Maandag 4 mei a.s. is gestart met de herinrichtingswerkzaamheden op het Sportpark. Deze werkzaamheden zijn vrijwel afgerond. Degenen die de afgelopen weken op het sportpark zijn geweest hebben met eigen ogen de wijzigingen kunnen aanschouwen. 

Toelichting:

Naast de herinrichting van paden, velden etc. zijn er de afgelopen maanden ook door een aantal vrijwilligers enorm veel werkzaamheden uitgevoerd. Zo is er een volledig nieuw communicatienetwerk voor internet, email en video aangelegd in het clubhuis, de vrijstaande jeugdcommissie ruimte, de toekomstige buitenkantine en de nieuwe tribune.  

Ook is de trap naar de kantine aangepakt. De houten treden zijn vervangen door stalen treden en ook de balustrades en leuningen hebben aandacht gekregen. De kunststof gietvloer, bovenaan de trap, is eveneens vervangen. En begin september is een traplift geinstalleerd. Alle houten raam- en deurkozijnen etc. op de begane grond en verdieping zijn voorzien van een nieuwe verflaag. Verder is een groot deel van de verlichting op de begane grond vervangen door LED verlichting, de CV installatie is vervangen, de warmwatervoorziening heeft groot onderhoud gehad, de CV installatie in de jeugdruimte heeft eveneens groot onderhoud gehad, de mechanische ventilatie heeft groot onderhoud gehad waarbij de ventilator op het dak is vervangen, de kleedkamers en aansluitende ruimten hebben een grote schoonmaakbeurt gehad, is de afwasmachine in de keuken vervangen en er zijn daarnaast nog heel veel grotere en kleinere klussen binnen en buiten uitgevoerd.

De zeecontainers, die worden gebruikt als kleedkamer c.q. voor de berging van materialen etc. moeten ook nog een opknapbeurt krijgen aan de buitenzijde. Dat gebeurt in het eerste kwartaal 2021.

Bij het hoofdveld is naast de tribune inmiddels ook een nieuwe kassa unit geplaatst. Die wordt in het voorjaar van 2021 nog in een anthraciet kleur geverfd.

De afrondende werkzaamheden v.w.b. de bouw van de nieuwe tribune verloopt nog steeds stroef. Tijdens de bouw zijn er veel zaken niet goed gegaan waardoor deze aanvullend of gedeeltelijk opnieuw moeten worden uitgevoerd. Niettemin hopen we er op dat de volledige afronding medio november geschiedt. 

De nieuwe geluidsinstallatie is inmiddels in gebruik en ook het scorebord is weer functioneel. Op de tribune is een camerasysteem geïnstalleerd zodat wedstrijden, die op het hoofdveld worden gespeeld, door trainers kunnen worden geëvalueerd. Ook zijn de beelden op een aantal zaterdagen live gestreamd met wisselend succes. Door het verbod om met publiek te spelen was de animo om thuis te kijken zo groot dat er technisch problemen ontstonden. We hopen dat opgelost te krijgen in overleg met de leverancier.

De wens was om zo snel als mogelijk na de herinrichting een nieuwe buitenkantine te plaatsen. De fundering ligt hiervoor gereed en alle noodzakelijke voorzieningen zijn voorbereid. De Coronacrisis heeft echter roet in het eten gegooid. De financiele draagkracht van de vereniging is dermate gereduceerd dat plaatsing van een buitenkantine onverantwoord is op dit moment. 

Nog dit jaar, afhankelijk van de weersomstandigheden in december, verwacht de gemeente de aanplant te realiseren van de vele plantvakken en taluds. Het ontwerp hiervoor is in concept gereed en moet nog definitief worden goedgekeurd. 

Om u een goede indruk te kunnen geven van de veranderingen, heeft Danny Spelde video opnamen gemaakt met een drone en die is geplaatst onderaan deze pagina. 

Voor vragen aangaande de herinrichting kunt u contact opnemen met E(rik) den Hartog (harto132@planet.nl).