Door: Theo Leenheer

Na de succesvolle wedstrijd vorige week tegen Swift en de spectaculaire zege op buurman Barendrecht om de VoetbalRijnmond cup reist RVVH komende zaterdag af naar Sassenheim waar Ter Leede de volgende tegenstander is.

De gastheren zijn weer aan een sterk seizoen bezig getuige de derde plek op de ranglijst achter Achilles Veen en het ongenaakbaar lijkende Noordwijk. Wat dat aangaat wil men in Sassenheim zo snel mogelijk de gemiste promotie van afgelopen seizoen uitwissen. Toch moest men al wel twee (uit)nederlagen slikken. Tegen concurrent Achilles Veen werd op 7 oktober in Brabant met 2-1 verloren en voor ons dichter bij huis was Rijsoord op de openingsdag met 1-0 te sterk aan de Vlasstraat.

Thuis werden echter tien punten behaald uit de vier gespeelde wedstrijden. Alleen tegen streekgenoot Noordwijk werden twee punten ingeleverd middels een 3-3 deling. De wedstrijden tegen FC ’s-Gravenzande (1-0), Zwaluwen (3-2) en Smitshoek (5-1) leverden even zovele overwinningen op. Voor RVVH wacht dus een zware kluif op sportpark “Roodemolen” maar de Ridderkerkers zullen zich door de laatste overwinningen gesterkt voelen waardoor de wedstrijd met vertrouwen tegemoet gezien zal worden.

Het belooft dus weer een spannende wedstrijd te worden waarbij Ter Leede wil profiteren van puntenverlies van de concurrentie vanwege de onderlinge ontmoeting in Noordwijk tussen de koploper en achtervolger Achilles Veen. RVVH daarentegen wil weer niet terugvallen naar de onderste plaats en zal kost wat kost met minimaal een punt huiswaarts willen keren en als het even kan drie.

De wedstrijd zal geleid worden door de vrouwelijke topscheidsrechter S. Shukrula uit Alkmaar, die vorige week nog de vrouwen WK-kwalificatiewedstrijd floot tussen Hongarije en Kroatië. De aftrap aan de Roodemolenweg 10 in Sassenheim is om 14.30 uur en RVVH hoopt daar weer de vaste kern van aanhangers aan te treffen.

sp-rvvh_01sp-rvvh_02sp-rvvh_03sp-rvvh_04sp-rvvh_05 sp-rvvh_06