RVVH verzuimd te scoren tegen Neptunus/Schiebroek

5-4-2022 Door: Arie Verveer

Dinsdagavond nam RVVH het op tegen Neptunus/Schiebroek voor de inhaalwedstrijd in de 1e klasse B. Om aansluitingen te behouden met de concurrenten Kloetinge en Nieuwenhoorn zouden de drie punten  wel goed uitkomen voor RVVH, maar meestal met clubs die onderaan staan heeft RVVH het moeilijk. RVVH startte fel en begon met veel balbezit. Maar het scoren bleek moeilijk voor de Blauwwitte Brigade. Een 1e schot van Mo Ajarai leverde niets op.

In de 17e minuut kwam er een ommekeer in de wedstrijd toen Scheidsrechter Abdel Afalah een onduidelijke vrije trap toekende aan Neptunus/Schiebroek. Stefan van Diest krulde de bal in het doel van keeper Nikolic en zette zo Neptunus op een 1-0 voorsprong. RVVH wilde zo snel mogelijk de gelijkmaker scoren, maar dat bleek lastig te zijn.

Enkele minuten later glipte Brandon Könemann tussen twee verdedigers door en schoot daarna meteen op het doel, maar de keeper wist de bal tot corner weg te werken. In de 38e minuut deed Sanzio Dieterich ook een poging door uit een moeilijke hoek te schieten, de bal kwam bij Mo Ajarai terecht die daarna de bal ver naast schoot.

Even later haalde Gino Stolk ook de trekker over, maar zijn schot werd ook een prooi voor de keeper. Vlak voor rust had Brandon Könemann de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij miste voor de doellijn door hoog over te schieten. Met een 1-0 achterstand voor RVVH gingen beide teams pauzeren.

Na rust kwam Neptunus weer onder druk te staan. Dit leverde uiteindelijk toch de gelijkmaker op voor RVVH. Papito Merencia schoot de 1-1 binnen. RVVH ging na een uur wisselen en bracht Everton Pires Tavares en Patrick Lopes Martins da Veiga binnen de lijnen. Een minuut binnen de lijnen kreeg Patrick Lopes direct de mogelijkheid tot scoren na een afzwaaier van Gino Stolk. Maar ook Lopes kreeg de bal niet tussen de palen.

Even later moest Patrick Lopes helaas wegens een blessure het veld al weer verlaten. Halverwege de 2e helft stuurde Papito Merencia Laurens de Witte op pad met een lange bal en Laurens ging alleen op de keeper af, maar liep zich vast. De tijd begon te dringen voor RVVH en gelukkig kwamen de boys toch nog op voorsprong, acht minuten voor tijd zette Everton Pires Tavares de bal uitstekend voor waardoor Jordy van Dam de 1-2 in de touwen kon werken.

Hierna ontstond een hectische slotfase die behoorlijk lang duurde. Vlak voor de reguliere speeltijd gaf scheidsrechter Afalah weer een presentje weg aan Neptunus, iedereen bij RVVH liet de bal achter de lijnen lopen en dacht aan een achterbal, maar de leidsman zag er een cornerbal in voor Neptunus. Laurens Cruz tekende na de cornerbal voor de gelijkmaker 2-2. RVVH zette alles op alles om de drie punten nog binnen te slepen, maar dit lukte niet meer. Na een lange extra speeltijd floot arbiter Afalah eindelijk voor het einde.

RVVH komt door de 2-2 wel wat dichterbij maar verzuimde duidelijk de punten te slepen. Komende zaterdag gaat RVVH op bezoek bij Papendrecht.

Opstelling RVVH 1:Nikolic, Steketee, Dragon, Boers, El Koubai, Stolk(60 Lopes Martins da Veiga(64 de Witte), Merencia(78 van Dam), Buist(60 Pires Tavares), Ajarai, Könemann, Dieterich.