Uitgebreid dagverslag 30 maart

RVVH 1 uit de beker gezet door ARC – Monsterzege voor RVVH 5.

Zaterdag zijn er een gering aantal wedstrijden gespeeld door de dagverslagteams. RVVH 1 speelde voor een kwartfinaleplek in de beker tegen ARC en de overige teams haalden een wedstrijd in.

RVVH 1:

RVVH had zaterdag geen competitieverplichtingen omdat er enkel een voor RVVH belangrijke inhaalwedstrijd gepland stond; Deltasport – Honselersdijk. Deltasport staat met 2 punten meer en een wedstrijd minder net boven RVVH. Verlies of gelijkspel van Deltasport is voor  de boys nog het meest gunstigste om bij te blijven en aansluiting te houden.

De boys kwamen zaterdag in actie voor de beker. In de achtste finale werden de degens gekruist met eersteklasser ARC uit Alphen a/d Rijn. ARC staat momenteel met 35 punten uit 20 wedstrijden op een 3e plaats in de eerste klasse A. RVVH staat in de eerste klasse b op een 13e plaats met 16 punten uit 19 wedstrijden net boven hekkensluiter De Meeuwen.

Trainer Ronald Hulsbosch had voor deze wedstrijd zijn basisteam op drie plaatsen gewijzigd ten opzichte van vorige zaterdag, onder de lat had plaatsgenomen Donovan Levestone voor Tim Elkhuizen, Thomas van Prooijen nam de plaats in van Jardell Drenthe en Christiaan Sprangemeijer voor Nedely Fortes.

Na een aftastend begin nam RVVH toch het initiatief, in de 10e minuut was het Mahmud Sönmez over de linkerkant met een uitstekende steekbal binnendoor op Brandon Könemann die alleen op keeper Aaron Balk afging, maar Könemann raakte de bal niet goed om tot afronding over te gaan.

Enkele minuten later schoot Brandon Könemann wel met scherp en ging zijn poging net over het doel verloren.

Na zo’n twintig minuten kroop RVVH door het oog van de naald toen Youri Duisterhof voor open doel hoog over schoot. Nog geen minuut later keek RVVH wel tegen een achterstand aan, na een ingooi van Lionel Frederik was het Stefan den Horder die de 1-0 het doel inwerkte.

In de 23e minuut moest Jesse Eggers nog even assistentie verlenen bij doelman Levestone, Jesse werkte de bal vlak voor de doellijn weg. Enkele minuten voor rust had Jesse Eggers zelf kunnen zorgen voor de gelijkmaker. Een vrije trap recht voor het doel op zo,n 35 meter afstand werd strak ingeschoten, Brandon Könemann raakte nog wel de bal maar verder werd het niet gevaarlijk.

Even later trok Mahmud Sönmez het vijandige zestienmetergebied binnen en werd hierbij gevloerd door Coen de Groot. Arbiter Bart van den Helder wees resoluut naar de penaltystip. Brandon Könemann schoot koelbloedig de gelijkmaker binnen.1-1.

RVVH kon hier kort van genieten want vlak voor rust schoot Lionel Frederik de Alphenaren op een 2-1 voorsprong. Dit was tevens de ruststand.

In de 2e helft bleef RVVH hard werken, maar was het lastig om de bal in de ploeg te houden. De boys kregen geen kansen en ARC ging er met de winst vandoor. Na 63 minuten stond de 3-1 op het scorebord door een beheerste schuiver van invaller Jeroen Borsboom.

Lionel Frederik bezorgde in de 77e minuut ARC de 4-1 zege en in plek in de kwartfinale. Drie verse krachten van RVVH brachten geen verandering meer in de stand. RVVH kan zich nu volledig gaan richten op de belangrijke competiewedstrijd van aanstaande zaterdag tegen De Meeuwen in Zoutelande.

Opstelling RVVH 1: Levestone, Swart(68 Lioe Anjie), Eggers, van Prooijen(68 Fortes), Proost, Merencia, El Koubai(68 de Jesus), Sönmez, Sprangemeijer, Boers, Konemann.

RVVH ging zaterdag op bezoek bij de nummer 3 Barendrecht 7.

Barendrecht besliste al vroeg de wedstrijd. RVVH leek met een 3-0 achterstand de rust in te gaan, maar door een eigen doelpunt van Barendrecht werd het gelukkig nog 3-1.

Na de pauze kon RVVH de achterstand terugbrengen naar 3-2 via een strafschop, helaas werd deze gemist. De wedstrijd ging met 7-1 verloren.

RVVH staat na 14 wedstrijden met 20 punten op een mooie 6e plaats. Aanstaande zaterdag gaat RVVH op bezoek bij Coal 2, die gingen zaterdag met 13-0 onderuit tegen koploper Gravendeel 2.

De nummer vijf RVVH ging op bezoek bij de nummer 6 Barendrecht12.

Al in de 1e helft waren de boys goed op weg voor een monsterzege. Met een 0-5 voorsprong gingen de boys de kleedkamer in voor rust.

Na de pauze werd het prijsschieten voor RVVH. RVVH won de wedstrijd met 5-11. Sjoerd Mikolajczak had met 3 doelpunten een belangrijk aandeel in de score.

Ian de Jager schoot 2x raak waarvan 1x uit een penalty. De overige doelpunten kwamen van Kevin van Heek(2x), Ibo El Aroussi(2x). Dylan Ho a Hing en Kelvin Wittekoek scoorden 1x.

Komende zaterdag speelt RVVH om 12 uur thuis tegen Zwervers IJvv 3.

Koploper RVVH ging zaterdag op bezoek bij de nummer drie BZC/Zuiderpark 4.

RVVH nam al vroeg de leiding door een fraaie cornerbal van Quensley Blansjaar die rechtstreeks het doel inging.0-1.

Daarna kreeg Patrick van Es tweemaal de kans om de wedstrijd te beslissen, maar paal en keeper stonden een treffer in de weg. Na 25 minuten was het toch 0-2, een voorzet van Patrick van Es werd binnen gelopen door Jordy de Groot.

Kort voor rust kreeg BZC/Zuiderpark de aansluiting, uit een strafschop werd de 1-2 gescoord.

Na de pauze werd RVVH terug gedrongen en kon het de bal nauwelijks in de ploeg houden. De 2-2 viel na precies een uur spelen, een schot van de rand zestien belandde in de kruising. De boys maakten de jacht naar de overwinning. Er werd wel gescoord door Floris Lagerwerf en Maarten Westerveld, maar beide goals werden onterecht afgekeurd.

RVVH voelt zich bestolen van de drie punten. De boys gaan na 13 wedstrijden nog steeds aan de leiding. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 16:15 uur een uitwedstrijd tegen Zwervers IJvv 5.

RVVH heeft zaterdag de eerste plaats moeten afstaan. De koploper ging op bezoek bij Spijkenisse O11-1 en ging met forse cijfers onderuit. Met een 6-0 nederlaag keerde RVVH huiswaarts.

Door een samenloop van verschillende omstandigheden liep het helaas niet in het team. RVVH staat nu op een 2e plek met 9 punten uit 4 wedstrijden. Spijkenisse staat 1e met 12 punten uit 6 wedstrijden.

Komende zaterdag speelt RVVH wederom een uitwedstrijd. Om 10:30 uur gaan de boys op bezoek bij Brielle O11-1.