Dagverslag zaterdag 10 augustus

Zaterdag stonden er naast de wedstrijd van  het 1e ook nog andere oefenwedstrijden op het programma. RVVH 3 ging op bezoek bij SSS 2 en RVVH O23-1 speelde tegen Sparta AV O23-1.

RVVH 1:

De mannenhoofdmacht namen het op eigen terrein op tegen de 2e klasser Brielle. Na de wedstrijd van dinsdagavond tegen 3e divisionist TOGB (0-1 winst) stond er nu een tegenstander van ander kaliber tegenover RVVH. Brielle speelde zaterdag zonder Ex RVVHer Mo Ajarai.

Op het warme Sportpark van RVVH kregen de toeschouwers in de 1e helft een matige wedstrijd voorgeschoteld. Beide teams kwamen nauwelijks tot echte kansen. RVVH had veel balbezit maar boeiend was het niet. Maurice Lopes stond na 20 minuten nog wel in kansrijke positie binnen de zestien maar wist er niet meer uit te halen. Kort voor rust werd het tij toch nog gekeerd. Philip Dragon liep door naar de achterlijn en trok strak voor op Khalid Rahli die meteen de 1-0 binnen werkte. Met deze voorsprong brak dan ook snel de rust aan.

Na de rust kreeg de wedstrijd meer aanzien. Salaheddine El Mahjoubi kon in de 56e minuut de score verdubbelen voor RVVH maar zijn strakke schot over een afstand van zo,n 30 meter werd over de kruising gewerkt door de doelman van Brielle. Enkele minuten later bracht trainer Jan v/d Lugt weer wat verse krachten binnen de lijnen, Everton Pires Tavares en Guytano dos Santos keerden na een blessure weer terug binnen de lijnen.

Even leek het erop dat Brielle op gelijke hoogte kwam te staan, maar gelukkig kon keeper Kristian Nikolic een treffer voorkomen. In de 79e minuut kwam Salaheddine El Mahjoubi alleen voor de keeper te staan maar stuitte hierbij op de doelman. Enkele minuten later zette Maurice Lopes de 2-0 op het scorebord. Na een goeie aanname kapte hij zijn directe tegenstander uit en schoot hard binnen. Kort daarna voerde Everton Pires Tavares ook een kunststukje uit. Hij trok de zestien binnen en gaf daarna de doelman het nakijken voor de 3-0.

Zo boekte RVVH weer een mooie 3-0 thuisoverwinning. Aanstaande dinsdagavond starten de boys om 8 uur op het Slikkerveer terrein aan het Ridderkerk toernooi. RVVH speelt dan tegen gastheer Slikkerveer waarin veel jongens van RVVH nu meespelen.

Opstelling RVVH 1: Nikolic, Dragon(61 Tarifit), Eggers, Dijkgraaf, Niamut, de Witte(46 T.Blaak), Rahli(61 Geldorp), El Mahjoubi, M.Lopes, P.Lopes Martins da Veiga(61 dos Santos), Baldeh Baldeh(61 Pires Tavares).

Na een aantal intensieve trainingen was het zaterdag tijd voor de 1e oefenwedstrijd. In Klaaswaal werden de degens gekruist met het 2e team van SSS. Het vernieuwd team van  RVVH kwam snel uit de startblokken. Na twee minuten deed Habib Oreagba(Sliedrecht) al een 1e poging om de score te openen, maar de scherpte ontbrak nog. Enkele minuten later moest keeper Sidney Batenburg(Sliedrecht) een poging van SSS in stijl voor zijn doel wegwerken.

Na missers van Jaden Gravenbeek en Mike Kooiman kon RVVH in de 17e minuut wel het verschil maken. Melvin Monteiro werd goed ingespeeld door Mike Kooiman en werkte de 0-1 in de korte hoek. Twee minuten later versnelde Habib Oraegba over de linkerkant en lag daarna breed op Jaden Gravenbeek die nu het vizier wel op scherp had voor de 0-2. Kort voor het half uur liep RVVH uit naar 0-3 door een intikker van Manuel Milambo(Sliedrecht).

