Scheidsrechter bederft feestvreugde RVVH

De eerste competitiewedstrijd na de winterstop ontving USVV Odysseus RVVH op de campus van de Utrechtse universiteit het Ridderkerkse RVVH. Hoewel RVVH met een regelmatige 0-4 de overwinning mee naar huis nam konden zij daar door het warrige fluiten van de scheidsrechter Karakaya nauwelijks van genieten.

In de thuiswedstrijd verloor RVVH nog met 0-2 van de vrouwen van Odysseus. Dat kwam met name door de vele gemiste kansen. Ook nu weer kregen de Hercules dames volop kansen waarvan er vier daadwerkelijk verzilverd werden. Nog voor de aftrap drukte scheidsrechte Karakaya zijn stempel op de wedstrijd door met name coach Abdalla aan te spreken op het feit dat zijn dames niet op tijd waren voor de kaartcontrole. Coach Hermsen van Odysseus, waarvan de dames mogelijk nog later klaarstonden, kwam er zonder reprimande af. De dames hadden onmiddellijk door dat er met deze scheidsrechter niet te sollen was.

Nasser Abdalla had zijn formatie aangepast aan de speelwijze van Odysseus en zijn tactisch plan bracht al vanaf de aftrap onrust bij de tegenstander. In de derde minuut speelde Odysseus, onder druk, een bal te kort op de keeper. Deze bal werd onderschept werd door Alyssa Dijkstra die er wel raad mee wist. 0-1. Voor RVVH een opsteker omdat zij al in de eerste minuten het gevoel hadden dat zij tegen 12 man speelden.

Ondanks kansen van Manuela Grootenboer en Romy Scherpenzeel duurde het tot de dertigste minuut voor Nikki Roest op aangeven van Alyssa Dijkstra de 0-2 in het net schoot. Nog geen minuut later was het, de kersverse speelster van het KNVB zaalschaduwteam, Romy Scherpenzeel die op “Futsal’ wijze de bal over keepster van der Meulen volleyde. 0-3. Ondertussen hadden de RVVH dames reeds een drietal gele kaarten in ontvangst moeten nemen. Eén daarvan was zeker terecht na het neerhalen van een doorgebroken speelster op de rand van de zestien. De andere kaarten zorgden voor verwarring bij Odysseus en RVVH omdat de redenen niet helder waren.

Tijdens de rust hamerden de trainers er op dat de spelers de rust moesten bewaren omdat het risico op kaarten groot was. Dat was te zien op het veld. De voorsprong voor de Ridderkerkers gaf hun de ruimte om uit de duels te blijven en geduldig te spelen.

In de eenenzestigste minuut was het Rachel van Harlingen die op aangeven van Dijkstra voor 0—4 zorgde. Daarna was de beer pas echt los. Een kopduel zorgde er voor dat er speelsters van beide partijen geblesseerd raakten. Terecht floot scheidsrechter Karakaya af voor onmiddellijke verzorging. Grensrechter Pott assisteerde verzorgster Beau Suurland, bij de behandeling van een grote bloedende hoofdwond van RVVH speelster van Harlingen. Dat kon de scheidsrechter niet waarderen en liet dat ook ongenuanceerd weten. Vanaf dat moment was de, vooral in de eerste helft, goede relatie tussen scheidsrechter en assistent behoorlijk bekoeld. Uiteindelijk escaleerde deze situatie dermate waardoor de officials unaniem besloten dat ze niet samen verder konden. Na een korte bezinningsperiode werd de wedstrijd hervat zonder dat beide teams nog tot scoren kwam.

Al met al een overwinning van RVVH die overschaduwt werd door onnodige incidenten. Van feestvreugde bij de Ridderkerkse dames was hierdoor dan ook geen sprake. Waarschijnlijk is dat in de loop van de avond wel goed gekomen omdat het team niet terugkeerde naar Ridderkerk maar linea recta naar Brabant reed voor het Carnaval.

RVVH: Lisette Snel, Jamie van Rijsbergen, Daniëlle Noordermeer, Esmeralda van den Heerik (Annemarie Star, Rachel van Harlingen), Isabel Gulden, Celine Bruens, Ramona van der Harst ©, Nikki Roest, Alyssa Dijkstra, Romy Scherpenzeel, Manuela Grootenboer (Fu-sang Pott).