Uitgebreid dagverslag zaterdag 12 oktober

Könemann bezorgt RVVH de drie punten – RVVH 5 ruim onderuit.

Vrouwen 1 en 2 verslaan SSS – Koploper RVVH O11-2 wint met grote cijfers van Barendrecht.

Ondanks het slechte weer van de afgelopen week kon zaterdag dan toch het volledige programma doorgang vinden. RVVH 1, 3, 7, Vr1, Vr2, RVVH O19-1, RVVH O11-2 kwamen thuis in actie, de rest van de teams speelden elders een wedstrijd.

RVVH 1:

RVVH speelde zaterdag al weer de 3e thuiswedstrijd voor de competitie. Tegenstander was Forum Sport uit Voorburg.

Na eerst twee verliespartijen werd er afgelopen zaterdag de 1e overwinning geboekt. Heinenoord werd na een 0-2 achterstand met 4-2 verslagen. Nu bleek de tegenstander van een iets ander kaliber. Jordi Mosmans moest na zo,n 8 minuten spelen al een gevaarlijke bal van Forum Sport wegwerken voor het doel van keeper Nick Sanders. Even later kon RVVH de score openen, maar een bal van Jay Brand ging over het doel. In de 13e minuut haalde Raoul Gangadin de trekker over, zijn harde schot spatte op de lat. Na de mislukte pogingen van RVVH was Forum Sport wel doeltreffend, Mike v/d Laar bracht de gasten op een 0-1 voorsprong.

RVVH wilde snel orde op zaken stellen om de achterstand weg te werken. Halverwege de 1e helft zette Jay Brand de bal keurig voor het doel, maar de voorwaartsen van RVVH kwamen een teenlengte te kort om af te ronden. Uiteindelijk kwamen de boys toch snel op gelijke hoogte. Een keurige voorzet van Christiaan Sprangemeijer was precies op maat voor Brandon Könemann, die kopte de bal uitstekend binnen.1-1. Na 35 minuten haalde Ismael Celen verwoestend uit met een hard schot, helaas ontbrak de scherpte om af te ronden. Vlak voor rust had Christiaan Sprangemeijer ook nog de 2-1 op z,n schoen , maar hij speelde de bal iets te ver vooruit zodat keeper van Look eerder bij de bal kon zijn. Kort hierna floot scheidsrechter Roelof Luinge voor rust.

In de 2e helft werd een misser van RVVH achterin door Forum Sport snel afgestraft. Luuk Goedbloed benutte deze kans meteen, en zette Forum Sport weer op voorsprong.1-2. RVVH bracht vers bloed in om alsnog een goed resultaat te behalen, de boys kregen steeds meer kansen om op gelijke hoogte te komen. Toch moest het vizier van met name Brandon Könemann nog iets bijgesteld worden. Eerst kopte hij een cornerbal van Sönmez net over het doel, en later werd er nog eens naast het doel geschoten. Hierna volgde een boeiend slot. In de 84e minuut werd Könemann op z,n wenken bediend door invaller Shamir de Jesus. Een voorzet van de Jesus werd nu wel door Brandon de touwen in gewerkt. 2-2. Met nog zo,n 6 speelminuten te gaan was er nog van alles mogelijk. RVVH ging voor de overwinning en zette nogmaals de druk erop. Twee minuten later lag Shamir de Jesus weer een bal panklaar voor Könemann die gelijk afrondde. 3-2.

Arbiter Luinge hield de spanning er lang in, bijna tien minuten liet hij langer spelen voor hij de wedstrijd definitief naar het einde floot. Gelukkig bleven de dikverdiende drie punten in Ridderkerk. Door de winst is RVVH nu geklommen naar de 8e plaats. Aanstaande dinsdagavond speelt RVVH om 8 uur thuis een oefenpartij tegen Heerjansdam 1.

Komende zaterdag volgt de competitiewedstrijd tegen Die Haghe.

Opstelling RVVH 1:Sanders, Yekhlef, van Valen, Mosmans(68 Sönmez), Gangadin, Celen, Merencia, Sprangemeijer, Brand, Stok(68 de Jesus), Könemann.

De nummer 4 RVVH ging zaterdag op bezoek bij de nummer drie BVCB 3. RVVH kon in de 1e helft weinig verrichten, want BVCB probeerde al snel het spel van RVVH te ontregelen. Met acht man achter de bal waren de ruimtes zeer beperkt en RVVH wist zich daar niet uit te voetballen. Een aantal kleine mogelijkheden voor beide ploegen en verder viel er niks te genieten. Vlak voor rust nam RVVH toch de leiding, een strafschop werd door Kaj Voskamp binnen geschoten. 0-1. Na de pauze gaf arbiter Ter Heide ook BVCB een strafschop die de thuisploeg daarna op gelijke hoogte bracht. 1-1.BVCB leek vrede te hebben met een gelijkspel, het vele tijdrekken en overtredingen leidde tot frustratie bij RVVH. De boys moesten na aanmerkingen op de leiding en natrappen de wedstrijd uitspelen met 9 spelers. Noury Mulder(2x geel) en Francesco Messina(direct rood) moesten het veld verlaten. In de laatste minuut gaf RVVH het toch nog uit handen, een diepe bal werd op de BVCB spits gespeeld voor de 2-1. RVVH verliest zijn zelfbeheersing en daarmee ook van zichzelf. Aanstaande zaterdag mag RVVH het weer opnieuw proberen. Om 11 uur komt Sportlust’46 2 op bezoek aan de Sportlaan.

