RVVH weer met lege handen

02.10.2021: Door: Theo Leenheer

TERNEUZEN – RVVH verloor ook de tweede competitiewedstrijd. In het natte en druilerige Zeeuws-Vlaanderen was een collectief sterk Terneuzense Boys met 2-0 de baas over de Ridderkerkers.

RVVH viel dus weer door de mand, waar het in de eerste helft een wat rommelige en zeker geen hoogstaande wedstrijd was. De grootste kansen waren voor de thuisploeg. Ewoud van Troost kopte van dichtbij in, maar Kristijan Nicolic pakte met een reflex waarna de rebound door Bart Gort naast werd geschoten. Ook Remon de Vlieger kreeg een grote kans maar schoot bij de tweede paal te gehaast over. RVVH stelde daar kansjes voor Sanzio Dieterich (onschadelijk gemaakt) en Patrick Lopes Martins da Veiga (in het zijnet) tegenover. De onfortuinlijke Remco Buist moest al binnen het kwartier het veld met een schouderblessure verlaten. Hij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis afgevoerd en is de komende tijd uitgeschakeld. Ruststand derhalve 0-0.

Na de rust was daar al rap de 1-0. Na een goed lopende aanval bereikte Cor-Pieter Pander Mitchell de Nooijer (zoon van Terneuzense Boys trainer Dennis de Nooijer) die niet aarzelde en Nikolic het nakijken gaf. De ellende werd voor RVVH nog groter toen amper een minuut later Stevie Soares van de kwistig met gele kaarten strooiende scheidsrechter E. van Yren zijn tweede geel, dus rood, kreeg voorgeschoteld. RVVH de laatste 40 minuten dus met tien man verder. Toch kreeg Hercules grip op de wedstrijd en drong het de thuisploeg terug. Echte grote kansen bleven echter uit. Gino Boers kopte naast en Mohamed Ajarai, na een mooie combinatie, zag zijn kans en inzet gered ten koste van een corner. Waar het dus eigenlijk wachten was op de gelijkmaker viel ineens de 2-0 wat eigenlijk ook de beslissing bleek. Pander werd in de omschakeling aangespeeld links in de zestien en draaide zich knap vrij om vervolgens doeltreffend uit te halen. Met nog een kleine 20 minuten op de klok probeerde RVVH nog wel iets te forceren maar het geloof was weg en behoudens een inzet voorlangs van de ingevallen Brandon Könemann leverde het niets meer op. Na vijf minuten blessuretijd vielen de Terneuzense Boys elkaar van blijdschap in de armen waar RVVH afdroop na weer een 2-0 nederlaag.

Voor de tweede keer op rij wint een collectief sterke tegenstander het van het voetbaltechnisch betere Hercules, maar dat blijkt op dit moment dus niet genoeg om tegenstanders in het stof te doen bijten.

Terneuzense Boys – RVVH 2-0 (0-0)

48.

De Nooijer 1-0

72.

Pander 2-0

Scheidsrechter E. van Yren gaf gele kaarten aan R. van der Meulen, de Nooijer en Cornelissen (allen Terneuzense Boys) en aan Lopes Martins da Veiga, Merencia, Soares 2x dus rood (50e min.), ass. trainer Rodriques de Pina en trainer Vink (allen RVVH).