Door: Jan Pott

De derby van meiden onder 21 jaar tussen RVVH en BVV Barendrecht was een ongelijke strijd. Waar het team van RVVH vooral bestond uit speelsters die uitkomen in de landelijke klassen kwam BVV met een heel jong team naar Ridderkerk. BVV had dan ook niets in de melk te brokkelen en werd met slechts een 5-0 nederlaag gespaard door hun regiogenoot.

De onder 21 competitie is een leerschool voor jonge speelsters en een mogelijkheid om speelminuten te maken voor reserves van het eerste en tweede team van RVVH. Dat wil niet zeggen dat deze competitie niet serieus genomen wordt. In tegendeel. Tijdens deze wedstrijden die begeleid worden door technische coördinator Theo Suurland kunnen speelsters zich ook in de kijker spelen met kans op een basisplaats in de eerste- en/of hoofdklasse.

Barendrecht benaderd de onder 21 competitie met een andere insteek. De uitgeholde selectie moet dit seizoen een pas op de plaats maken en heeft tijd nodig om weer speelsters op het juiste niveau te krijgen. BVV geeft meiden onder 17 en onder 19 een kans om ervaring op te doen tegen sterke tegenstanders in wedstrijden die niet op het scherpst van de snede gespeeld worden.
Vanaf de eerste minuut zette RVVH de meiden van BVV onder druk wat al snel resulteerde in een steekbal van Ilse Schot op Nathalie Engel die via de binnenkant van de paal 1-0 binnen schoot.

Hoewel RVVH veruit het betere van het spel had kon BVV af en toe gevaarlijk counteren. Het leuke van jonge onbevangen speelsters is dat zij ook zo spelen en vaak het avontuur kiezen. RVVH keepster Angel Verschoor was echter heer en meester in het strafschopgebied.
Het kostte RVVH, door gebrek aan zware tegenstand, soms moeite om geduldig te blijven voetballen. Geduld wordt echter vaak beloond. Een steekbal van Nathalie Engel op Danielle Schenk werd, weer via binnenkant paal, tot doelpunt gepromoveerd. 2-0.
Na rust een zelfde beeld. Nadine Kooij scoorde na een prima actie 3-0. BVV probeerde af en toe nog een aanval op te zetten maar dezen stranden op de verdediging of keepster van RVVH. Tot uitgespeelde kansen kwam BVV niet. RVVH spelverdeelster Fu-sang Pott scoorde fraai de 4-0 met een volley van de rand strafschopgebied. Romy Tombroek maakte de 5 vol na een mooi opgebouwde aanval.

Een leerzame wedstrijd voor beiden ploegen. Na afloop verklaarden beiden coaches tevreden te zijn met het vertoonde spel en de inzet. De vooraf, door de coaches, gestelde doelen werden ruimschoots bereikt.

Opstelling RVVH: Angel Verschoor, Anne Caljouw, Celine Bruens, Ilse Schot, Thirza Kooij, Marielle Agatowski, Fu-sang Pott, Celine Schot, Daniella Schenk, Nathalie Engel, Rhiannon van Kan, Romy Tombroek, Nadine Kooij.

sp-rvvh_01sp-rvvh_02sp-rvvh_03sp-rvvh_04sp-rvvh_05 sp-rvvh_06