Vechtlust RVVH VR1 levert geen punten op tegen Heerenveen 3-1

De vrouwen van RVVH speelden in Heerenveen een verdienstelijke wedstrijd tegen de Friese trots. Ondanks een groot aantal afwezigen door vakanties en blessures kon scheidend trainer Abdalla trots zijn op de dames die hij opstelde. Na een 0-1 voorsprong bij rust maakten de professionals van SC Heerenveen tegen het einde van de wedstrijd het verschil waardoor RVVH met de eerste nederlaag van deze periode de reis terug moest maken naar Ridderkerk.

Op het ijskoude sportcomplex van vv Heerenveen kwam RVVH goed uit de startblokken tegen de koploper van de hoofdklasse. Bij winst zou RVVH zomaar door kunnen stoten naar de hoogste regionen van de hoofdklasse. Door de voorjaarsvakantie moest RVVH het doen zonder een aantal vaste waarden tijdens deze inhaalwedstrijd. Waar het beloften team van Heerenveen terug kon vallen op eredivisiespeelsters moest RVVH een aantal speelsters van het tweede meenemen. In een goede eerste helft was er geen enkel niveauverschil te bemerken. De Ridderkerkers kregen een aantal kansen op de voorsprong. Het was echter een defensieve fout van Heerenveen die de 0-1 op het scorebord bracht. Een oplettende Manuela Grootenboer onderschepte de bal in de verdediging van Heerenveen en strafte de fout genadeloos af.

In de tweede helft toonde Heerenveen een ander gezicht. Het tempo werd aanzienlijk opgevoerd waardoor RVVH zich vooral tot verdedigen moest beperken. Dat ging goed tot dat de 1-1 werd gescoord. Een gelukkig doelpunt of een fantastisch afstandsschot dat over de subliem keepende Lisette Snel heen vloog, we zullen het nooit weten. De treffer luidde een nieuwe fase van de wedstrijd in. Heerenveen kreeg weer geloof in een goede afloop. De twee teams gingen beiden voor de winst. De conditie en techniek van de eredivisionisten maakten uiteindelijk het verschil. RVVH werd moe gespeeld en kon, ondanks een aantal fantastische reddingen van Snel, niet meer tot scoren komen. Heerenveen scoorde nog twee keer waardoor de punten met 3-1 in Friesland bleven en zij hun koppositie verstevigen.

Ondanks het verlies mogen de Ridderkerkse vrouwen terugkijken op een wedstrijd waarin zij hebben gestreden voor iedere meter kunstgras.

RVVH: Lisette Snel, Jamie van Rijsbergen, Danielle Noordermeer, Esmeralda van den Heerik, Lisanne van Gelder (Nadine Kooij), Fu-sang Pott, Ramona van der Harst ©, Romy Scherpenzeel, Jennifer Oliveira ( Jaline Hoek), Manuela Grootenboer, Alyssa Dijkstra.