Uitgebreid dagverslag zaterdag 9 maart

RVVH 1 in blessuretijd langszij – 3e plaats dichtbij voor RVVH 3.

Ruime overwinning voor RVVH 6- Eerste punt voor RVVH O13-1.

Onze mannenhoofdmacht moest zaterdag op eigen terrein afrekenen met de directe concurrent in de afdeling sv Poortugaal. Drie punten voor RVVH waren dan ook keihard nodig  om aansluiting te krijgen met ploegen als De Meeuwen, Poortugaal en Deltasport. Die andere belangrijke pot speelde zich ook af in de kelder van de eerste klasse B, die ging tussen Deltasport en De Meeuwen.

RVVH moest strijd leveren en er vol voor gaan! Helaas verliep de wedstrijd weer niet zoals we verwachten. De boys begonnen te slap en kregen nauwelijks mogelijkheden om de wedstrijd open te breken. Poortugaal stelde daar ook weinig tegenover, in enkele gevallen bracht keeper Tim Elkhuizen redding voor RVVH.

Pas na 25 minuten zorgde Brandon Könemann voor wat onrust in het zestienmetergebied van Poortugaal, maar de goaltjesdief wachtte te lang met uithalen. Even later stuurde Mahmud Sönmez Papito Merencia op pad met een keurige steekbal, maar het schot van Merencia verdween net over het doel van keeper Dyron Bijl.

Vlak voor rust moest keeper Tim Elkhuizen zijn team nog redden van een achterstand. Een harde inzet van Poortugaal werkte hij met de vuisten over het doel heen. Niet veel later blies scheidsrechter Anne Greveling voor rust.0-0.

In de 2e helft bracht trainer Ronald Hulsbosch Nedely Fortes binnen de lijnen voor Gino Boers. RVVH wilde toch proberen de wedstrijd winnend af te sluiten om nu eindelijk eens afstand te doen van die onderste plek, er moest dus iets gebeuren om de punten binnen te halen!

Nedely Fortes werd op weg naar het doel belemmerd door zijn tegenstander en onderuit getrokken. Scheidsrechter Greveling toonde een gele kaart terwijl het eigenlijk donkerrood had moeten zijn.

Na een uur spelen schoot Mahmud Sönmez van afstand, maar het vizier stond niet op scherp. Enkele minuten later stelde Jesse Eggers keeper Dyron Bijl op de proef met een snoeiharde vrije trap die net langs de paal verloren ging.

Aan de andere kant wees arbiter Greveling resoluut naar de penaltystip toen Jessie Proost de bal wat ongelukkig tegen de arm kreeg. Niels Versteege verzilverde dit presentje en bracht Poortugaal aan de leiding.0-1.

Een dubbele wissel bij RVVH kon ook weinig verschil maken in het laatste 19 minuten van de wedstrijd. Wouter Swart was nog wel dicht bij een gelijkmaker. Bij een cornerbal van Nedely Fortes kopte Wouter de bal naar de grond, maar deze stuitte op en ging zo verloren.

Diep in blessuretijd kroop RVVH dan toch door het oog van de naald. Keeper Dyron Bijl werd verrast door zijn eigen medespeler Jeffrey Schenk die de bal ongelukkig het doel inkopte. Een opluchting voor RVVH, maar 1 punt is te weinig om afstand te nemen van de onderste plek.

Aantaande dinsdagavond speelt RVVH voor de Palice Casino Cup een uitwedstrijd tegen Oranje Wit. Aanvang 20:00 uur.

Komende zaterdag reist RVVH naar Naaldwijk voor de wedstrijd tegen Westlandia.

Opstelling RVVH 1: Elkhuizen, Swart, Eggers(71 Lioe Anjie), J.Drenthe, Proost, Merencia, El Koubai(71 Diop), Sprangemeijer, Sonmez, Boer(46 Fortes), Könemann.

