Slecht begin voor RVVH

Door: Theo Leenheer

HEINENOORD – RVVH is de nieuwe competitie slecht begonnen. Waar de vorige competitie abrupt was geëindigd, werd nu weer begonnen. Was er toen één goal te noteren, in Ridderkerks voordeel, nu bleef het ook bij die ene winnende goal maar nu voor de thuisploeg.

Na een aftastend begin was het Heinenoord wat het eerst gevaarlijk werd. Djim Kammerman, ex-RVVH, was op rechts ontsnapt maar zag zijn mede compaan Ibrahim el Morabit gelukkig voor RVVH over het hoofd. RVVH leek wel controle te hebben maar creëerde te weinig voorin. Net binnen het half uur was Sanzio Dieterich op rechts er goed langs. Op zijn voorzet kwam de al vroeg ingevallen Brandon Könemann een teenlengte tekort. Uit de tegenaanval was Heinenoord weer gevaarlijk met Kammerman, die zijn inzet geblokt zag ten koste van een niets opleverende corner. Na 37 minuten een heerlijke combinatie tussen Gino Boers en Könemann, waarna Boers de bal op de lat schoot. Uit de rebound kwam de bal richting Shamir de Jesus die werd aangetikt in de zestien. Scheidsrechter A. Kuup wees resoluut naar de kalkstip. Könemann zag vervolgens zijn naar de hoek gerichte strafschop knap buiten de palen geduwd door keeper Lee-Quincy Cheuk-A-Lam. Enige minuten later probeerde Jelle van der Starre het van afstand maar RVVH goalie Kristijan Nikolic kon makkelijk oprapen. Uit de tegenaanval was Dieterich er dichtbij maar zijn lob vanaf rechts kon worden gered. Ruststand 0-0.

RVVH had voor de rust zijn slag kunnen en moeten slaan, en moest erna dus meer weerstand van De thuisploeg dulden. Al na zes minuten schoot de ingevallen Larbi el Harouchi vrij onverwacht een vrije trap op de paal, waarna El Morabit het zijnet vond. RVVH probeerde het aan de andere kant ook. Een goede voorzet van Ibrahim el Koubai werd bij de tweede paal maar net voorlangs gekopt door Mohamed Ajarai. Ook de op zestienmeterlijn ingespeelde Könemann draaide zich knap vrij, maar zag zijn schot voorlangs eindigen. Een hachelijk moment bij RVVH achterin toen Romain van Bruggen een voorzet van rechts onschadelijk maakte, zij het maar net over de eigen goal. Aan de andere kant vond een voorzet van Dieterich Könemann, maar die kopte net naast. RVVH had ondertussen maximaal gewisseld en de ingevallen Patrick Lopes Martins da Veiga werd in de diepte over links weggestuurd door Könemann. Zijn lob over Cheuk-A-Lam kon echter worden gepareerd. Dan gebeurde een kleine tien minuten voor tijd waar iedereen bang voor was. Een aanval en voorzet over rechts van Heinenoord door Kammerman ging over de uitkomende Nikolic heen waarna de bal in de doelmond niet kon worden weggewerkt door El Koubai. De eveneens ingevallen Jeremy Hensen profiteerde met een gericht inkoppertje, 1-0. In de blessuretijd kreeg RVVH nog wel kansen. Ajarai volleyde na een afgeslagen corner maar net over en na goed ingrijpen bij een uitval door Nikolic, stoomde deze op om een diepe bal te lanceren in de zestien. De door Boers teruggelegde bal werd door Dieterich via een tegenstander voorlangs geschoten. Tijdens de uitvoering van de corner viel ook het eindsignaal.

RVVH verloor dus wederom de openingswedstrijd, waar vriend en vijand het er over eens waren dat deze wedstrijd eigenlijk geen winnaar verdiende. Volgende week wachten weer drie punten, maar dan is eerst winst thuis op Neptunus-Schiebroek noodzakelijk.

Heinenoord – RVVH 1-0 (0-0)