Seastum nipt voorbij RVVH

Door: Jan P.

Na de stunt tegen Ter Leede waren de vrouwen van RVVH vol vertrouwen voor het treffen met, wederom een titelkandidaat, Saestum. De vrouwen uit Zeist lieten beter voetbal zien, RVVH meer strijd. Uiteindelijk trok Saestum met 0-1 aan het langste eind. Dat was niet alleen de verdienste van de speelsters.

Vorige week stuntte RVVH naar een 2-3 overwinning tegen Ter Leede. Nu weer een tegenstander van Formaat, de landskampioen van 2018, Saestum.

RVVH startte de wedstrijd voortvarend. Saestum geduldig. De teams hielden elkaar behoorlijk in evenwicht. De beste kans in de eerste helft was voor Saestum maar Lisette Snel, van beroep keepster, verrichte een fantastische redding en hield RVVH in de wedstrijd.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Een aanvallend RVVH en een degelijk Saestum. Een bal van achteruit in de 53e minuut van Chanel Zimmerman bereikte Jaline Hoek die daardoor alleen op de keeper af ging. De assistent-scheidsrechter, Ben van Zelst, beoordeelde dit onterecht als buitenspel. De videobeelden die achteraf bestudeerd werden lieten hier ook geen enkele twijfel over bestaan. Op moment van de pass stond Hoek nog ruim een meter aan de goede kant van haar verdedigster. De prima leidende scheidsrechter van der Beek nam het signaal echter resoluut over.  In de 54e minuut een diepe bal van Viviane Verheijen op Sharona Versluis. De assistent vlagt wederom voor buitenspel terwijl daar, ook achteraf op de beelden, geen enkele sprake van is.  De eerlijkheid gebied te zeggen dat deze tweede situatie lastiger te beoordelen was dan de eerste, maar de assistent, die prima op één lijn stond met de laatste vrouw, beter had kunnen weten.

Een half uur voor tijd maakt Lisanne van Gelder haar rentree voor RVVH na lang blessureleed.

Saestum begint aan te zetten voor een slotoffensief en wordt een aantal keer gevaarlijk. Lisette Snel houdt, samen met de lat, RVVH in de wedstrijd. In de 64e minuut lukt het Saestum naar de 0-1 te counteren.

Acht minuten voor tijd krijgt Sharella Hunt de bal van Sharona Versluis en kan aanleggen voor een schot. Weer vlagt de assistent voor buitenspel waar Hunt duidelijk op één lijn staat met haar verdedigster. Wat iedereen toen al dacht blijkt achteraf ook uit de beelden, de assistent van Saestum zit er voor de derde keer naast en zorgt er zo voor dat RVVH niet de kans krijgt om langszij te komen.

RVVH blijft desondanks geloven in een gelijkspel en creëert kansen, maar ook Naomi Linssen, keepster van Saestum verkeert in bloedvorm en houdt haar doel schoon.

Ondanks het verlies en de ontnomen kansen houden de vrouwen van RVVH, en trainer Thomas, een goed gevoel over aan deze wedstrijd. Met iets meer ‘geluk’ had er een gelijkspel ingezeten.  Volgende week wacht FC Eindhoven.