Selecteer een pagina

Door: Ron Verschoor

Nadat een week eerder RVVH Dames 1 al voor de beker aantrad in IJsselstein, was het nu de beurt aan RVVH Da2 om aan te treden tegen de IJFC Da1.

Na wat laatste aanpassingen wegens zieke speelsters en tumult omtrent de shirts, kon dan begonnen worden met de wedstrijd. Hierin kwam RVVH redelijk goed uit de startblokken, waarbij een paar kleine mogelijkheden ontstonden om vroeg de wedstrijd open te breken. Celine Schot schoot in deze fase nog een bal onderkant lat maar deze stuitte helaas weer terug het veld in. De IJFC kreeg langzaam wat meer grip op het spel wat na 7 minuten dan ook de 1ste kans voor IJFC oplevert. Deze werd door de RVVH keepster bekwaam onschadelijk gemaakt. Nadat in de 8steminuut een buitenspel geval door de scheidsrechter niet werd overgenomen van de grensrechter, kon IJFC een goede voorzet bij de 2epaal afmaken. Hier zag je de vraagtekens al verschijnen bij iedereen die uit Ridderkerk kwam.

Hierna nam RVVH het heft weer meer en meer in handen wat een paar mooie combinaties op het middenveld opleverde waarbij RVVH steeds sterker wordt en steeds gevaarlijker bij het doel van de IJFC weet te verschijnen. IJFC is bijna niet meer bij het RVVH doel te vinden.

Na een korte drinkpauze vervolgt RVVH het spel weer met waar ze gebleven waren. Met een mooie steekbal wordt de bal tussen de rechtsback en het centrale duo door gespeeld en door onze snelle linker aanvaller goed op waarde ingeschat en in een 1 op 1 actie goed afgerond wat dus ook 1-1 op het scorebord laat aantekenen. Na dit doelpunt volgen nog enkele goeie mogelijkheden maar vaak werden die terug gefloten al dan niet voor terecht buitenspel.

De 2e helft gaat RVVH op dezelfde voet door en heeft nog steeds het overwicht op het veld. Overigens weet IJFC met wat scherpe counters nog wat steekjes uit te delen zodat de RVVH verdediging weet dat het op zijn hoede moet blijven. Dan eindelijk in de 66e minuut weet één van onze aanvalsters zich goed los te maken van haar directe tegenstander en geeft een goede voorzet naar de 2e paal waar deze goed werd binnen geschoten. 1-2 voor RVVH. Helaas was dit van korte duur want waarschijnlijk was door dit doelpunt de concentratie wat verslapt waardoor IJFC in de 67ste bij de 1ste de beste tegenaanval weer de 2-2 op het scorebord wist te zetten.

IJFC wist nog 2 of 3 keer gevaarlijk te worden mede door wat nonchalance bij het rondspelen van de bal met een paar riskante tikkies terug waarbij gelukkig geen doelpunt meer tegen werd geïncasseerd.

Na nog een paar redelijke mogelijkheden voor het doel van IJFC waarbij RVVH zeker een penalty had moeten krijgen, en nog een kopbal in de laatste minuut die net naast ging, bleef de einduitslag 2-2 op het scorebord staan.

Deze wedstrijd kende niet echt een uitblinker maar het punt werd vooral door het hele team binnen gesleept. Als er dan toch iemand opviel was dat de scheidsrechter waarbij enige partijdigheid niet viel te ontkennen. Maar na het horen van deze mijnheer zijn naam viel alles wel op zijn plekje. De scheidsrechter was Dhr. Sukkel.

Meiden de kop is er af, het 1ste punt is binnen en als we met dezelfde inzet blijven spelen zullen de punten uiteindelijk binnen gaan stromen.

Opstelling: Angèl, Mariëlle, Yara, Chelsea, Thirza (Ilse S), Celine S, Sara, Jayline, Claudia, Daniëlla (Romy), Lisanne (Rhiannon).

sp-rvvh_01sp-rvvh_02sp-rvvh_03sp-rvvh_04sp-rvvh_05 sp-rvvh_06