Vrouwen RVVH winnen oefenwedstrijd van Wuustwezel

Door: Jan Pott

Liever hadden de vrouwen van RVVH vandaag aan de aftrap gestaan tegen landskampioen en bekerwinnaar Ajax. Dat had ingehouden dat de vrouwen in de achtste finales van de KNVB beker hadden gestaan. Bavel speelt zondag echter deze wedstrijd na het verlies van de Ridderkerkers in Brabant vorige week. RVVH oefende nu tegen een Vlaamse tegenstander en won met 6-1 van Wuustwezel.

De deceptie van het verlies tegen Bavel vorige week was door de vrouwen van RVVH snel verwerkt. Het vizier stond na het debacle in Brabant al snel weer op de tweede helft van de competitie. In de voorbereiding was zaterdag het Belgische Wuustwezel de tegenstander.

Al in de eerste minuut opende RVVH de score door een doelpunt van rechtsback Alyssa Dijkstra op aangeven van Viviane Verheijen.  Wuustwezel kon het aanvangstempo van RVVH niet bijlopen. In de 15e minuut scoorde Sharella Hunt uit de rebound na een schot van Lisanne van Gelder.  Wuustwezel wilde wel aanvallen maar kwam slechts mondjesmaat aan aanvallen toe.  Manuela Grootenboer zette de 3-0 op het scorebord na een assist van Verheijen.

Sharella Hunt was de maker van de 4-0 na aangeven van Grootenboer. Met die stand floot scheidsrechter, en voormalig  trainer van RVVH,  Hans Schelvis af voor de rust.

Na de rust kwam Wuustwezel wat feller uit de kleedkamer. De Vlaamse tweedeklasser kon echter geen indruk maken.  Een diepe bal van Dijkstra werd door Grootenboer over de Vlaamse keepster geprikt. 5-0.

In de 70e minuut kon Wuustwezel eindelijk iets terug doen. Een diepe bal werd achter keepster Lisette Snel geplaatst.

De eindstand van 6-1 werd door Jaline Hoek na een slalom om de Belgische verdediging heen in het net geschoten.

Hoewel de uitslag veel groter had kunnen zijn was trainer Thomas van RVVH tevreden. Hij had een aantal speelsters van zijn ploeg speeltijd kunnengeven die al weken geblesseerd waren. Komende zaterdag oefenen de vrouwen van RVVH bij Rijnvogels. Daarna begint de competitie weer.