Selecteer een pagina

Onder een flauw lentezonnetje speelde RVVH misschien niet haar beste wedstrijd maar boekte het een welverdiende zege op Reigerboys. Na een snelle 0-1 achterstand sloten de dames van de Ridderkerkse Voetbal vereniging Hercules de tumultueuze wedstrijd af met een 5-2 overwinning. Door het gelijkspel van VIOD bij Ter Leede kunnen de Ridderkerksen naar boven blijven kijken op de ranglijst.

Al snel in de eerste helft verslikte, de normaal gesproken degelijke, doelvrouwe Lisette Snel van RVVH zich in een corner van Reigerboys en kwamen de dames uit Heerhugowaard op een 0-1 voorsprong. Dat bracht RVVH echter niet uit balans. In de 20e minuut scoorde Alyssa Dijkstra de gelijkmaker. Althans dat dacht iedereen. De scheidsrechter keurde de goal af na een vlagsignaal van de grensrechter vanwege vermeend buitenspel. De discussie die daarna, terecht, ontstond veranderde de sfeer van de wedstrijd. Hoewel de speelsters de beslissing, onder protest, accepteerden en de wedstrijd oppakte waar die gebleven was, morde het publiek. De scheidsrechter onderbrak de wedstrijd daarom voor een aantal minuten zodat de emoties konden wegvloeien. Toevallig of niet, in de eerste wedstrijd van deze teams in deze competitie gebeurde exact hetzelfde.

Na de onderbreking streden de 22 vrouwen verder alsof er niets gebeurd was. Het was wederom Alyssa Dijkstra, terecht uitgeroepen tot Lady of the match, die goed doorging en onreglementair werd gevloerd in het stafschopgebied. Manuela Grootenboer schoot de toegekende penalty feilloos in. Waar Reigerboys de bui al zagen hangen rook RVVH de overwinning.

In minuut 37 was het Romy Scherpenzeel die RVVH fraai op voorsprong bracht. RVVH was aan het einde van de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij. Op slag van rust stiftte Jaline Hoek, lange tijd verbannen naar het tweede elftal, maar zich terug geknokt in de basis elf van het eerste team, de bal zeer fraai over de keepster van Reigerboys en tekende daarmee de 3-1 ruststand aan.

De tweede helft was het eerste kwartier in evenwicht. Reigerboys creëerde zelfs een aantal kleine kansen maar keepster Snel van RVVH maakte haar fout in de eerste helft meer dan goed door een aantal goede reddingen. Scheidend trainer Abdalla, kersverse vader van een dochter, wisselde Jaline Hoek in de 65e minuut voor zaalintenational Jennifer Oliveira. Die had er wel zin in. In de 73e minuut schoot Oliveira fraai de 4-1 in het net en nog geen 2 minuten later ook de 5-1. Kort daarna kwam Fu-sang Pott in het veld voor de, ook uit het tweede teruggekeerde, linksback Lisanne van Gelder. Een aanvallende wissel. Het aanvallende voetbal van de Ridderkerkse vrouwen in de laatste fase van de wedstrijd werd door Reigerboys afgestraft met een tegendoelpunt zodat de eindstand op 5-2 werd bepaald. Het gelijkspel van VIOD tegen Ter Leede (4-4) geeft de Hercules vrouwen vertrouwen voor de inhaal wedstrijd tegen deze directe concurrent voor plaats 3 op de ranglijst en de eerste plaats in de tweede periode.

RVVH: Lisette Snel, Isabel Gulden, Esmeralda ven den Heerik, Danielle Noordermeer, Lisanne van Gelder (Fu-sang Pott), Romy Scherpenzeel, Ramona van der Harst, Jaline Hoek (Jennifer Oliveira), Manuela Grootenboer, Alyssa Dijkstra, Celine Bruens.

sp-rvvh_01sp-rvvh_02sp-rvvh_03sp-rvvh_04sp-rvvh_05 sp-rvvh_06