-rvvh_05 sp-rvvh_06