RVVH wint verdiend met 2-0 van Achilles Veen

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Door: Nico Los

RIDDERKERK – RVVH is er zaterdag in zijn thuiswedstrijd tegen Achilles Veen in geslaagd om de drie broodnodige punten in huis te houden. In een prima gespeelde wedstrijd werd de nummer vier van de ranglijst met 2-0 naar het Brabantse Veen teruggestuurd. RVVH kan terugzien op een uitstekende wedstrijd waarin de einduitslag zelfs nog wat hoger had kunnen zijn indien er wat zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen.

De openingsfase van de wedstrijd op een ijskoud sportpark was overigens voor Achilles Veen dat wat zorgvuldiger combineerde en wat meer balbezit had. Maar na een kwartiertje spelen gooide RVVH alle schroom van zich af en kwamen er kansen. Zo kon Sanzio Dieterich vanaf rechts oprukken en met zijn linkervoet hard op het doel schieten, waarbij keeper Kools kon redden. Een paar minuten later zag diezelfde Dieterich zijn schot opnieuw gestopt worden door de keeper waarbij er eerst wel een blessuregeval van een Achilles speler aan vooraf ging. Even later schoot een speler van Veen de bal hoog over het doel van Danny Spelde. Halverwege de eerste helft zette RVVH via Dieterich een prima aanval over rechts op waarbij de bal laag voor het doel gebracht werd en Nedely Fortes de bal uitstekend in het doel schoot: 1-0. Een prachtig doelpunt waardoor RVVH nog wat meer zelfvertrouwen kreeg en duidelijk groeide in de wedstrijd. Zo kon Merencia na een voorzet van Dieterich hard uithalen maar zag hij zijn schot gestopt worden door keeper Kools. Even later mocht Veen na een handsbal een vrije trap nemen op een gevaarlijke plaats vlak voor de goal van RVVH maar deze leverde ook in de rebound niet het gewenste resultaat op. Een minuut later schoot Merencia na een corner twee keer hard op het doel van Veen maar hij zag zijn inzetten beide keren gestopt worden door keeper Kools; de rebound werd door Eyongakpa over het doel geschoten. Het spel golfde nu aardig op en neer en moest doelman Spelde redding brengen bij een kopbal van Sem van der Pijl. Een paar minuten later kroop RVVH door het oog van de naald. Achilles Veen mocht op de rand van de zestien een vrije trap nemen en deze werd door Theo Martens hard op de kruising geschoten. Over en weer waren er nog wat kansen te zien maar gescoord werd er niet meer zodat de rust aanbrak met een 1-0 stand. Alle supporters gingen snel naar de kantine om even bij te komen van de winterse temperaturen en zich even op te warmen voor de tweede helft.

Vrij snel na de hervatting kwam RVVH op 2-0. Sanzio Dieterich strafte een foutje in het centrum van de verdediging van Achilles Veen resoluut af. Hij kon na verkeerd uitverdedigen de keeper omspelen en de bal in het lege doel schuiven. De opluchting bij heel RVVH was natuurlijk groot. Er ontstonden nog wat meer kansen, zoals bij een corner waar Wouter Swart de bal net over het doel van Veen kopte. Ook Agbor Eyongakpa kon bij een corner het net net niet doen bollen. Een corner van Veen werd door invaller Flavio Andjole over het doel van Danny Spelde gekopt. Een vrije trap van RVVH middels Fortes werd vanwege buitenspel afgefloten. Bij een corner van Veen kon Spelde prima redding brengen door de bal goed weg te stompen. Tien minuten voor tijd verzuimde RVVH de stand op 3-0 te brengen. Een prima aanval over rechts via Kloppert bracht de bal bij Dieterich maar deze schoot de bal over het doel van Achilles Veen. In de laatste minuut van de wedstrijd schoot invaller Joey Kleijn de bal nog net over maar iedereen kon hier wel vrede mee hebben. RVVH had immers een prima wedstrijd gespeeld en verdiend gewonnen. Dat geeft de club weer wat moed nu uit de laatste 3 competitiewedstrijden 7 punten behaald werden. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande op het programma.

RVVH – Achilles Veen 2-0 (1-0)
25. Fortes 1-0
54. Dieterich 2-0

Scheidsrechter: A.W.G. van Kraay

Gele kaarten: Dos Santos en Rodriques de Pina (RVVH).

RVVH: Spelde, Rodriques de Pina, Swart, Kloppert, Van Leenen, Merencia, Proost, Dos Santos, Fortes (78. Eggers), Eyongakpa (73. Kleijn) en Dieterich.

Achilles Veen: Kools, Van der Pijl, Van den Berg, Sulun, Wilborts, Martens, Van den Ouweland (53. Mijnhijmer), Tan (58. Andjole), Aerts, Schellekens (78. Mandemakers) en Langermans.

[/et_pb_text][et_pb_gallery _builder_version=”3.0.106″ show_title_and_caption=”off” show_pagination=”off” gallery_ids=”6204,6205,6206,6207″ fullwidth=”on” db_image_max_width_tablet=”51″ db_image_max_height_tablet=”501″ db_image_row_spacing_tablet=”51″ db_image_object_fit=”initial” orientation=”landscape” zoom_icon_color=”#2ea3f2″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” background_layout=”light” db_image_center_titles=”left” pagination_font_size_tablet=”51″ pagination_line_height_tablet=”2″ box_shadow_style=”preset2″ animation_style=”zoom” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]