Uitgebreid dagverslag zaterdag 16 februari

RVVH 2 in 2e helft ruim langs Zwaluwen – RVVH Vrouwen kapen drie punten weg in Eindhoven.

Doelpuntenregen bij RVVH O11-1 en O11-2.

RVVH speelde zaterdag weer eens op eigen terrein. Het Voorburgse Forum Sport kwam naar de Sportlaan voor een duel tegen de Blauwwitte brigade van trainer Ronald Hulsbosch. Zou RVVH de goeie lijn van vorige zaterdag door kunnen trekken? Met een verdiende driepunter keerden de boys terug na een 1-2 zege op Die Haghe.

Maar Forum Sport won afgelopen zaterdag ook met ruime cijfers van de Meeuwen (6-0). Voor beide teams een interressant duel dus.

RVVH gaf in de 1e helft weinig verweer, en kwam enkele keren goed weg. Gevaarlijke momenten van Jordy de Bruin en Edoardo Saurwalt voor Forum Sport liepen gelukkig met een sisser af. Na ruim een kwartier kwam RVVH met een antwoord, Jardell Drenthe ging enkele tegenstanders voorbij om enig gevaar te stichten, maar tot een treffer kwam het niet.

Net voor het half uur kregen de boys een goal tegen. Vrije trappenspecialist Nigel L, Ami ging eens even voor de bal staan en haalde van ruim 20 meter uit. Keeper Danny Spelde wilde redden, maar kwam ongelukkig in botsing. Hij moest zich laten vervangen door Donovan Levestone.

Een gelijkmaker zat er niet meer in voor RVVH, vlak voor rust schoot Mahmud Sönmez te zacht in op keeper Jurrian Jouvenaar. De beste kans was er nog voor Gino Boers, een keurige voorzet van Brandon Konemann werd door Gino maar net naast gekopt.

Ruststand 0-1.

In de 2e helft was er geen schim zichtbaar van het Forum Sport van de 1e helft. Bij RVVH werden de mouwen opgestroopt, er werd flink gebuffeld en gestreden. Na 47 minuten haalde Christiaan Sprangemeijer al de trekker over met een venijnig schot die maar net over de lat scheerde.

Na een klein uur spelen schoot Mahmud Sönmez ook hard op keeper Jouvenaar van Forum Sport, de keeper liet de bal los maar Brandon Konemann was niet attent genoeg om de bal binnen te tikken. Een minuut of tien later was Konemann weer dichtbij het doel van Jouvenaar, maar nog altijd bleef de 0-1 op het scorebord staan.

In het laatste kwartier bracht trainer Ronald Hulsbosch Nedely Fortes binnen de lijnen voor Mahmud Sönmez. Drie minuten later zorgde Fortes al voor de bevrijdende treffer. Een fraaie actie maakte hij uitstekend af.1-1.

Forum Sport was na de 1-1 rijp voor de genadeklap. RVVH voelde dat er meer in zat, dus werd de druk nog opgevoerd. Brandon Konemann kwam in de 84e minuut net een teenlengte tekort om  RVVH de winst te bezorgen, een voorzet van Christiaan Sprangemeijer werd op een haar gemist.

Toen scheidsrechter Rick Turk voor het einde floot kon RVVH leven met een punt, maar op basis van de 2e helft had er misschien toch iets meer ingezeten. Door het gelijkspel is RVVH een punt ingelopen op de concurrenten Die Haghe, De Meeuwen en Poortugaal. Deze drie teams verloren zaterdag allemaal.

Aanstaande dinsdagavond speelt RVVH om 20:00 uur in Dordrecht tegen Oranje Wit voor de Vr-Cup. Komende zaterdag staat de inhaalwedstrijd thuis tegen Kloetinge gepland. Aanvang 14:30.

Opstelling RVVH 1: Spelde(33 Levestone), Swart, J.Drenthe, Eggers, El Koubai, Proost, Merencia, Sönmez(73 Fortes), Sprangemeijer, Boers, Konemann.

RVVH speelde op eigen terrein tegen de nummer 7 van de ranglijst Zwaluwen 2. De boys wilden na de puntendeling van vorige zaterdag (2-2) tegen Ter Leede nu wel eens drie punten binnen halen. Al naar drie minuten leken de boys al op de goede weg toen Topscoorder Kaj Voskamp uithaalde voor de 1-0 voorsprong. Helaas was het weer voor korte duur, want Zwaluwen kwam nog voor de 10 minuten op gelijke hoogte.1-1.