Opstelling RVVH 2: Spelde, Louter, van Halem, Resoort(41 Voskamp), Mars(60 C.Drenthe), van Dam, Krens, Mulder, Messina, van Barneveldt(60 Haasdijk), Dermendjan.

RVVH speelde thuis tegen de nummer drie Be-Fair 2. De boys begonnen twijfelachtig aan de wedstrijd, keer op keer werden ze verstoord in de opbouw door de tegenpartij. Robin Malipaard werd gevloerd door zijn tegenstander binnen de zestien, maar scheidsrechter N.T.J.Bol wilde van geen strafschop weten. Een minuut later verloor de tegenpartij de bal rond de middencirkel. Pablo Ruiz Camarena vond Bart de Vries die vanuit een dubbele poging de keeper verschalkte. 1-0. Met snelheid en flair wist Be-Fair gevaar te stichten, maar de defensie stond in tijden van nood als een huis.Op een cruciaal moment werd Be-Fair nog een treffer onthouden wegens buitenspel en een vrije trap waarover de meningen verdeeld waren. Desondanks ging RVVH met een geringe voorsprong de rust in. Na de pauze was het spel aan RVVH. De bezoekers konden geen vuist maken om RVVH nog pijn te doen. Een aantal kansen van Unsal Altiok stranden in schoonheid. Toch was het moment daar gekomen dat de ploeg uit Gouda langszij kon komen.1-1. RVVH liet het er niet bij zitten en nam weer snel de leiding. De goed spelende Ryan van Dongen werkte van zo,n 20 meter afstand met een boogbal de bal de touwen in.2-1. In de slotfase was het nog even billenknijpen toen keeper Joris Vugt werd omspeeld, maar de tegenpartij een ongelofelijke fout maakte door de bal vooruit af te leggen op een medespeler.Waardoor de scheidsrechter terecht voor buitenspel affloot. Zo eindigde de wedstrijd spectaculair in een 2-1 overwinning. RVVH staat nu met 6 punten uit 4 wedstrijden 6e op de ranglijst.

Opstelling RVVH 3: Vugt, Swarttouw(68 v/d Nat), Pang, Capelle, M.Resoort, Spierings(61 Oudijn), van Dongen, Ruiz Camarena(16 Altiok), de Vries(75 Kalpoe), El Aroussi(70 de Ruiter), Malipaard.

RVVH speelde een uitwedstrijd tegen Zwervers IJvv 3. De boys kregen een aantal kansen,maar die werden niet verzilverd. Deze gingen bij de tegenpartij er wel in. Met een 1-0 achterstand was de rust bereikt. In de 2e helft kwamen er door twee slippertjes op het middenveld nog twee treffers bij. Vlak voor het einde zette Zwervers de 4-0 op het scorebord. RVVH staat na 4 wedstrijden op een 8e plaats. De boys hebben 7 doelpunten voor en 13 tegen.

RVVH ging zaterdag op bezoek bij Xerxes DZB 5. Na een 2-0 achterstand kon Sjoerd Mikolajczak eindelijk iets terug doen voor zijn team. Van zo,n 30 meter afstand joeg hij de bal klem in de kruising. Helaas bepaalde Xerxes DZB de ruststand op 4-1. In de 2e helft ging RVVH met forse cijfers onderuit. De wedstrijd werd met 7-1 verloren.

RVVH 7:

RVVH speelde zaterdag thuis tegen sv Poortugaal 10. In de 1e helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Met een 1-1 stand zochten de teams de kleedkamer op voor rust. Suleyman Kosar scoorde voor RVVH. Na de pauze zorgde Suleyman Kosar ook voor de 2-1 voorsprong. Poortugaal knokte zich weer langszij, door twee doelpunten stond de blauwwitte brigade weer op een 2-3 achterstand. Gelukkig bracht Donny Schrovers de stand weer in evenwicht en zo had RVVH zijn eerste competitiepunt binnen gesleept.

