Wedstrijdverslagen dinsdag 13 augustus

Dinsdagavond zijn er een tweetal wedstrijden afgewerkt. RVVH 1 opende het Ridderkerk Toernooi tegen gastheer Slikkerveer en RVVH 3 kon na afzegging van SVS O23-1 gelukkig nog een oefentegenstander vinden, op eigen terrein werd er gespeeld tegen een combinatie team van Drechtstreek 1,2, O23 en O19.

RVVH 1:

Op het terrein van Slikkerveer startte RVVH aan het Ridderkerk Toernooi. De boys namen het op tegen zaterdag 3e klasser Slikkerveer. Slikkerveer met veel ex RVVHers binnen de gelederen kon in de 1e helft geen vuist maken tegen het sterke RVVH. Bij RVVH was aanvoerder Papito Merencia teruggekeerd in de basis na een langdurige blessure, tevens maakten ook Suently Alberto, Everton Pires Tavares, Guytano dos Santos en later ook nog Jessie Proost weer hun speelminuten. Afwezig waren nog Merijn Wolters, Brandon Nooitmeer en Jeremy Moreno.

RVVH stelde na drie minuten keeper Ricardo Kieboom al op de proef met een hard schot van Papito Merencia, maar de doelman kon de treffer voorkomen. Enkele minuten later werd Papito Merencia weer in stelling gebracht met een steekbal van Everton Pires Tavares maar nu miste hij zijn doel. Na een kwartier was er een 1e test voor keeper Tim Elkhuizen maar dit leverde geen problemen op.

Twee minuten later kon RVVH het verschil maken. Philip Dragon gaf een strakke voorzet op maat en de van Barendrecht afkomstige Sven Dijkgraaf kon zo zijn 1e doelpunt voor RVVH binnen schieten. Kort daarna werd de score verdubbeld door Guytano dos Santos die van afstand hard de 0-2 binnen schoot.Even leek het erop dat RVVH de finaleplek al zeker ging stellen toen Everton Pires Tavares over een afstand van zo,n 18 meter de trekker overhaalde, maar doelman Kieboom zag de bal ruim over gaan. Kort voor rust kon Slikkerveer aanklampen, door een treffer van Zepp Jacobs kwam er een 1-2 ruststand op het scorebord te staan.

In de 2e helft duurde het even voor beide teams konden starten aan de wedstrijd. Door problemen met de verlichting kon de wedstrijd een kwartier later weer hervat worden. RVVH zette meteen vijf verse krachten in. In de 53e minuut kon RVVH weer verder uitlopen maar een schot van Luiz Baldeh Baldeh miste scherpte. Even later zat het Maurice Lopes ook niet mee, zijn kopbal kwam op de paal terecht.

Toch kwam RVVH na 65 minuten nog even in de problemen. Keeper Tim Elkhuizen taste mis bij de gelijkmaker van Jochem Kuivenhoven. Gelukkig werd er in het laatste kwartier de wedstrijd beslist door RVVH. Nieuwkomer Luiz Baldeh Baldeh kon een voorzet van Patrick Lopes Martins da Veiga  klem in de hoek binnenwerken. 2-3. Tien minuten voor tijd opnieuw een doelpunt van een nieuwkomer, Bradley Geldorp werkte van afstand de bal binnen. 2-4. Vijf minuten voor het einde floot de scheidsrechter de wedstrijd naar het einde wegens onweer. RVVH speelt nu zaterdag om kwart voor drie de finale tegen de winnaar van Bolnes-Rijsoord.

Opstelling RVVH 1:Elkhuizen, Dragon(63 P.Lopes Martins da Veiga), Dijkgraaf, Alberto(46 Niamut), Tarifit, de Witte, dos Santos(46 Rahli), Geldorp, Merencia(46 M.Lopes), El Mahjoubi(46 Proost), Pires Tavares(46 Baldeh Baldeh).

Op eigen terrein speelde RVVH een oefenwedstrijd tegen een combinatieteam van Drechtstreek 1,2,O23 en O19.

De wedstrijd werd gespeeld in drie blokken van een half uur. In het 1e blok ging er veel mis. Habib Oreagba schoot na drie minuten de bal over het doel. Een minuut of acht later zag hij de bal voorlangs gaan. Ook Drechtstreek miste enkele keren. Een schot van Jardy Terwisscha werd via de lat overgestikt door de keeper. In de 27e minuut kon keeper Sidney Batenburg goed redding brengen bij een 1 op 1 situatie, in de rebound werd de bal over gekruld.

In de 2e sessie kwamen beide teams niet tot scoren. Sidney Batenburg kon enkele keren een achterstand voorkomen.

Het laatste blok kon RVVH de wedstrijd toch nog scoren. Na een goeie redding van keeper Batenburg en een bal naast van Bart de Vries kon Jaden Gravenbeek na 72 minuten met links uithalen en zo de 1-0 op het scorebord brengen. Een afstandsschot van Jordi Mosmans werd met moeite gered door de keeper van Drechtstreek. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-0 overwinning voor RVVH.

Zaterdag 17 augustus speelt RVVH om 12 uur thuis een oefenwedstrijd tegen Sliedrecht 3.

Opstelling RVVH 3:Batenburg, Langeler, Monteiro(45 M.Diaby), Zeij(61 Malipaard), Malipaard(31 R.Resoort), Mosmans, Groeneveld, de Vries, H.Diaby(31 Gravenbeek), Terwisscha(61 Gouman), Oreagba(61 H.Diaby).