In de 24e minuut nam RVVH weer de leiding. Na een handsbal binnen de zestien van Zwaluwen wees scheidsrechter Geerlings na de penaltystip. Kaj Voskamp schoot de strafschop met volle overtuiging binnen.2-1.

Het duurde niet lang dat Zwaluwen weer terug kwam. Twee minuten later werd een bal nog overgekopt, maar daarna stond er weer snel de 2-2 op het scorebord.

Joshua Capelle en Geert Cleef haalden nog de trekker over voor de 3-2, maar beide misten de scherpte. Met een 2-2 tussenstand gingen de teams naar de kleedkamer voor rust.

In de 2e helft kon RVVH eindelijk afstand nemen van hun tegenstander. Een poging van Joshua Capelle werd nog overgekopt, maar na een uur was het toch weer Kaj Voskamp die het verschil maakte. Een voorzet van Diego Rietveld werd met volle overtuiging ingeschoten.3-2.

Twee minuten later tekende Diego Rietveld zelf voor de 4-2. In de 65e minuut was de wedstrijd viel de beslissing, een strafschop van Kaj Voskamp zette de 5-2 op het scorebord.

Zwaluwen kwam een kwartier voor tijd nog met een tegenstoot, maar scoorde daar niet uit. In de slotminuten maakte Kader Diop een fraaie actie goed af zelf. De 6-2 overwinning kwam voor RVVH op een goed moment, door de winst hebben de boys weer twee stapjes omhoog gedaan. RVVH staat nu op een 11e plaats met 18 punten uit 16 wedstrijden. Aanstaande zaterdag speelt RVVH wederom thuis om 11 uur tegen koploper Excelsior Maasluis 2.

Opstelling RVVH 2: Elkhuizen, Capelle, Louter, Mulder, van Dam, C.Drenthe, Cleef, Krens, Messina(58 Rietveld), Diop, Voskamp(69 Sastrowitomo).

RVVH is zaterdag steviger op de 4e plaats komen te staan. De boys behaalden een keurige overwinning op Barendrecht 4.

Op de Bongerd in Barendrecht opende Ibo El Aroussi al na 9 minuten de score. Een lange bal van Rick van Dun werd door Ibo goed gecontroleerd en binnen geschoten.0-1. Amper twee minuten later kwam er weer een doelpunt, een goed opgezette aanval van Damian Mars kwam uiteindelijk bij het eindstation Kevin de Graaff terecht. Kevin twijfelde geen moment en trof doel.0-2.

RVVH werd even opgeschrikt door enkele aanvallen van Barendrecht. Scheidsrechter Dubbeld verzuimde ook 2x een strafschop te geven aan Barendrecht. RVVH kon daarmee de dans ontspringen. Enkele fraaie reddingen van keeper Marlo Bruma hield RVVH op de been.

In de 19e minuut scoorde Kevin de Graaff met een prachtige volley de 0-3. Vlak voor rust passeerde Barendrecht 1x keeper Marlo Bruma voor de aansluiting.1-3. Met deze tussenstand gingen de teams de kleedkamer in voor rust.

Na de pauze tekende Kevin de Graaff al snel voor zijn 3e treffer en de 1-4. Rick van Dun gooide de wedstrijd daarna in het slot. In de 50e minuut scoorde Rick de rebound na een strafschop.

Barendrecht stribbelde nog even tegen, maar de overwinning bleef toch voor RVVH. De boys wonnen met 3-5. Complimenten waren er voor de invallende trainers Mitchel v/d Graaf en Tilanka Resoort.

Opstelling RVVH 3: Bruma, Swarttouw, Kloppenburg, van Dun, Mars, Spierings, de Ruiter, de Graaff(53 Makubikwa), van Heek(46 Mulder), El Aroussi(55 Ooft), Malipaard(68 Korpershoek).

RVVH heeft zaterdag de concurrentiestrijd tegen Lekkerkerk 4 verloren. Beide teams stonden met 24 punten uit 14 duels op een 4e en op een 5e plaats. Lekkerkerk maakte in de 1e helft al het verschil, met een 3-0 voorsprong voor de thuisploeg, gingen beide teams de kleedkamer in voor rust.

In de 2e helft scoorde de jarige Dylan Ho a Hing de enige treffer voor RVVH. De wedstrijd ging met 3-1 verloren.

Mahjar Esmaillou had het vizier niet op scherp staan, enkele vrije trappen gingen ruim over het doel.

Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 12 uur thuis tegen Dilletant 4.

Het vrouwenteam van trainer Andrew Thomas heeft zaterdag weer eens een prima overwinning geboekt. Tegen de Vrouwen van Fc Eindhoven kwam RVVH al vroeg op stoom, na een kwartier spelen kopte Sharella Hunt al de 0-1 voorsprong binnen. In de 25e minuut werd Sharella Hunt geduwd en volgde er een strafschop. Manuela Grootenboer verzilverde deze. 0-2.

De Eindhovense Vrouwen kwamen nog voor rust met de aansluitingstreffer.1-2.

Na rust scoorde de thuisploeg in de 55e minuut de gelijkmaker. Beide teams gingen alles of niets spelen. De strijd werd gewonnen door RVVH. Sharella Hunt scoorde na een vrije trap van Iris Zoon de winnende treffer.

De 2-3 overwinning brengt RVVH weer een treetje omhoog. RVVH staat na de overwinning nu op een 5e plaats met 20 punten uit 13 wedstrijden.

RVVH Vr2:

Het 2e vrouwenteam is er in Pijnacker niet in geslaagd om tot scoren te komen. Tegen DSVP Vr1 bleef het 0-0.

Toch voelde het niet goed. Een glaszuiver doelpunt van RVVH werd afgekeurd na een onderonsje tussen scheidsrechter v/d Berg en zijn assistent.

RVVH O19-1:

RVVH heeft zaterdag een belangrijke zege behaald. De boys gingen op bezoek bij de nummer 2 Smitshoek O19-1.

Tunay Akin opende vlak voor rust de score. Twee minuten later antwoorddde Smitshoek al weer met de gelijkmaker. In de 2e helft bleef het lange tijd 1-1 staan, maar in de laatste minuut zorgde Ryan van Dongen voor de overwinning. Uit een geweldige vrije trap liet hij het net bollen voor de 1-2 zege.

Door de overwinning staat  RVVH nu op een 4e plaats met 24 punten uit 13 wedstrijden.

RVVH O17-1:

RVVH speelde zaterdag thuis tegen BSC’68 O17-1. De boys moesten een ruime achterstand zien goed te maken. In de 2e helft knokte RVVH zich wel terug, maar telkens maakte BSC weer snel het verschil. De wedstrijd ging met 4-6 verloren.

Doelpuntenmakers waren Thijmen de Vries(2x), Sem Komduur en Luuk Simonse.

RVVH ging zaterdag op bezoek bij Excelsior’20 O15-1. In de 1e helft scoorde Jevano Gulpen de winnende treffer, de boys wonnen de wedstrijd met 0-1.

RVVH is door 2 overwinningen nu medekoploper.

Het is RVVH zaterdag weer niet gelukt om eens punten binnen te halen. In Nieuwerkerk stond RVVH bij rust met 1-2 voor, maar op het einde ging de wedstrijd toch met 5-2 verloren.

Doelpunten kwamen van Emin Bouchti en Mohammed Zafraoui.

RVVH scoorde er zaterdag aardig op los. In Nieuwenhoorn stond er bij rust al een 6-0 voorsprong op het scorebord. Djenoah Duarte had een belangrijk aandeel in de score, hij schoot 3x raak. Tim Bout(2x) en  Sem Keur maakten de zes vol.

In de 2e helft werd er nog eens zes keer raak geschoten, Tim Bout(3x), Joel Hooghart en Dyrone Vaarnold maakten de doelpunten. Nieuwenhoorn scoorde nog 1x in eigen doel. Door de 12-1 overwinning is RVVH koploper geworden in de voorjaarscompetitie.

RVVH O11-2:

Een doelpuntenregen was het ook bij RVVH O11-2 en BVCB O11-4.

Na de 1-0 van Gianni Sequeira ontketende de wedstrijd snel. Justin Lam zorgde met 3 treffers voor zijn team voor een 4-1 voorsprong bij rust.

In de 2e helft waren Remigio L,Acosta , Camron Meiland en Justin Lam goed voor de 5-1, 6-1 en 7-1. Er waren mooie combinaties. De boys scoorden er aardig op los daarna. Gyani Sequeira en Justin Lam brachten RVVH op een 9-1 voorsprong.

Het slotoffencief kwam van Camron Meiland en Jayden Sewnundum die zorgden voor de 11-1 eindstand.

RVVH gaat na 3 overwinningen alleen aan kop.

Groeten van de razende reporter Arie Verveer.