RVVH heeft dure punten verspeelt in de wedstrijd tegen Forum Sport 2. In het 1e deel van de wedstrijd kreeg de thuisploeg mogelijkheden genoeg om afstand te nemen, maar er werd slordig mee omgegaan. Eerst was het na 10 minuten Francesco Messina die een uitstekende voorzet gaf op Kaj Voskamp, vlak voor de doellijn kopte de topscoorder de bal naast het doel.

Halverwege de 1e helft was er even dreiging van Forum Sport met een gevaarlijke bal voor het doel langs van keeper Wouter Korteweg. Even later had Noury Mulder het vizier ook niet op scherp, tweemaal werd er gemist.

Net voor rust pikte RVVH dan toch de voorsprong. Cerezo Drenthe trok het zestienmetergebied in, en werd onderuit gehaald. Arbiter de Leeuw lag de bal op de stip, Kaj Voskamp zette zijn team op 1-0 voor.

Het doelpunt kwam op een goed moment vlak voor rust.

In de 2e helft kwam Forum Sport al vroeg langszij. In de 52e minuut stonden de gasten uit Voorburg weer op gelijke hoogte met RVVH. De wedstrijd werd daarna binnen 8 minuten tijd volledig uithanden gegeven. Na een uur spelen moest RVVH nu zien terug te komen van een 1-3 achterstand.

RVVH probeerde van alles, maar niets lukte er. Ook enkele schoten van Bob Krens van afstand leverden niets op.

Zo bleef het na 90 minuten 1-3. RVVH met lege handen! Gelukkig bleven de boys door het verlies op een 12e plek staan omdat ook de concurrentie punten verspeelde. Capelle 2 ging met 3-0 onderuit tegen Fc Lisse 2, Fc s,Gravezande ging met 2-3 onderuit tegen Excelsior M 2 en Jodan Boys 2 verloor met 0-6 van Quick Boys 2.

Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 10:30 in Noordwijk tegen Noordwijk 2.

Opstelling RVVH 2: Korteweg, Mosmans, Capelle, Louter(73 van Dommelen), Cleef, van Dam, Mulder, Krens, C.Drenthe(78 Makubikwa), Messina, Voskamp.

RVVH nam het zaterdag op tegen GOZ 2. De boys staan momenteel op een uitstekende 4e plaats met 25 punten uit 13 wedstrijden, en GOZ nestelt zich op een 7e plek met 17 punten uit 13 wedstrijden. Bij winst bleef RVVH aansluiting houden met de nummers 1, 2 en 3.

Keeper Wouter Korteweg moest zaterdag bij het 2e een wedstrijd keepen, daardoor had Marlo Bruma weer onder de lat plaats genomen.

RVVH keek al binnen vijf minuten tegen een achterstand aan. Levi Swarttouw raakte de bal met de hand, waarna de scheidsrechter Goz een strafschop gaf.1-0.

Hierna kon RVVH weer langszij komen toen Jochem Hoekstra de bal veroverde van de back. Jochem schoot koelbloedig de 1-1 binnen. Halverwege de 1e helft wist Ibo El Aroussi tot 2x vrij voor het doel de bal binnen te koppen op aangeven van Sander de Ruiter en Kevin van Heek.1-3.

Kort voor rust verraste GOZ door terug te komen in de wedstrijd, met een 2-3 tussenstand gingen beide teams de kleedkamer in voor rust.

In de 2e helft bleef de 2-3 lange tijd staan. Gelukkig was Jesse Ooft de meest oplettende na een terugspeelbal van Goz richting de keeper. Jesse stond nog koud in het veld toen hij met een schuiver de keeper verschalkte.2-4.

Dit zorgde voor een breekpunt in de wedstrijd waarna Ibo El Aroussi voor zijn 3e doelpunt van de middag kon tekenen. Wederom op aangeven van Kevin van Heek.2-5. RVVH blijft op de 4e plek, maar is met de overwinning op 2 punten van de kopositie gekomen.

