Selecteer een pagina

Door: Teun Rijsdijk

Wie gedacht had dat na de winterstop de blessuregolf bij RVVH voorbij zou zijn is bedrogen uitgekomen. Afgelopen zaterdag moest trainer Franken weer improviseren om voor de wedstrijd tegen Swift elf spelers op het formulier te krijgen.
De kreet: resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst bleek weer eens want hoewel de zaterdag ervoor nog ruim met 5-2 van Heinenoord gewonnen werd ging het deze keer weer mis en bleven de punten in Amsterdam.
Jammer want de tijd begint nu toch wel een beetje te dringen, weliswaar zijn er nog veertien wedstrijden te spelen maar de andere ploegen zitten ook niet stil.
Complimenten over je spel krijgen is leuk maar punten halen is nog leuker.
Het zou toch te gek voor woorden zijn als in het jaar dat RVVH 100 jaar bestaat een degradatie naar de 1ste klasse zou plaats vinden. En dan hebben we het alleen nog maar over het 1ste elftal.

Afgelopen dinsdag won RVVH een wedstrijd voor de Palace Casino cup van het Dordtse GSC/ODS dat uitkomt in de 5e klasse B zondag en daar een vierde plaats inneemt.
De winst bleef met 4-1 in Ridderkerk maar weer bleek dat er moeilijk gescoord wordt want dubbele cijfers hadden met een betere afwerking makkelijk gehaald kunnen worden.

Maar goed, er is nog niets verloren en misschien lukt het zaterdag a.s. in de competitie ook. Dan komt de voetbalvereniging Hoek uit Zeeuws Vlaanderen op bezoek. Eerlijk gezegd zien de statistieken er voor RVVH niet goed uit want de laatste keer dat we van Hoek wonnen was in die geweldig mooie beslissingswedstrijd op het veld van Achilles Veen in 2015 toen RVVH met 3-1 won en promoveerde naar de Topklasse en Hoek degradeerde naar de Hoofdklasse.
Daarna werd steeds verloren, in de competitie van 2016-2017 thuis met 1-4 en uit met 2-0 en deze competitie verloren we in Hoek met 2-1 door een ongelukkig eigen doelpunt van Dino Rodriques de Pina. Trainer is Jannes Tant die het volgend jaar opgevolgd wordt door Dennis de Nooijer die we nog kennen uit zijn Sparta tijd en die samen met zijn tweelingbroer Gerard bij FC Dordrecht gespeeld heeft.

Hoek heeft t.o.v. het vorig seizoen nogal wat ingeleverd want twee steunpilaren. Guillaume Clinckemaillie en Kyle Doesburg verlieten de club, de laatste ging naar buurman ASWH. Toch doen ze het met een voorlopige 5e plaats niet slecht zij het dat er wat wisselvallig gespeeld wordt. Tegen Noordwijk werd er met 2-3 gewonnen maar van Nootdorp werd er met 1-0 verloren en ook van AFC en Zwaluwen werd niet gewonnen.

RVVH zal zaterdag flink aan de bak moeten en dat geldt voor iedere wedstrijd vanaf nu. Er zijn nog 14 wedstrijden te spelen en dus kunnen er in principe nog 42 punten behaald worden. Dat is tamelijk optimistisch gesteld maar er is nog niets verloren al begint het wel te dringen.
De wedstrijd op het gemeentelijk sportpark begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Marcel Roeleveld uit Vinkeveen.

Balsponsoren
• Twinsign Reclame
• J.M.R. van der Meer Havenservice
• Jesse Eggers
• Intermarc B.V.
• Peinemann Heftrucks B.V.
• Perspect Betonbeheer
• E.L.A. Infra
• Pijnacker Infra

Pupil van de week
Onze pupil van de week tijdens RVVH – Hoek is Ryan Hoekman. Ryan is 10 jaar oud en dit is zijn derde seizoen bij RVVH. Ryan is de keeper van RVVH JO11-1. Zijn favoriete club is Feyenoord en Brad Jones is zijn favoriete speler. In het buitenland ziet hij Manuel Neuer als zijn grote favoriet. Dichter bij huis is Danny Spelde, hoe kan het ook anders, zijn favoriete speler van RVVH.

Wij wensen u een prettige en sportieve wedstrijd toe!

sp-rvvh_01sp-rvvh_02sp-rvvh_03sp-rvvh_04sp-rvvh_05 sp-rvvh_06