Selecteer een pagina

Door: Theo Leenheer

Je kunt verliezen en verliezen, maar de manier waarop ons vlaggenschip afgelopen zaterdag in het verre Zeeuws-Vlaanderen tegen Hoek onderuit ging was wel heel sneu. Goed spelen en de complimenten daarvoor krijgen maar door een ongelukkige ‘own goal’ wel de punten verspelen. Wat dat aangaat is het altijd weer goed dat er een volgende wedstrijd komt. Zaterdag komt het Mijdrechtse Argon naar de Sportlaan waar om 14.30 uur de aftrap is van deze belangrijke wedstrijd.

Argon staat één treetje hoger op de ranglijst dan RVVH. Het team van trainer Simon Ouaali, zijn eerste seizoen, sprokkelde twee puntjes bij elkaar. Die werden behaald in de openingswedstrijd in Veen waar Achilles knap op 1-1 werd gehouden en in de daarop volgende thuiswedstrijd tegen Swift die ook in 1-1 eindigde. De drie wedstrijden daarna leverden even zovele nederlagen op tegen Jodan Boys (uit, 2-0), Hoek (thuis, 1-3) en Nootdorp afgelopen zaterdag (thuis, 1-2). Ook Argon wacht dus nog op de eerste overwinning van dit seizoen.

Hetzelfde geldt voor RVVH. Na vijf wedstrijden nog niet gewonnen te hebben wordt er meer dan eens naar die eerste overwinning uitgekeken. Qua veldspel verdienen ze het ook, alleen zo werkt het niet altijd in het voetbalspelletje. De zo noodzakelijke doelpunten die daarvoor nodig zijn blijven uit, ondanks dat er juist wel de kansen voor worden gecreëerd. En dat stemt toch tot positivisme. Het wordt pas erg als je geen kansen weet te creëren. Laten we daarom hopen dat met de steun van het publiek RVVH in staat moeten worden geacht de punten aan de Sportlaan te houden.

Vorig seizoen, Argon eindigde toen in hun debuutjaar als tiende net boven de Ridderkerkers, wonnen beide ploegen hun onderlinge uitwedstrijd. In Mijdrecht zegevierde RVVH op de eerste wedstrijddag met 0-1 door een late treffer van Papito Merencia. Net na de winterstop kaapte Argon de punten hier weg door met 0-2 te winnen. Wat wordt het dus zaterdag? U kunt het komen aanschouwen en de jongens ondersteunen in hun strijd om de eerste overwinning!

De scheidsrechter komende zaterdag is de ervaren C. Prooi uit Hellevoetsluis.

Balsponsoren
Rijnmond Payroll Services
Xebius Grafisch Bedrijf
Louter Goede Wijnen
E.P.D. Infra
Gäde Logistics BV
Perspect Betonbeheer
E.L.A. Infra
Van Driel Accountants

Penaltybokaal
In de strijd om de Van de Graaf & Meeusen penaltybokaal zal het team van O11-2 tijdens de rust binnen de lijnen verschijnen om te gaan bepalen wie doorgaat naar de finale later dit seizoen.

Wij wensen u een prettige en sportieve wedstrijd toe en zien u graag na afloop nog even in onze kantine.

sp-rvvh_01sp-rvvh_02sp-rvvh_03sp-rvvh_04sp-rvvh_05 sp-rvvh_06