Zaterdag kregen de RVVH Vrouwen bezoek van SSS. De hekkensluiters uit Klaaswaal staan nog puntloos onderaan. RVVH kon al na een minuut op voorsprong komen toen de vrouwen een penalty kregen van scheidsrechter Zoutewelle. Helaas schoot Manuela de bal op de paal. Even later kopte ze wel raak. 1-0. Halverwege de 1e helft werd de score verdubbeld door Sharella Hunt. 2-0. Na een voorzet van Fu-Sang Pott zette Sharella Hunt de 3-0 ruststand op het scorebord. In de 2e helft liepen de vrouwen vrij gemakkelijk uit naar een 5-1 overwinning. De overige doelpunten kwamen van Sharella Hunt en Fu-Sang Pott. De vrouwen staan nu na 4 wedstrijden op een 6e plaats met 6 punten. Aanstaande zaterdag spelen de vrouwen voor de beker tegen Hontenisse Vr1. De wedstrijd in Kloosterzande begint om 14:30 uur.

RVVH Vr2:

Het 2e vrouwenteam nam het zaterdag ook op tegen SSS. In de 1e helft zorgde Rebekka van Esch voor een 1-0 voorsprong. Na de pauze werd de score verdubbeld door Desphina Paays.2-0. In blessuretijd maakte Sanne Eikelboom nog de 3-0. RVVH staat met 6 punten uit wedstrijden op een 6e plaats. Aanstaande zaterdag spelen de vrouwen om 17:00 uur een bekerwedstrijd tegen Antibarbari Vr1.

RVVH O19-1:

Koploper RVVH speelde op eigen terrein tegen Den Hoorn O19-2. RVVH moest in de 1e helft een 0-1 achterstand zien weg te werken. Levi Hoogendoorn bracht zijn team weer op gelijke hoogte.1-1. Jardy Terwisscha zette de 2-1 voorsprong op het scorebord. In de 2e helft kwamen er behoorlijke kansen, maar liet de afronding te wensen over. Het venijn zat hem in het slot van de wedstrijd. Duncan v/d Nat schoot een vrije trap in de laatste minuut klem in de hoek voor de 3-1. In blessuretijd werd de eindstand bepaald door Thijmen de Vries. Met 12 punten uit vier wedstrijden staat RVVH nog altijd aan kop.

RVVH O17-1:

RVVH ging zaterdag op bezoek bij Nieuwenhoorn O17-1. Na een 1-0 achterstand trok Fahiem Qayoumi de stand weer recht. Nog voor rust wist Nieuwenhoorn weer op voorsprong te komen. 2-1. In de 2e helft vielen er geen doelpunten meer. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 12 uur thuis voor de beker tegen Barendrecht O17-1.

RVVH ging op bezoek bij koploper en overbuurman Slikkerveer O15-1. Lorenzo Bakker opende de score voor de Blauwwitte brigade. Slikkerveer kwam voor rust nog op gelijke hoogte. 1-1. In de 2e helft scoorde Tom Piena met een mooie vrije trap de 1-2. RVVH dacht de drie punten in de knip te hebben, maar kreeg nog een onterechte penalty tegen. 2-2. Gastspelers Ruben v/d Elst en Melissa Terwolde deden goed hun best.

Zaterdag ging RVVH op bezoek bij de koploper HOV/DJSCR O13-1. Vanaf het eerste fluitsignaal leken de jongens onder de indruk van de tegenpartij, waardoor zij uiteindelijk de openingsgoal scoorden. In de 2e helft hield keeper Dylan Bakker de spanning nog enigszins in de wedstrijd met enkele mooie reddingen. Maar lang duurde dat niet voor HOV er 2-0 van maakte. RVVH leed de eerste nederlaag van het seizoen. In de vorige drie wedstrijden zijn de toeschouwers verwend met goed spel, alleen nu liep het even niet lekker. Aanstaande donderdag speelt RVVH om 18:30 een uitwedstrijd voor het Ridderkerk Toernooi tegen Bolnes O13-1.

RVVH speelde voor de beker uit tegen Spartaan’20 O11-5. De boys kwamen rap op voorsprong door een mooie vrije trap van Remigio L’Acosta.0-1. Halverwege de 1e helft kon Spartaan toch weer op gelijke hoogte komen. Na onoplettendheid van RVVH nam Spartaan nog voor rust de leiding. 2-1. Na de pauze ging RVVH de fout in, en Spartaan profiteerde daarvan.3-1. RVVH kwam terug in de wedstrijd door een doelpunt van Jaell Hanenberg. 3-2. De wedstrijd ging met 4-3 verloren. Er waren nog kansen op de gelijkmaker, maar helaas werden die niet benut.Jahnay Akkermans schoot vanaf de middellijn de 4-3 binnen.

RVVH O11-2:

Koploper RVVH startte zaterdag voor de beker tegen Barendrecht O11-4. RVVH begon matig en sloot de 1e helft af met een 2-0 voorsprong. In de 2e helft werd er uitstekend gevoetbald en liep de score hoog op. Barendrecht keerde met een 14-1 nederlaag huiswaarts. Jayce-Lee Bijvoets, Jeremy van Vuuren, Mika van Oudheusden en Sam Kreling scoorden allen 3x. De overige doelpunten kwamen van Jordy Troost en 1 van Barendrecht.