Zevenklapper voor vrouwen RVVH

Door: Jan Pott

De vrouwen van RVVH mochten voor de officiële opening van het seizoen naar Berkel en Rodenrijs voor een KNVB bekerwedstrijd tegen kersverse hoofdklasser Berkel. Het werd een eenzijdige wedstrijd waarbij RVVH met 0-7 ruim aan het langste eind trok.

De start van het seizoen is voor alle teams weer spannend. Waar sta na de zomer stop? Na enkele oefenwedstrijd heb je een idee maar als het er echt om gaat weet je toch ineens meer. Voor CVV Berkel en RVVH dus op voorhand een beladen wedstrijd waar topklasser  RVVH normaal gesproken de bovenliggende partij zou moeten zijn.

Zeven minuten na het startsignaal van scheidsrechter Dekkers was het raak voor RVVH. Een lange crossbal van verdediger Celine Bruens werd door Manuela Grootenboer op waarde geschat en tot doelpunt gepromoveerd. Nog geen minuut later wordt Sharella Hunt van RVVH neergehaald in het strafschopgebied van Berkel. Dekkers liet dit onbestraft. Net voor de drinkpauze werd een kopbal van Jaline Hoek met twee handen gepareerd door een verdediger van Berkel. Ook hier geen strafschop. De speelsters van RVVH raakten hierdoor geïrriteerd en de sfeer op het veld werd er niet beter op.  Nadat de rust weergekeerd was, kon Grootenboer de 0-2 inkoppen na een voorzet van rechtsback Alyssa Dijkstra. Na rust kreeg Grootenboer rust en mocht nieuwkomer Lizzy Kemp haar opwachting maken in de hoofdmacht van de Ridderkerkse ploeg.  Berkel kon het direct na rust niet aanlopen en RVVH kreeg een aantal kansen. De grootste was voor Iris Zoon. Zij werd echter binnen de zestien meter neergemaaid. Scheidsrechter Dekkers zag er niets in. De irritatie bij de speelsters van RVVH liep verder op. In de drieënvijftigste minuut was het Sharona Versluis die de 0-3 aantekende na slordig balverlies van Berkel.

Trainer Andrew Thomas bracht een half uur voor tijd Romy Tombroek en Rebekka van Esch in voor Sharella Hunt en Iris Zoon.  Berkel begon zich te realiseren dat het niets meer te verliezen had en trok stoutmoedig ten aanval. Dit resulteerde in een aantal gevaarlijke aanvallen waarbij RVVH keepster Lisette Snel één keer handelend moest optreden. RVVH kreeg meer ruimte en daar wist Versluis wel raad mee. Op aangeven van Kemp scoorde zij de 0-4. Viviane Verheijen maakte de 0-5 na aangeven van Hoek. Kort daarna brak Sharona Versluis door de verdediging van Berkel heen en ging alleen op de keeper van Berkel af maar werd net buiten de zestien neergehaald door een verdediger van Berkel. Scheidsrechter Dekkers bestrafte dit slechts met een gele kaart.  De vrije trap leverde verder niets op. De 0-6 kwam op naam van Jaline Hoek die door de verdediging van Berkel heen soleerde alsof ze er niet stonden. In de allerlaatste minuut mocht Versluis haar hattrick noteren na prima aangeven van Kemp.

Al met al een makkelijke middag voor RVVH maar wel één met voldoende verbeterpunten voor de komende weken. Berkel zal alle zeilen bij  moeten zetten om de komende wedstrijden tegen BeQuick’28 en Eldenia voet aan de grond te krijgen.

RVVH: Lisette Snel, Alyssa Dijkstra, Chanel Zimmerman, Celine Bruens, Fu-sang Pott, Viviane Verheijen, Jaline Hoek, Iris Zoon (Romy Tombroek), Manuela Grootenboer (Lizzy Kemp), Sharella Hunt (Rebekka van Esch), Sharona Versluis.