Uitgebreid dagverslag zaterdag 25 mei

RVVH 1 sluit opgelucht het seizoen af – Doek valt voor RVVH 2 – RVVH 3 afgetekend kampioen.

Titel voor RVVH O15-1 – RVVH O11-2 ongeslagen kampioen.

De belangen waren zaterdag groot voor het einde van de competitie. RVVH 1 moest winnen om nacompetitie te ontlopen, maar was dan nog afhankelijk van de overige uitslagen van de naaste concurrenten sv Poortugaal, Westlandia en BVCB. Van deze vier clubs moest er een nacompetitie gaan spelen voor behoud van de 1e klasse.

RVVH 2 moest ook winnen om rechtstreekse degradatie te ontlopen en RVVH 3 kon bij winst met een verschil van vijf doelpunten of meer de kampioensvlag hijsen.

De opdracht was duidelijk voor de elf spelers van trainer Ronald Hulsbosch, alleen winst telde. Na de misstap van afgelopen zaterdag uit tegen Heinenoord moesten de koppies weer omhoog. In de laatste competitiewedstrijd was het erop of eronder! De oefenmeester speelde weer met hetzelfde team, alleen Jardell Drenthe ontbrak wegens een blessure. Zijn plaats werd ingenomen door Ibrahim El Koubai.

Bij Brielle met Gino Stolk en Stevie Soares in de gelederen stond er niets meer op het spel, de gasten van het Geuzenpark stonden op een veilige zevende plek. Maar ondanks dat zal RVVH het zeker niet kado krijgen.

Na het startsein van scheidsrechter Bart v/d Helder was het RVVH dat meteen Brielle onder druk zette. Binnen negen minuten liet Brandon Könemann het net al bollen voor de 1-0, maar helaas werd de treffer afgekeurd wegens buitenspel.

Even later legde Papito Merencia de bal af op Shamir de Jesus, maar die stuit hierna op keeper Hoornweg van Brielle. RVVH ging door en kreeg twee minuten later weer een kans, een hard schot van Mahmud Sönmez werd door de Brielle keeper weer gekeerd. In de rebound miste Könemann vervolgens de 1-0.

Halverwege de 1e helft kon RVVH dan toch de leiding nemen, een geweldig schot van Jesse Eggers ging via de paal het doel in.1-0.

In de 32e minuut trok Ibrahim El Koubai de zestien binnen, maar hij vergat erna om uit te halen. Een minuut of zeven voor de pauze kwamen de boys op een 2-0 voorsprong, Mahmud Sönmez stuurde Shamir de Jesus de diepte in en na een solo-actie werkte hij de bal uitstekend in het doel.2-0. Het doelpunt van RVVH viel op een goed moment vlak voor rust, maar RVVH moest toch attent blijven.

In de rust werd er even gekeken naar de tussenstanden bij de andere wedstrijden, bij Poortugaal was het nog 0-0 tegen Deltasport, Westlandia stond met 1-0 voor tegen Heinenoord en BVCB stond 1-0 achter tegen Forum Sport. Dit waren nog niet echt gunstige uitslagen, maar er moesten nog 45 minuten gespeeld worden voor de echte balans kon worden opgemaakt.

Na de pauze was het duidelijk dat Brielle het niet ging weggeven. De Geuzenaren kwamen na 52 minuten met de aansluitingstreffer van Jeffrey Duinstee.2-1. RVVH liet zich hier niet door van de wijs brengen. De boys namen enkele keren keeper Hoornweg onder vuur, maar telkens was hij een sta in de weg voor RVVH. Eerst werd een poging van Brandon Könemann gekeerd door de doelman, daarna redde hij een inzet van Papito Merencia.

Könemann kreeg heel veel kansen, maar het leek of de bal er niet in mocht gaan. Een 2-1 voorsprong was best link, want Brielle lag toch op de loer voor de gelijkmaker. Duinstee en Bekker kregen enkele kansen, maar gelukkig bleef het doel van keeper Levestone schoon.

In de slotminuten maakte RVVH dan eindelijk de bevrijdende treffer waar zo lang op gewacht was. Een diepe bal van Brandon Könemann werd uitstekend afgemaakt door de goaltjesdief van RVVH.3-1.

Niet veel later blies de scheidsrechter de wedstrijd naar het einde. RVVH was opgelucht, want BVCB ging met 2-0 onderuit tegen Forum Sport en Westlandia moest in de slotminuten de punten delen met Heinenoord.1-1. Hierdoor blijft RVVH in de 1e klasse en gaan Westlandia en Deltasport nacompetitie spelen.

Rijsoord werd door een ruime 0-4 overwinning in en tegen Kloetinge kampioen in de 1e klasse B.

Opstelling RVVH 1: Levestone, Swart, Eggers, Mosmans, El Koubai, Proost, Merencia, Boers, Sönmez(81 Sprangemeijer), de Jesus(74 Fortes), Könemann.