De komende 2 wedstrijden tegen de top 2 zullen uitmaken waar RVVH echt zal staan en heeft het alles nog in eigen hand.

Opstelling RVVH 3: Bruma, Swarttouw, Korpershoek, van Dun, Kloppenburg, Mars, de Ruiter(52 Malipaard), Ruiz Camarena, nan Heek, El Aroussi, Hoekstra(65 Ooft).

RVVH speelde thuis tegen NSVV 3. De boys begonnen met de wind in de rug. Ton Kreling zette zijn team op een 1-0 voorsprong. Daarna werden de kansen gemist.

Met 3 of 4-0 had RVVH de weg naar de kleedkamer moeten maken, maar het bleef helaas maar bij 1-0.

Bij RVVH speelden voor het eerst de gebroeders Leon en Ferry Smit bij elkaar voor RVVH. Ook Eric Barendrecht was van de partij.

In de 2e helft had RVVH moeite met het gevecht tegen de wind. NSVV benutte wel de kansen en won de wedstrijd met 1-6.

Aanstaande zaterdag speelt RVVH in de Hoekse Waard tegen Strijen 5, aanvang 12:30 uur.

RVVH is er zaterdag niet in geslaagd om de drie punten binnen te halen. De boys kwamen in de 1e helft tegen PKC’85 1 nog wel op een 0-1 voorsprong, maar gaven dit in de 2e helft weer uit handen. PKC won de wedstrijd met 2-1.

Voor RVVH scoorde Nathan Hoegen het enigste doelpunt. Na ongeveer 75 minuten is de wedstrijd gestaakt.

Koploper RVVH had zaterdag weinig problemen met de tegenstander. Op eigen terrein werd er afgerekend met Smitshoek 10.

De boys mochten na 3 vrije zaterdagen eindelijk weer voetballen. Binnen een kwartier wist Smitshoek toch toe te slaan. RVVH op een 0-1 achterstand. De mouwen werden opgestroopt en na een half uur ongeveer zette Menno den Boef zijn team weer op gelijke hoogte.1-1.

Door een doelpunt van Quensley Blansjaar en een doelpunt van de tegenpartij kon RVVH met een 3-1 voorsprong de rit naar de kleedkamer maken voor de rust.

In de 2e helft mocht John v/d Padt de boys op een 4-1 voorsprong zetten. Vanaf de penaltystip scoorde hij.

RVVH won de wedstrijd ruim met 8-1. Patrick van Es, Quensley Blansjaar, Maarten Westerveld en Roy de Lepper maakten de overige doelpunten. RVVH staat met 32 punten uit 12 wedstrijden riant aan kop, de nummer 2 GOZ 4 volgt met 25 punten uit 11 wedstrijden.

Komende zaterdag gaat RVVH op bezoek bij de nummer 2 GOZ 4.

De RVVH vrouwen maakten de herstart van de competitie in Wijchen. Om 5 uur in de middag werd daar getreden tegen Woezik Vr1.

RVVH begon slecht tegen de nummer laatst die eigenlijk niets te verliezen had. De kansen waren dan ook voor Woezik, maar keepster Lisette Snel bracht goed redding. Met een ongewijzigde stand gingen de vrouwen de kleedkamer in voor rust.

Na de pauze kwam RVVH beter de kleedkamer uit. De vrouwen verzuimden om op voorsprong te komen uit de kansen die kwamen. Ook bracht de paal redding voor Woezik op een achterstand.

In de laatste twintig minuten werd een cruciaal doelpunt van RVVH toch niet toegekent door scheidsrechter Nico van Norden. De leidsman vond dat de bal niet volledig over de lijn was. Het golfde wat op en neer, maar RVVH wilde de drie punten toch mee terug nemen. Beide teams slaagden er niet in om de wedstrijd te kenteren, het bleef 0-0.

