Door: Teun Rijsdijk

Het zit RVVH bepaald niet mee. Werd twee weken geleden in de slotfase van Noordwijk verloren terwijl een gelijkspel gloorde, vorige week zaterdag werd tegen het ook laaggeplaatste Smitshoek, na een 0-1 ruststand door een wonderschone goal van Sanzio Dieterich, een mager gelijkspelletje behaald waar geen van beide ploegen iets mee opschoot. Een geluk was dat de andere ploegen aan de onderkant van de ranglijst ook punten verspeelden. Maar zo kan het natuurlijk niet doorgaan. Als je eenmaal op de onderste plaats belandt is het moeilijk daar vanaf te komen, te meer omdat er twee ploegen direct degraderen en de twee daarboven geplaatsten nacompetitie moeten spelen. In 2018 bestaat de voetbalclub RVVH 100 jaar en het zou wel fijn zijn als er dan nog in de hoofdklasse gespeeld wordt. Maar goed: de competitie is nog lang en er kan nog van alles gebeuren. Het dubbeltje zal toch wel eens een keer de goede kant op vallen?

Voor de winterstop volgen nog twee thuiswedstrijden waarin punten gepakt kunnen, nee, moeten worden. De eerste tegenstander die a.s. zaterdag naar het sportpark komt is AFC (zat.). Voor RVVH is dit een onbekende tegenstander. De Amsterdamsche Football Club werd in 1895 opgericht en is daarmee de oudste voetbalvereniging van Amsterdam. De bijnaam van het team is in goed Amsterdams ‘The Reds’ wat slaat op de kleur van het tenue. De zondagafdeling speelt in de 2e divisie waar het de laatste plaats inneemt. Op 6 mei 2017 werd de zaterdagtak kampioen van de eerste klasse A door 5 minuten voor tijd de 2-2 tegen Woudenberg te scoren en zo het nodige punt te halen. De mannen van trainer Benno Nihom hebben in deze competitie al 24 doelpunten gescoord. Maar ze kregen ook de meeste doelpunten tegen uit de hele hoofdklasse A n.l. 33. Ter vergelijking RVVH scoorde 8 keer en kreeg 18 doelpunten tegen.

De wedstrijd op het Gemeentelijk Sportpark begint om 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter Alex van Kraay uit Puiflijk dat, zoals wij allemaal weten, in Gelderland ligt.

Balsponsoren

  • Frenoflex B.V.
  • Marcel van Ringelesteijn
  • Hedy van Harselaar
  • Dino Rodriques de Pina
  • Gäde Logistics B.V.
  • Perspect Betonbeheer
  • E.L.A. Infra
  • JW Vastgoed

Pupil van de week

De pupil van de week is komende zaterdag Romano de Munnik. Romano is 10 jaar oud en al aan zijn zesde seizoen als lid bij RVVH bezig. Hij speelt in JO11-1. Zijn favoriete voetbalclub is Real Madrid waarvan hij Cristiano Ronaldo als zijn grote favoriet ziet. Bij RVVH is Rick Resoort zijn favoriete speler.

Wij wensen u een prettige en sportieve wedstrijd toe!

sp-rvvh_01sp-rvvh_02sp-rvvh_03sp-rvvh_04sp-rvvh_05 sp-rvvh_06