RVVH moest winnen om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Deze boodschap kwam niet bij iedereen goed over, want er werd met te weinig instelling gespeeld. Na de 8-0 nederlaag van vorige zaterdag tegen Jodan Boys 2 viel het voor trainer Han van Harselaar niet mee om zijn team weer in het gareel te krijgen.

De degens werden zaterdag gekruist met de nummer 11 Fc Rijnvogels 2.

Na het startsein van scheidsrechter E.Holleman was het RVVH met een beste kans voor Cerezo Drenthe, maar het vizier miste enige scherpte.

In de 10e minuut kroop RVVH door het oog van de naald met een gevaarlijke bal van Rijnvogels op de kruising. Een minuut of zes later was het wel raak, en maakten de gasten uit Katwijk de 0-1.

RVVH kwam na zo,n 25 minuten weer langszij toen Cerezo Drenthe naar de grond ging in het zestienmetergebied. Kaj Voskamp schoot de strafschop simpel binnen.1-1.

Na 36 minuten miste Voskamp de scherpte om RVVH op voorsprong te brengen, uit een voorzet kopte hij vlak voor het doel over.

Ruststand 1-1.

Net na rust nam Kaj Voskamp de bal aan, en schoot uit de draai net naast. Even later kwam RVVH op achterstand. Via de paal schoot Rijnvogels de 1-2 binnen.

Enkele minuten later werd de achterstand door Rijnvogels vergroot.1-3.

Na ruim een uur spelen keerde onder luid applaus Rick Resoort weer terug in het veld na een heftige tijd. Een kippevelmoment voor vele van RVVH.

RVVH verzuimde de mouwen hierna op te stropen en kon geen potten meer breken. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter viel het doek voor RVVH. Komend seizoen moeten de boys proberen in de reserve 1e klasse weer zo snel mogelijk zien terug te komen in de reservehoofdklasse.

Opstelling RVVH 2:Blaak, Louter, van Halem, Capelle, van Dommelen, van Dam, Krens(63 Resoort), Mulder(70 Makubikwa), C.Drenthe, Messina, Voskamp.

RVVH kon bij winst met een verschil van vijf of meer doelpunten kampioen worden, maar dan moest er een grote uitslag worden neergezet door de boys. Zaterdag was de tegenstander Charlois sv 2.

Het eerste wapenfeit aan RVVH zijde resulteerde meteen in een doelpunt. Uit een cornerbal van Kevin van Heek kopte Levi Swarttouw de 0-1 binnen. Even later kon Jochem Hoekstra gaan aanleggen voor de 0-2, maar hij schoot recht op de keeper af.

Na tien minuten was wederom Kevin van Heek de aangever voor de 0-2. Robin Malipaard schoot daarna binnen.

RVVH was lekker op dreef, want na twintig minuten schoot Kevin de Graaff 2x raak. 0-4. Lang bleef een doelpunt niet uit, toen in de 23e minuut Damian Mars onderuit gehaald werd in het strafschopgebied. Sander de Ruiter schoot vanaf de stip de 0-5 binnen.

Even sloeg de paniek toe binnen de groep. Met onrustig spel en foute keuzes. Eigenlijk zonder al te veel druk te zetten op het spel van RVVH wist Charlois met man en macht er telkens uit te komen in deze fase. Het sterke veldspel van de eerste 25 minuten werd teniet gedaan door twee treffers van de thuisploeg. Met de stand van 2-5 werd de kleedkamer opgezocht.

In de 2e helft lukte het RVVH niet om de bal via de zijkant weg te werken. Waardoor er bij het kruisen van spelers er een arm gepakt werd ging er een speler van Charlois gewillig naar de grond. Arbiter Diaz de Brito lag de bal op de stip en het werd 3-5.

Als RVVH nog kampioen zou willen worden, dan moest het in de resterende 40 minuten alles geven om minimaal nog twee goals te maken. Tandem van Heek/Swarttouw wisten elkaar goed te vinden. Uit een corner werd het 3-6.

Jochem Hoekstra wist in de scrimmage Pablo Ruiz Camarena te vinden die uit een volley de keeper passeerde.3-7.

Een stunt hing in de lucht, want RVVH is nu officieel kampioen, maar weet dat het bij een nieuwe tegentreffer het zichzelf bemoeilijkt. De spanning werd weggehaald doordat Damian Mars ogenschijnlijk binnen de zestien werd neergelegd. Sander de Ruiter mocht vanaf de penaltystip aanleggen voor de 3-8 en deed dat ook.

Het slotakkoord was van Ibo El Aroussi die er 3-9 van maakte.

Na het laatste fluitsignaal kon het feest beginnen! De kampioensvlag kon gehesen worden.

Opstelling RVVH 3: Korteweg, Mars, Swarttouw, Kloppenburg, Boogert(84 Arbouw), Ruiz Camarena(77 de Vries), de Graaff, de Ruiter, van Heek, Hoekstra(75 El Aroussi), Malipaard(53 Sastrowitomo).

RVVH heeft zaterdag in Krimpen een ruime overwinning geboekt.

