Uitgebreid dagverslag zaterdag 11 januari

De eerste oefenwedstrijden zitten er weer op.

Alle lekkere dingen van de kerst zijn  weer opgegeten. De oliebollen en appelflappen van oud en nieuw zijn ook op, en het nodige drank is er ook doorheen gegaan. De winterstop zit er voor veel teams al weer op, de 1e trainingen zijn al achter de rug. Zaterdag stonden al weer de 1e oefenwedstrijden op het programma.

RVVH 1 en RVVH O15-1 gingen op bezoek bij Oranje Wit en Nieuwerkerk O15-2. RVVH 2, RVVH 3, RVVH O19-1, RVVH O17-1 en RVVH O13-1 kwamen thuis in actie.

De mannenhoofdmacht van RVVH ging zaterdag op bezoek bij eersteklasser Oranje Wit. Trainer Ronald Hulsbosch gebruikte voor deze wedstrijd twee verschillende teams, alleen keeper Danny Spelde, Gino Boers en Ibrahim El Koubai speelden de volledige wedstrijd. RVVH kon in het begin nog weinig grip krijgen op de tegenstander, de boys kregen ook nauwelijks kansen. Voor de neutrale toeschouwer viel er nog weinig te beleven.

Halverwege de 1e helft begon het bij RVVH wat beter te lopen. Brandon Könemann kopte de bal net naast. Even later werd een vrije trap van Raoul Gangadin op 22 meter afstand gestopt door de keeper van Oranje Wit. In de 26e minuut was het Oranje Wit die de leiding nam. Een doelpoging werd in eerste instantie gered door Spelde, maar in de rebound verdween de bal toch het doel in. 1-0.

RVVH wilde orde op zaken stellen, maar slaagden daar niet in. Een schot van Mahmud Sönmez spatte op de paal. Later bracht Sönmez met een prima voorzet de bal voor het doel, maar Ibrahim El Koubai wist de bal niet tussen de palen te krijgen. Met een 1-0 achterstand gingen de boys de kleedkamer in voor de rust.

In de 2e helft stond er een geheel ander team bij RVVH. De boys maakten snel jacht op de gelijkmaker, maar dat duurde even. Er werd aantrekkelijk voetbal gespeeld, ook kwamen er meer mogelijkheden. In de 57e minuut werd een hard schot van Christiaan Sprangemeijer gepakt door de keeper. Enkele minuten later kon keeper Danny Spelde een grotere achterstand voorkomen met twee uitstekende reddingen.

Halverwege de 2e helft probeerde Gino Stolk zijn team op gelijke hoogte te brengen, maar na een voorzet van Francesco Messina kopte Gino te bal over. Direct daarna was het wel raak. Gazar Dermendjan tekende simpel en hard voor de gelijkmaker.

Oranje Wit werd steeds meer terug gedrongen, ze kregen meer moeite om op de been te blijven. In de 73e minuut trok Gazar Dermendjan de zestien binnen, die moest door Oranje Wit worden afgestopt. Alleen de scheidsrechter wilde geen strafschop geven. Twee minuten later gaat Shamir de Jesus goed door naar een inviduele actie, daarna haalt hij de trekker over zonder resultaat. Zijn schot gaat net langs de paal verloren.

In de slotminuten weet RVVH toch nog de wedstrijd te winnen. Een uitstekende voorzet van Francesco Messina word in 1e instantie keihard op de paal geschoten door Gazar Dermendjan, maar in de rebound schoot Gazar de bal feilloos binnen.1-2.  Niet veel later blies de scheidsrechter de wedstrijd naar het einde.

Aanstaande dinsdagavond speelt RVVH om 20:00 uur thuis voor de VR-Cup tegen Rockanje. Zaterdag word een oefenwedstrijd gespeeld uit tegen Nieuw Lekkerland.

Opstelling RVVH 1e helft: Spelde, Swart, Brand, Boers, Gangadin, Mosmans, Merencia, El Koubai, Celen, Sönmez, Könemann.

Opstelling RVVH 2e helft: Spelde, van Prooijen, Eggers, Boers, El Koubai, Proost, Stolk, Sprangemeijer, Messina, de Jesus, Dermendjan.

RVVH speelde thuis tegen de reserves van Oranje Wit.

Oranje Wit startte fel aan de wedstrijd. Met twee cornerballen in vijf minuten waren de gasten al dreigend voorin. Daarna volgde een 1 op 1 situatie waarbij keeper Tim Elkhuizen redding bracht.