Voor Woezik was het gelijke spel als een winstpunt. RVVH pikte ook een punt mee, maar heeft er twee verloren.

Aanstaande zaterdag om 14:30 uur spelen de vrouwen thuis tegen Ter Leede Vr1.

RVVH Vr2:

Het 2e vrouwenteam heeft de onderlinge strijd tegen de nummer 8 Ijzendijke Vr1 met 3-0 verloren.

Komende zaterdag mag RVVH het weer opnieuw gaan proberen, dan spelen de vrouwen thuis tegen Lyra Vr1. Aanvang 12 uur.

RVVH O19-1:

RVVH speelde zaterdag een uitwedstrijd tegen hekkensluiter MVV’27 O19-1.

In de 1e helft nam RVVH de leiding via Danny Haasdijk, uit een strafschop scoorde hij de 0-1. Voor rust kwam de thuisploeg toch nog op gelijke hoogte.1-1.

Na de pauze bracht Laurens de Witte op aangeven van Mark Resoort RVVH op weer op voorsprong. Jardy Terwisscha zorgde voor de beslissing. Op aangeven van Levi Hoogendoorn bezorgde Jardy zijn team de 1-3 winst.

Door de winst is RVVH nu naar de 3e plaats gestegen. Op twee punten na zijn ze de nummer 2 SHO O19-1 genaderd. Koploper Xerxes DZB heeft een gat geslagen met vijf punten verschil ten opzichte van RVVH.

Aanstaande zaterdag speelt RVVH thuis om 11 uur tegen Spitit O19-1.

RVVH O17-1:

RVVH is er zaterdag niet in geslaagd om de drie punten te pakken. Op eigen terrein gingen de boys met 1-4 onderuit tegen Oiveo O17-1.

Bij rust moest RVVH al een 0-3 achterstand zien weg te werken. Het enige doelpunt kwam van Sven Bout.

Koploper RVVH ging zaterdag op bezoek bij Leonidas O15-1.

Na een 1-1 ruststand moest RVVH aan het einde van de wedstrijd ook de punten delen. Het werd 3-3. Doelpunten kwamen van Indy Bekker(2x) en Jevano Gulpen.

RVVH leed na 3 overwinningen op rij nu het 1e puntverlies. De boys staan nog wel op de 1e plek, maar enkele teams komen nog een wedstrijd achter.

Komende zaterdag gaat RVVH om 9:45 uur op bezoek bij Fc Oudewater O15-1.

Het nog altijd puntloze RVVH heeft zaterdag hun eerste punt binnen gesleept. Tegen sv Poortugaal O13-1 werd een 1-1 gelijkspel behaald. Doelpuntenmaker was Emin Bouchti.

Koploper RVVH ging zaterdag op bezoek bij de nummer twee SSS O11-1.

De strijd voerde zaterdag tussen twee teams die in 3 wedstrijden beiden de volle winst hadden behaald. RVVH begon zeer geconcentreerd aan de wedstrijd. Door een doelpunt van Sem Keur kwam RVVH aan de leiding, SSS kon hierna weer vlot op gelijke hoogte komen.1-1.

RVVH maakte meteen weer jacht op de voorsprong, die kwam er ook. De 1-2 begint bij Brian Opmeer die goed de bal verovert, speelt meteen Tim aan die hem met links verlengt naar Sem Keur. Die zet met zijn 2e goal RVVH weer op voorsprong.

Voor rust liepen de boys verder uit naar een 1-4 voorsprong door doelpunten van Tim Bout en Maliek Wessel. De stand bleef ook tijdens de rust op het scorebord staan.

In de 2e helft werd het rommelig en pakte SSS weer de aansluiting. Verder dan 3-4 kwam het niet. RVVH heeft zo de 4e overwinning op rij te pakken.

De boys staan na de winst drie punten los van de concurrentie. Aanstaande zaterdag speelt RVVH om 9 uur thuis tegen VVOR O11-1.