Verslag RVVH 2 – BVCB 3

Door: Arie Verveer

Dinsdagavond moesten de boys op eigen terrein aantreden voor de inhaalwedstrijd van de competitie tegen BVCB 3. RVVH momenteel op een 2e plek kon de drie punten goed gebruiken om zo aansluiting te houden met koploper SHO 2, en bovendien staat aanstaande zaterdag ook nog eens aan de Sportlaan de kraker op het programma tegen SHO 2. Een belangrijke pot dus. RVVH had van meet af aan moeite met het systeem wat BVCB speelde. Ze probeerden met lange ballen de verdediging van RVVH onder druk te zetten.

BVCB dacht op voorsprong te komen, maar deed dit uit een overduidelijke buitenspel situatie dus keurde scheidsrechter Jan van Eersel de treffer af. Geleidelijk aan kreeg RVVH meer overwicht, maar van echte kansen was nauwelijks sprake. Met een 0-0 stand werd de rust bereikt.

In de 2e helft kwam RVVH anders uit de kleedkamer. Het veldoverwicht werd nu wel uitgedrukt in kansen, alleen het vizier miste nog scherpte. Behoorlijk wat cornerballen leverde niets op en een vrije trap werd op de lat geschoten. De sporadische uitbraken van BVCB werden een makkelijke prooi voor keeper Joris Vugt.

Vlak voor tijd wist RVVH toch nog de overwinning veilig te stellen. Philip Dragon trok het zestienmetergebied in en schoot de bal onder de keeper door het doel in. Door de 1-0 winst van RVVH is de ploeg van trainer Han van Harselaar koploper SHO op 5 punten na genaderd. Zaterdag om 11 uur kan RVVH bij winst de afstand verkleinen.

Opstelling RVVH 2: Vugt, van Barneveldt, Louter, van Leenen, Dragon, Volkman(70 Orcadio), Terlouw, Pires Tavares(46 de Graaf), Nijgh, Hoogendoorn, Furtado Oliveira.