RVVH zet Westlandia(za) uit de beker

Dinsdagavond jl. speelde RVVH  de 2e knock-out wedstrijd voor de KNVB beker tegen Westlandia za. Westlandia speelt voor de competitie in de 2e klasse E, momenteel staan ze met 13 punten uit 8 wedstrijden op een mooie 5e plek. Zaterdag ging Westlandia met 3-0 onderuit tegen Cion.

RVVH zette in de 1e helft al een goeie stap naar de volgende ronde. Met een 0-2 voorsprong gingen de boys de rust in. In de 17e minuut was Leon Steketee op stoom en kon hij alleen door, zijn schot stuitte op de keeper. Een minuut later lag Jesse Eggers de bal klaar voor een vrije trap van grote afstand, maar de schuiver van Eggers ging ruim naast.

Na een half uur kwam RVVH even goed weg toen Westlandia hard uithaalde. Gelukkig zag keeper Danny Spelde de bal op de paal spatten. Even later had RVVH dan toch de voorsprong te pakken, Tayren Bouwmeester die na een blessure weer is teruggekeerd in de basis haalde van zo,n 30 meter meteen uit en gaf de keeper het nakijken.0-1. In de 38e minuut bracht Philip Dragon met een prima steekbal Tayfun Karaca in stelling, Tayfun neemt aan en schiet de 0-2 binnen.

In de 2e helft kon keeper Danny Spelde tot de 65e minuut de nul houden. Na een overtreding binnen de zestien gaf de scheidsrechter een penalty aan Westlandia. Danny Spelde dook de verkeerde hoek in en zo kwamn de spanning weer terug en werd het 1-2.  Na 78 minuten werd de wedstrijd afgemaakt door Tayfun Karaca, in een mooie actie ging hij alleen op zijn doel af en schoot hij via de binnenkant paal de 1-3 binnen. De boys zijn weer door naar de volgende ronde!

Nu deze goede lijn proberen door te zetten naar zaterdag, want dan wacht de competitiewedstrijd uit tegen Heerjansdam.

Opstelling RVVH: Spelde, Eggers, Steketee, Dragon(68 Niamut), El Koubai, Kroon(68 Buist), de Witte, Merencia(61 dos Santos), van Barneveldt, Karaca, Bouwmeester(55 Stolk).