Uitgebreid dagverslag zaterdag 11 september

RVVH moest na de verliespartij van afgelopen zaterdag tegen Barendrecht(3-0) iets goed zien te maken om alsnog te overleven voor de knock-out wedstrijden. De degens werden op eigen terrein gekruist met Alexandria’66 2.

Het 1e wapenfeit kwam na ongeveer een kwartier spelen van Everton Pires Tavares. Een strak schot ging net langs het doel van de gasten. Kort daarna ging Donovan Stewart er met een fraaie rush vandoor en bracht hij Leroy Nijgh in stelling om aan te leggen voor een schot, maar leverde niet het beoogde resultaat op.

In de 19e minuut kon RVVH de voorsprong dan toch naar zich toe trekken. Michiel de Boon schoot de 1-0 klem in de hoek. RVVH was op dat moment feller en kreeg via Donovan Stewart al weer de mogelijkheid om de score te verdubbelen na een fraaie aanval. Helaas miste Stewart op een haar de afronding.

Na een half uur spelen moest Dirk van Leenen effen redding brengen bij een gevaarlijke situatie van Alexandria. van Leenen werkte voor de doellijn weg. Twee minuten later verzuimde scheidsrechter Kortekaas de bal op de stip te leggen nadat Juwensly Orcadio gevloerd werd binnen de zestien. De boys sleepten de 1-0 voorsprong toch mee de rust in.

In de 2e helft werd de score verdubbeld na 56 minuten. Na een fraaie actie van Juwensly Orcadio maakte Juwensly de klus zelf af.2-0. Enkele wissels kwamen binnen de lijnen. Halverwege de 2e helft antwoordde Alexandria met een tegentreffer, het werd 2-1. Het was oppassen want de gelijkmaker lag op de loer.

RVVH wilde dit voorkomen. Een mooie voorzet van Juwensly Orcadio bracht Donovan Stewart in kansrijke positie, maar zijn kopbal werd maar net gemist. Gelukkig kon RVVH in de slotminuten toch het verschil maken. Leroy Nijgh werd in kansrijke positie geduwt binnen het zestienmetergebied, arbiter Kortekaas gaf een strafschop aan RVVH. Leroy Nijgh verzilverde deze. 3-1.  Kort voor het einde haalde Youri Volkman nog eens van afstand uit voor de 4-1, maar zijn schot spatte op de lat.

Zo waren de boys blij na het laatste fluitsignaal van Kortekaas, want de 1e drie punten zaten in de knip!! RVVH heeft net als Alexandria nu ook drie punten na 2 wedstrijden. Barendrecht gaat na 2 overwinningen nu met 6 punten aan de leiding. Aanstaande zaterdag gaat RVVH om half 11 op bezoek bij hekkensluiter Capelle 2.

Opstelling RVVH 2: Blaak, van Leenen(63 van Halem), Dragon(46 Boogert), de Boon, de Vries, K de Graaff(70 Terlouw), Mars, Pires Tavares(36 Volkman), Nijgh, Orcadio, Stewart.

RVVH ging zaterdag op bezoek bij Oud-Beijerland 2. De boys gingen goed van start. Kansen lieten dan ook niet lang op zich wachten. De goed spelende Kamal El Ouardi dwong zelf twee grote kansen af voor dat hij Ronald Ouwens bediende. Ouwens liep door op de keeper en plaatste de bal rechts van de keeper binnen de touwen. De geringe 0-1 voorsprong bleef staan tot de rust.

In het 2e deel probeerde RVVH verder uit te lopen, maar een schot op de paal en grote kansen van Ronald Ouwens voorkwamen dat dit kon gebeuren. OSV drong stevig aan in de slotfase, maar gelukkig werd de winst toch over de streep gehaald.

Aanstaande zaterdag speelt RVVH om half drie thuis tegen SHO 2.

Opstelling RVVH 3: Vugt,  J v/d Nat, v/d Graaff(82 T.Resoort), D v/d Nat, Swarttouw, Kloppenburg, Spierings(79 de Ruiter), Malipaard(60 de Vries), El Ouardi(84 Souisa), Ouwens, Terwisscha(70 Gravenbeek).

RVVH nam het in de 2e wedstrijd op tegen ZwerversIJvv 4.

In de 1e helft kwamen beide teams nog niet tot scoren. Na de pauze nam Zwervers de leiding. Een 2-0 achterstand stond er na 80 minuten op het scorebord. Toen deed RVVH iets terug. Dylan van Gelder zorgde voor de aansluitingstreffer. Vlak voor tijd in de slotseconden bracht Jessie Fransekaaklijn de stand weer in evenwicht.

De 2-2 zorgde ervoor dat RVVH nu twee punten heeft na twee wedstrijden. RVVH staat nu op een 3e plaats, maar alles is nog mogelijk. Smitshoek 8 gaat aan de leiding met 4 punten uit twee wedstrijden.

Komende zaterdag speelt RVVH om half drie thuis tegen Smitshoek 8.

RVVH kreeg op eigen terrein Zwartewaal 4 op bezoek.