RVVH had de score nog verder kunnen opschroeven maar pogingen van Manuel Milambo en Mike Kooiman werden gered door de keeper. Diep in blessuretijd tikte SSS de 1-3 binnen.

In de 2e helft maakte RVVH gehakt van SSS. Na 50 minuten kwam Manuel Milambo 1 op 1 te staan met de keeper waarbij de keeper redde. In de rebound schoot Harry Diaby(Spijkenisse O23) de 1-4 binnen. Halverwege de 2e helft profiteerde Bart de Vries van een foutje van de SSS keeper, hij bracht de stand op 1-5.

De 1-6 volgde al snel. Helaas haalde SSS in de 71e minuut de bal van Harry Diaby net voor de lijn weg. Even later was het wel raak! Randy Gouman(Slikkerveer 3) miste 1 op 1 met de keeper maar Harry Diaby schoot alsnog de rebound binnen. Bob Krens zag daarna de keeper in verkeerde positie staan, hij probeerde dan ook vanaf zo,n 35 meter de bal in het doel te werken. Jammer genoeg eindigt de bal op de lat.

In de 80e minuut stuurde Randy Gouman een steekbal weg op Jardy Terwisscha. Jardy rondde de klus goed af en tekende voor de 1-7. Kort voor tijd was het slotakkoord weer voor RVVH. Door  twee treffers van Randy Gouman wonnen de boys de wedstrijd met 1-9. Een mooie en grote overwinning voor RVVH 3. Aanstaande dinsdagavond speelt RVVH om 8 uur op eigen terrein tegen SVS O23-1. Zaterdag 17 augustus spelen de boys thuis om 12 uur tegen Sliedrecht 3.

Opstelling RVVH 3:Batenburg, Monteiro(72 Krens), M.Diaby(46 Langeler), R.Resoort(58 Troenohardjo), Zeij(46 Malipaard), Mosmans, Krens(46 de Vries), Milambo(72 Oreagba), Gravenbeek(46 H.Diaby), Kooiman(58 Gouman), Oreagba(46 Terwisscha).

RVVH O23-1:

RVVH speelde zaterdag op eigen terrein de 1e oefenwedstrijd tegen competitiegenoot uit de 2e divisie Sparta AV O23-1. In de 1e helft werd er in 3 sessies van een kwartier gespeeld. Een doelpunt van RVVH werd in het 1e kwartier afgekeurd wegens buitenspel. David Arnold kreeg een dot van een kans maar schoot de bal hoog over. Later in de wedstrijd maakte Juandro Souisa een fraaie actie en trok daarbij de zestien binnen. Hij werd hierbij gevloerd door zijn tegenstander. Scheidsrechter Frank Anemaat gaf een strafschop en Juandro Souisa schoot deze zelf binnen. Voor rust probeerde Joshua Darson nog de 2-0 binnen te werken maar slaagde hier niet in. Met een 1-0 voorsprong gingen de boys de kleedkamer in.

In de 2e helft werd RVVH sterker en kwam Sparta er nauwelijks aan te pas. Keeper Mike van Staaijeren moest nog wel even een gelijkmaker voorkomen en deed dat goed. Vlak voor tijd viel voor Sparta toch nog de 1-1. Hier bleef het bij.  Aanstaande woensdagavond openen  de boys het Ridderkerk Toernooi met een wedstrijd tegen Slikkerveer O23-1.

Programma: Di    20:00 uur Slikkerveer1-RVVH 1

Di    20:00 uur RVVH 3-SVS O23-1

Wo 20:00 uur Slikkerveer O23-1 – RVVH O23-1

Za   12:00 uur troostfinale Ridderkerk Toernooi

Za   14:45 uur Finale Ridderkerk Toernooi

Za   10:00 uur Slikkerveer Legends-RVVH Legends

Za   10:30 uur Bolnes Legends – RVVH Legends

Za   11:00 uur Rijsoord Legends – RVVH Legends.