Selecteer een pagina

Door: Tom Westerink

De eerste driepunter van het seizoen in de competitie is binnen en of die verdiend was?

Deze eerste competitiewedstrijd vond plaats in Katwijk tegen, volgens kenners, een van de kanshebbers in de hoofdklasse.

In de eerste 5 minuten waren we nog zoekende en hadden we het moeilijk tegen de vooral fysiek sterke en razende sneller rechtsvoor Claudia Owen, na dit wat mpoeilijke begin kreeg Danielle vat op haar tegenstandster en regen de kansen voor RVVH zich aaneen, ik zal ze jullie niet allemaal benoemen, maar kansen van Cheyenne, Nikki, Sharella en Ramona en twee prima afstandsschoten van Romy kregen niet, waar de scherpte en ook het sterk keepen van Wendel van Riemsdijk debet aan waren.
Zeker de kans van Cheyenne, in de 30ste minuut, die een prima voorzet van Sharella in een vrijstaande situatie helaas overkopte, had er best in gemogen.
Gelukkig wist Nikki een minuutje later wel in een op een met de keepster, wel het net te vinden 0-1.
Rond de 40ste minuut ging zoef-zoef Alyssa over rechts langs een paar tegenstanders en had een prima voortzetting in huis, die op een prachtige manier door Ramona achter de keeper geschoten 0-2
Twee minuten later werd na balverlies van Esmeralda Claudia Owen weggestuurd, waarna Esmeralda genoodzaakt was, deze sneltrein even vast te houden, net voordat zij de 16 in kon gaan vasthouden, wat haar op een terechte gele kaart kwam te staan, maar hierdoor bleef een niet verdiende 1-2 uit. Een zeer nuttige gele kaart dus, al was het balverlies wat hieraan vooraf ging, niet nodig.
Rijnvogels mocht blij zijn, dat de ref voor de rust floot met slechts een 0-2 achterstand, dit had ook zo maar 0-4 of meer kunnen zijn.
De tweede helft was duidelijk een wat mindere, dan de eerste, waarin we eigenlijk, in grote gedeeltes van deze helft vergaten te voetballen en meegingen in het vechtvoetbal van Rijnvogels.
In de 52ste minuut werd Sharella gewisseld voor Annemarie en dit was dan ook eigenlijk het enige wat ik te melden heb over zeg maar de eerste vijftien minuten van de tweede helft.
Met nog een minuut of twintig op de klokken, werd Annemarie de diepte ingestuurd en haalde uit, ook deze poging had wel een beter lot verdiend.
De volgende wissel was Fu-sang voor doelpuntenmaakster Ramona.
Direct na deze wissel werd, de goed invallende Annemarie, weer weggestuurd die alleen binnen de zestien met een overtreding kon worden tegengehouden, de penalty die hieruit volgde werd feilloos binnengeschoten door Manuela 0-3 en hiermee was de wedstrijd wel gespeeld, ondanks nog een goede kopbal van Alyssa, uit een vrije trap van Annemarie.
In de 88ste minuut kreeg Cheyenne een onnodige kaart, door geen afstand te nemen bij een vrije trap.
Al met al heb ik na een goede wedstrijd gekeken, waarin het alleen jammer was, dat we weer een hoop kansen hebben gemist en door de hard werkende spitsen, die hun tegenstanders op snelheid dik de baas waren, toch wel een keer of zes/zeven onnodig voor buitenspel werden afvlagt.

Nasser, Jerrel, Sanne en de scherp vlaggende Jan Dijkstra Pott gefeliciteerd met deze dik verdiende overwinning.

De meiden die dit mogelijk hebben gemaakt, waren vandaag:
Lisette, Alyssa, Esmeralda, Danielle, Isabel, Ramona (Fu-sang), Nikki, Romy, Cheyenne, Sharella (Annemarie) en Manuela en de verdere bankspeelsters Beau, Jennifer, Celine en Jamie.

Op naar de volgende week en op voor de volgende driepunter.

Tom W.

sp-rvvh_01sp-rvvh_02sp-rvvh_03sp-rvvh_04sp-rvvh_05 sp-rvvh_06