Na een 2-1 ruststand uit tegen DCV 5, wonnen de boys afgetekend met 4-6.

Ian de Jager en Kelvin Wittekoek schoten beiden 2x raak. Dylan Ho A Hing en Sjoerd Mikolajzcak scoorden 1x.

Aanstaande zaterdag speelt RVVH de laatste wedstrijd om 12 uur thuis tegen SDV 2.

RVVH is al goed op weg voor de titel, maar hoopt op een misstap van de naaste concurrent GOZ 4.

Zaterdag kwamen de boys op eigen terrein in actie tegen NSVV 6. RVVH speelde maar ene helft en kon in de 2e helft terug naar de kleedkamers. Tegenstander NSVV stond na 45 minuten op een 7-0 achterstand en had daarna weinig zin meer om terug te komen.

In overleg met scheidsrechter en beide partijen werd de wedstrijd vroeg afgeblazen. Op het wedstrijdformulier kwam een 54-0 overwinning te staan.

Patrick van Es had met 3 doelpunten weer een belangrijk aandeel in de score. Overige doelpunten kwamen van Menno den Boef, Floris Lagerwerf, Maarten Westerveld en Cyrill Siemerink.

Aanstaande zaterdag kan de vlag in top! De boys nemen het om half 12 op tegen GOZ 4.

De RVVH vrouwen wilden zaterdag de 5e plaats zeker stellen. Dan moest er in Amsterdam wel gewonnen worden van Buitenveldert.

Trainer Andrew Thomas beschikte over een uitgedunde selectie en deed daarom een beroep op de gestopte Nikki de Roest. In de 1e helft kwam de thuisploeg uit de counter toch op een 1-0 voorsprong.

Na de pauze kwam RVVH geheel anders uit de kleedkamer. Door doelpunten van Sharella Hunt en Jaline Hoek stond RVVH ineens weer aan de leiding.1-2.

In het laatste kwartier van de wedstrijd stelde RVVH de overwinning veilig. Een diepe bal van Nadine Kooij werd door Fu-Sang Pott binnengeschoten.1-3.

De vrouwen hebben in de laatste wedstrijd laten zien dat ze thuishoren in die Topklasse!! Trainer Andrew Thomas was dik tevreden over zijn team.

RVVH Vr2:

Het 2e vrouwenteam spelen nacompetitie voor lijfsbehoud, maar moesten nog 1 competitiewedstrijd afwerken.

Uit tegen het 1e vrouwenteam van Hercules werd een 0-3 overwinning geboekt. Manuela Grootenboer scoorde 2x, Jennifer Bakker 1x.

Aanstaande zaterdag neemt RVVH het thuis in de nacompetitie op tegen Wartburgia Da 3, aanvang 12 uur.

RVVH O19-1:

RVVH heeft al een periodetitel op zak en daardoor verzekerd van nacompetitie. Het rechtstreekse kampioensschap zagen de boys kort geleden weg glippen.

Zaterdag werd er uit voor de competitie gespeeld tegen Brielle O19-1.

De boys kwamen op voorsprong door een doelpunt van Jardy Terwisscha, maar zagen de voorsprong nog in de 1e helft verdwijnen. Brielle ging met een 2-1 voorsprong de kleedkamer in voor rust.

In de 2e helft moest RVVH een 3-1 achterstand zien weg te werken. Levi Hoogendoorn en Laurens de Witte hielpen RVVH weer terug in de wedstrijd.

Op het einde ging Brielle er nog met de 4-3 overwinning vandoor.

RVVH O17-1:

RVVH is op eigen terrein onderuit gegaan tegen Alexandria’66 O17-2. Na een 1-2 achterstand bij rust ging de wedstrijd met 1-4 verloren. Luuk Simonse tekende voor de enigste treffer van RVVH.

RVVH stond al bovenaan, maar zat in de wachtkamer voor het reultaat van de andere concurrent Leonidas O15-1. Leonidas speelde met 2-2 gelijk tegen Esto O15-1. Daardoor was RVVH zonder zelf te spelen kampioen geworden.

Hekkensluiter RVVH is er een zaterdag niet in geslaagd om de laatste wedstrijd winnend af te sluiten. In Oud Beijerland ging RVVH met 3-1 onderuit tegen SHO O13-1.

RVVH O11-2:

Het nog ongeslagen RVVH speelde zaterdag de kampioenswedstrijd tegen XerxesDZB O11-4.

Na een goed begin met goed combinatievoetbal had RVVH al snel de voorsprong te pakken. Gyanni Sequeira en Jahnay Akkermans zorgden na 8 minuten al voor een 0-2 voorsprong.

Bij rust stond er al een 0-6 stand op het scorebord door goals van Gyanni Sequeira(2x), Remigio L’Acosta en Justin Lam.

Na de pauze werd de klus geklaard! Gyanni Sequeira drukte 2x af. RVVH won de wedstrijd met 4-8. Na de wedstrijd was het kampioensschap binnen.