Vrouwen RVVH slopen Zeeuwse muur

De vrouwen van Ijzendijke kwamen naar Ridderkerk om niet te verliezen. RVVH moest de ontmoeting met de Zeeuwen winnen om aansluiting met de top te houden en goede zaken te doen in de tweede periode.  Het duurde een uur voor de Ridderkerkse dames de verdedigingsmuur van de Zeeuwen gesloopt hadden. Toen was de wedstrijd gedaan en won RVVH de wedstrijd uiteindelijk alsnog makkelijk met 5-0.

De ontmoeting in de eerste seizoenshelft was in geen enkel opzicht te vergelijken met deze wedstrijd. Toen was Ijzendijke de ploeg die het spel maakte en op karakter en inzet de punten in Zeeland hield.  Vandaag speelde het laf en verdedigend. Al vanaf de aftrap groef Ijzendijke zich in op eigen helft, rekte zoveel mogelijk tijd en probeerde af en toe op de counter een kans te creëren.  Hoewel RVVH de tegenstander omsingelde was het wel Ijzendijke dat er af en toen keer gevaarlijk uitkwam. Het is dat de grensrechter de vlag omhoog hield voor buitenspel, dat door vriend en vijand anders werd gezien, waardoor de kans op een 0-1 voorsprong voor Ijzendijke teniet werd gedaan.  RVVH bleef maar beuken op de verdediging van Ijzendijke. De eerste helft zonder resultaat.

De start van de tweede helft hetzelfde beeld. RVVH bleef geloven in een goede afloop waar de vrouwen van Ijzendijke langzaam maar zeker hun kracht zagen wegvloeien. In de 57e minuut brak Jaline Hoek de ban door de 1-0 te scoren voor de Hercules dames. Nog geen vijf minuten later was het, de voor Jamie van Rijsbergen, ingevallen Isabel Gulden die de 2-0 aantekende.  Kort daarna scoorde Gulden al liggende in het doelgebied de 3-0 na een corner.  De 4-0 was een ongelukkig eigen doelpunt van de Zeeuwen. In de 84e minuut schoot Alyssa Dijkstra de 5-0 binnen.

Met deze uitslag doet RVVH goede zaken op de ranglijst en in de periode en werd het na afloop een gezellige boel met de sponsoren van de Ridderkerkse dames die deze middag waren uitgenodigd voor een hapje en een drankje.

RVVH: Lisette Snel, Jamie van Rijsbergen (Isabel Gulden), Danielle Noordermeer, Esmeralda van den Heerik, Lisanne van Gelder, Celine Bruens, Jaliine Hoek (Fu-sang Pott), Ramona van der Harst, Romy Scherpenzeel (Manuela Grootenboer), Jennifer Oliveira, Alyssa Dijkstra.