Een 0-1 achterstand werd vlak voor de pauze rechtgetrokken door Paul v/d Kooij. Zijn kopbal zorgde voor de 1-1. Later speelde gelegenheidskeeper Mike Mastrigt de hoofdrol in de wedstrijd. Hij stopte net voor rust een strafschop van de tegenpartij.

In de 2e helft regende het doelpunten. Paolo Cillari bracht RVVH weer in evenwicht na een 1-2 achterstand. Even daarna stopte Mike Mastrigt opnieuw een strafschop, maar de rebound werd helaas wel binnen geschoten.2-3.

Ton Kreling bracht RVVH weer aan de leiding, met twee treffers zette hij zijn team op een 4-3 voorsprong. Het slotakkoord kwam van Jeffrey Sturrus die de eindstand op 5-3 bepaalde.

RVVH gaat na twee bekeroverwinningen aan de leiding gevolgd door RHS 4 met 4 punten uit twee wedstrijden. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om half 1 uit tegen RHS 4.

RVVH 7:

RVVH speelde de 2e wedstrijd thuis tegen Barendrecht 14. De 1e wedstrijd werd afgelopen zaterdag met 1-4 gewonnen van Poortugaal 6, dus bij een overwinning zou RVVH al verzekerd zijn van de knock-out wedstrijden.

De wedstrijd verliep moeizaam van beide kanten, dit resulteerde in kleine overtredingen van weerskanten. Een overtreding op Maarten Westerveld was voor de scheidsrechter aanleiding om de bal op de stip te leggen. Tim van Dommelen verzilverde de penalty niet en het bleef 0-0. Barendrecht kwam later wel aan de leiding via een strafschop die wel benut werd.

Gelukkig zorgde Menno den Boef vlak voor rust weer voor de aansluitingstreffer.1-1.

Na de pauze werd de overwinning toch over de streep getrokken. Lammert Verhoeven scoorde uit een strafschop de 2-1 en het slotakkoord kwam van Quensley Blansjaar. Van afstand bepaalde hij de eindstand op 3-1. RVVH gaat na twee overwinningen nu aan de leiding. Komende zaterdag speelt RVVH wederom thuis om 12 uur thuis tegen Rhoon 5.

De RVVH vrouwen gingen voor de 2e bekerontmoeting naar Klaaswaal voor de wedstrijd tegen SSS. Koploper SSS nam in de 1e helft de leiding, maar Sharella Hunt kon voor RVVH toch weer iets terug doen.

In de 2e helft gingen de vrouwen met 3-1 onderuit. De vrouwen gaan komende zaterdag in Leiderdorp op bezoek bij hekkensluiter RCL. Aanvang 14:30 uur.

RVVH Vr2:

Het 2e vrouwenteam ging zaterdag op eigen terrein onderuit tegen het 1e vrouwenteam van Barendrecht. Na een 0-2 achterstand bij rust ging de wedstrijd met 0-3 verloren. Zaterdag gaat RVVH het in Klaaswaal opnemen tegen SSS Vr2.

RVVH O19-1:

RVVH ging zaterdag op bezoek bij Groeneweg O19-1.

In een matige wedstrijd kwam de thuisploeg toch op een 1-0 voorsprong. Na de pauze werd er niet meer gescoord. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 17:30 uit tegen VOC O19-1.

RVVH O17-1:

RVVH speelde uit tegen Fc IJsselmonde O17-1. Nattan Sampson opende de score voor de boys, maar IJsselmonde kwam voor rust nog op gelijke hoogte. In de 2e helft nam RVVH weer de leiding via Yovannie Dias. Fc IJsselmonde trok in de gelijkopgaande wedstrijd toch aan het langste eind. De wedstrijd ging met 4-3 verloren.

Bilal Akova tekende nog voor de 4-3. Komende zaterdag speelt RVVH om 12 uur thuis tegen Strijen O17-1.

RVVH speelde een uitwedstrijd tegen Strijen O13-1. Na een felle start van de boys werd er gescoord uit een cornerbal. Myka Laan plaatste de bal goed voor het doel en Jordy Troost kopte de 0-1 binnen. Direct na de aftrap werd onoplettendheid van RVVH afgestraft door Strijen, de 1-1 werd gescoord.

Na rust kwam strijen beter uit de kleedkamer. Ze kregen wat kansen, maar Jaydie Stip was goed bij de les. Na een tactische omzetting op het middenveld kwam RVVH beter in het spel. Na een mooie aanval scoorde Sam Kreling de 1-2 en twee minuten later werd de score verdubbeld door Jayce Lee-Bijvoets. De jongens bleven fel doorgaan en kwamen via Sil Douma op 1-4. Van zo,n 20 meter afstand haalde Sil geweldig uit. Na het laatste fluitsignaal kon het feestje beginnen.

RVVH speelde op de Bongerd tegen Barendrecht O11-2. Daley Ouwens opende in de 1e helft de score, kort voor rust kwam Barendrecht op gelijke hoogte. In de 2e helft waren de boys totaal de weg kwijt. Barendrecht liep uit naar een 5-1 voorsprong. In de slotminuten scoorde Silven Dentro uit een cornerbal de 5-2. Dit was ook tevens de eindstand.