Jubileumreceptie RVVH 22-9-2018

Zaterdag 22 september 2018 vond de aftrap plaats van de festiviteiten rondom het 100 jarig jubileum van RVVH. Helaas bleek de regen ’s-middags de grote spelbreker waardoor één en ander  in het water viel. Het optreden van muziekvereniging Harmonie Slikkerveer voor en tijdens de rust van de wedstrijd vond daarom plaats vanaf de tribune. Dit ging ze uitstekend af al was een marcherend muziekkorps onder een herfstzonnetje wel zo leuk geweest natuurlijk. De geplande vlagceremonie vond door de natte omstandigheden ook plaats zonder een kort woordje voor een ieder van wethouder H. van Os omdat de gestaag vallende regen zorgde dat de geluidsinstallatie niet gebruikt kon worden en dus was het improviseren geblazen. Niettemin werd de prachtig nieuwe verenigingsvlag in top gehesen door de wethouder. 

De avond kreeg echter een heel ander karakter. Een gezellig volle kantine, gevuld met zo’n 175 leden en genodigden, kon genieten van een leuk opgezette receptie. Oud voorzitter Kees van ’t Zelfde praatte de hele avond aan elkaar. De eerste officiële spreker was burgemeester mevrouw A. Attema. Zij bracht een luchtige speech ten gehore waar menigeen een (glim)lach niet kon onderdrukken. Namens het gemeentebestuur overhandigde vervolgens wethouder van Os een bronzen beeld aan RVVH. Daarna was de beurt aan de heer G. van der Meijde namens de KNVB die vond dat RVVH maar wat trots mocht zijn de 100 jaar te hebben behaald. Ook werd de officiële bondsvlag overhandigd aan voorzitter Mario Papavoine. Daarna volgde een interview met de voorzitter wat voor veel openheid zorgde hoe RVVH op dit moment manoeuvreert en de toekomst verder in wil gaan. Na de pauze werden vervolgens Cees den Hartog en Han van Loon naar voren geroepen die nader aan de tand werden gevoeld over het meest succesvolle jaar in de RVVH geschiedenis namelijk 1967. Beide heren maakten deel uit van de selectie die toen landskampioen werd bij de zaterdagamateurs.

Hierna werd Han van Loon nogmaals naar voren geroepen om in het bijzijn van de andere Ere-leden Hennie van der Sluis en Theo Huizer benoemd te worden tot Ere-lid van RVVH. Een welverdiende onderscheiding voor de totaal verraste Han, die dit heel erg kon waarderen.

De avond bleef de aanwezigen boeien en een prachtig in elkaar gezette compilatie, samengesteld door Erik den Hartog, van een kwartier van foto’s en beelden uit het verleden en heden zorgde voor een mooie afsluiting van het officiële gedeelte. Daarna volgde er nog een informeel samenzijn waarbij duidelijk werd dat iedereen het een geslaagde clubavond had gevonden. Het geheel was goed opgezet in de gezellige blauw wit uitstralende kantine. Met een voldaan gevoel ging een ieder huiswaarts rond de klok van 23 uur. De dank gaat uit naar de organisatie en de vele vrijwilligers die dit allemaal hebben mogelijk gemaakt.

RVVH TV maakte een sfeerimpressie van de jubileumreceptie zaterdag 22 september jl. Veel kijkplezier. Klik hier voor het bekijken van de video.