Even later had RVVH het initiatief al helemaal over genomen. In de 13e minuut trok Danny Haasdijk gevaarlijk het strafschopgebied binnen, maar de Oranje Wit keeper haalde hem onderuit. Een penalty die volgde werd vol overtuiging binnen geschoten door Kaj Voskamp.1-0.

Halverwege de 1e helft werd de score al weer verdubbeld. Een uitstekende steekpass van Rodney van Dam werd door Huib van Barneveldt keurig afgemaakt.2-0.Enkele minuten later probeerde Danny Haasdijk de keeper te verrassen met een stiftbal, maar de bal ging niet tussen de palen. In de 29e minuut tekende Bob Krens op fraaie wijze voor de 3-0. Vanaf de linkerzijde krulde hij de bal van grote afstand zo over de keeper heen.3-0.

Vlak voor rust was Rodney van Dam weer een belangrijke schakel voor het scoreverloop. Met een mooie voorzet kon hij Kaj Voskamp weer bedienen, voor Kaj was het een makkelijke prooij om binnen te koppen.4-0. Met deze ruime voorsprong ging RVVH pauzeren.

Na de pauze deed Oranje Wit al vlot iets terug, maar daar raakten de boys niet door van de wijs. Een kwartier voor tijd maakte RVVH weer het verschil. Een voorzet van Bob Krens kon door Kaj Voskamp tussen de palen gewerkt worden. 5-1.

In de slotfase liep RVVH verder uit naar 6-1. Kaj Voskamp scoorde al weer zijn 4e treffer na een strakke voorzet van Danny Haasdijk. Kort daarna had Oranje Wit nog pech met een bal op de lat en redde Tim Elkhuizen goed bij een vrije trap.

In blessuretijd scoorde Oranje Wit toch nog de 6-2. Desalniettemin een goede en nuttige oefenpartij van RVVH 2.

RVVH oefende thuis tegen SHO 3.

In de 1e helft gingen de boys met 0-2 onderuit. Na de pauze werd er niet meer gescoord.

RVVH O19-1:

RVVH speelde zaterdag een oefenwedstrijd thuis tegen Papendrecht O19-1.

De score werd geopend door topscoorder Levi Hoogendoorn. Daarna tekende Kamal El Ouardi voor de 2-0. RVVH ging met een 3-0 voorsprong de rust in, Levi Hoogendoorn tekende voor zijn 2e in de wedstrijd.

In de 2e helft werd er het nodige gewisseld en liep RVVH verder uit naar 4-0 door een doelpunt van Laurens de Witte. Daarna werd het minder. Papendrecht knokte zich terug naar 4-2. Dit was ook tevens de eindstand.

Aanstaande woensdagavond speelt RVVH om 19:30 uur thuis tegen Rotterdam United.

RVVH O17-1:

RVVH oefende thuis tegen Sc Feijenoord O17-2.

Na een 0-2 achterstand bij rust ging de wedstrijd met 0-3 verloren.

RVVH speelde voor de competitie een uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk O15-2.

In de 1e helft bleef het lang 0-0, toch in de laatste 5 minuten maakte Nieuwerkerk er voor rust nog 2-0 van.

Na de pauze maakte Matthew Okhonmina de aansluitingstreffer, maar verder dan de 2-1 kwamen de boys niet.

RVVH oefende op eigen terrein tegen BVCB O13-1.

Voorafgaand aan de wedstrijd werden de vingertjes gecontoleerd na het afsteken van het vuurwerk van Oud en Nieuw, maar iedereen had zijn vingers nog. Het blauwwitte leger begon sterk aan de wedstrijd, goed samenspel, linies die werden opgeschoven en veld dat klein gehouden werd betaalden zich uit. Davey van Vught opende de score voor RVVH, na een fraaie combinatie met Jasper Huizer scoort hij de 1-0.

De score werd verdubbeld door Brian Opmeer die met een prachtige uithaal van 25 meter de keeper compleet verraste. Miquel Garcia Moreno zette de 3-0 ruststand op het scorebord, een voorzet van Zahed Qayoumi rondde hij uitstekende af.

Na rust ging het allemaal wat minder. BVCB kreeg nul kansen, maar RVVH verzuimde afstand te nemen. Wel vijf of zes doelpunten had RVVH kunnen en eigenlijk moeten maken, maar paal, lat en een sterke keeper stonden de treffers in de weg. Beide teams kwamen niet meer tot scoren in de 2e helft.

Komende zaterdag begint RVVH al weer voor de competitie.