Scouting Jeugdvoetbal

RVVH kan de afgelopen seizoenen trots zijn op de jeugdafdeling. Qua ledenaantallen zijn we groeiende en de opleiding van jeugdspelers word ieder seizoen beter. Dit valt helaas ook op in de regio en worden regelmatig jeugdleden van RVVH direct benaderd.

Bij profclubs heet het de transferperiode. Bij amateurclubs heeft dit geen naam en geen periode. Aan het einde van een voetbalseizoen zie je elk jaar terugkomen dat jeugdspelers benaderd worden door trainers van andere verenigingen met de vraag om het volgende seizoen bij hun club te komen voetballen.

Ook in deze periode zijn er jeugdspelers uitgenodigd om een aantal trainingen mee te trainen bij die andere verenigingen.

Volgens de regels van de KNVB hoort de betreffende vereniging dan eerst toestemming te vragen. Dat gebeurt niet altijd. Deze regel bestaat sinds het seizoen 2010/2011 en is bedoeld om het “ronselen” van spelers tegen te gaan.

Stel je wil wel eens bij een andere vereniging trainen.

Elke speler binnen onze vereniging is vrij om eenmalig ergens anders te trainen.

Indien de speler gescout is door een vereniging (top-amateur of BVO) zullen wij dat faciliteren tot een maximum van 8 activiteiten. (trainingen, wedstrijden) welke binnen een tijdsbestek van 10 weken afgerond dient te worden. Daarbij kan maximaal bij 1 vereniging tegelijk stage worden gelopen.

Vanuit de vereniging waarbij de stage wordt gevolgd ontvangen wij een officieel verzoek tot stage volgens de richtlijnen van de KNVB.

https://www.knvb.nl/downloads/bestand/27321/bestuursbesluit-externe-scouting-22-23

We verwachten wel dat alle verplichtingen binnen het eigen team worden nagekomen, ook als dat ten koste van een activiteit van een andere vereniging gaat.

RVVH is van mening dat een speler die gescout (?) is door een andere amateurclub (en van zoveel toegevoegde waarde is voor deze club) dat deze club alle moeite in het werk zal stellen om deze speler te testen buiten zijn eigen clubverplichtingen om.

Word je als jeugdspeler of ouder direct benaderd via WhatsApp, SMS, Facebook of Instagram (het gebeurt helaas) wijs dan de betreffende clubtrainer er op dat ze dit officieel middels een mail of brief kenbaar maken aan Technische Jeugdcoordinator en/of de Jeugdvoorzitter van RVVH. De contact gegevens zijn beschikbaar op de website van RVVH.

https://www.knvb.nl/downloads/bestand/27333/knvb-voorbeeldbrief-externe-scouting

Met Sportieve Groet,

Jeugdcommissie RVVH