Dagverslag zaterdag 17 augustus

De voetbalzaterdag stond voornamelijk in het teken van het Ridderkerk Toernooi. RVVH 1, RVVH O23-1 en de Legends deden hier aan mee. Oefenwedstrijden waren er voor RVVH 2, 3 en RVVH O16-1.

RVVH 1:

Net als eerdere jaargangen het geval was bij het Ridderkerk Toernooi had ook nu de hoofdmacht van RVVH zich wederom geplaatst voor de finale ten koste van Slikkerveer. Slikkerveer speelde dan ook op het Reyerpark de troostfinale tegen Bolnes, en RVVH nam het weer eens op tegen de zaterdag 3e klasser Rijsoord.

In de troostfinale kwam Slikkerveer nauwelijks in de problemen. Na een 3-0 voorsprong met de rust won Slikkerveer de wedstrijd met 6-0 van Bolnes.

Om kwart voor drie begon de nieuwe trainer Jan v/d Lugt met zijn elf spelers aan de finale. Daarbij kon hij bij het winnen dan ook de 1e prijs binnen slepen. RVVH ging de strijd aan met Rijsoord. Beide teams lieten in de 1e helft weinig hoogtepunten zien. RVVH probeerde wel het doel te vinden maar Rijsoord kon de nog goed tegenhouden. Laurens de Witte haalde na 19 minuten voor het eerst de trekker over maar zijn schot eindigde in de handen van de Rijsoord keeper. In de 35e minuut kreeg Khalid Rahli nog een beste kans, maar in een 1 op 1 situatie stuitte hij hierbij op de keeper. Met een ongewijzigde stand eindigde de 1e helft.

RVVH bracht in de 2e helft vier verse krachten binnen de lijnen, daardoor kwam er wel wat meer spanning aan RVVH zijde. In de 49e minuut opende RVVH de score. Althans dat dacht iedereen. Romano Niamut schoot een vrije trap vanaf de rand zestien strak binnen en de keeper liet los en de bal gleed vervolgens het doel binnen. De treffer werd helaas afgeblazen wegens buitenspel. Enkele minuten later schoot Everton Pires Tavares wel de 1-0 binnen. De voorsprong was helaas voor korte duur want een minuut later prikte Lulu Luviënno de gelijkmaker binnen namens Rijsoord.

Even later probeerde Sven Dijkgraaf met een omhaal in de zestien RVVH weer aan de leiding te brengen maar zijn poging ging net over. Na een uur spelen kwamen de boys op 2-1, Philip Dragon nam een cornerbal die werd wat ongelukkig in het doel gewerkt door Timo Versteeg van Rijsoord. Kort daarna stelde Luiz Baldeh Baldeh met een treffer de winst zeker. De wedstrijd was gespeeld. RVVH won met 3-1 en pakte zoals in eerdere edities weer de 1e prijs. Philip Dragon werd gekozen als beste speler van het toernooi.

Aanstaande zaterdag 24 augustus dan speelt RVVH weer om de punten. De boys starten om half drie met een thuiswedstrijd tegen Sc Feijenoord. Een week later gaan de boys op bezoek bij WNC in Waardenburg.

Opstelling RVVH 1:Nikolic, Dragon(65 Geldorp), Eggers, Niamut, Proost(46 Dijkgraaf), Rahli(46 Merencia), M.Lopes, de Witte(46 Alberto), dos Santos(46 Baldeh Baldeh), Pires Tavares(65 Tarifit), P.Lopes.

RVVH startte aanvankelijk zaterdag de 1e oefenwedstrijd thuis tegen Zuidland 2, maar door afzegging gingen de boys nu richting Spijkenisse. Daar werd geoefend tegen het 1e team van SCO’63. De boys kregen al vroeg de kans om de leiding te nemen maar een schot van Youri Volkman  was te zacht en werd een makkelijke prooi voor de keeper. SCO’63 kopte halverwege de 1e helft vanuit een cornerbal naast.

Na een half uur nam de thuisploeg de voorsprong, bij de 2e paal werd de bal binnen gekopt. Even later stuitte Claudio van Halem op de keeper om de gelijkmaker binnen te werken. RVVH kwam in de 35e minuut wat ongelukkig op een grotere achterstand. Na een handsbal van Moise Mpongo werd er een penalty gegeven waarop keeper Mike van Staaijeren geen redding kon brengen.2-0.

In de slotminuten voor rust maakte RVVH de jacht op de aansluitingstreffer. Een diepe bal van Twan v/d Weele bereikte Kevin de Graaf, die kwam 1 op 1 met de keeper te staan maar hij raakte de lat. Vlak voor rust kon Bryan de Graaf verwoestend uithalen na een cornerbal. Zo kreeg RVVH toch weer de aansluiting terug. 2-1.

In de 2e helft was RVVH weer veel op de helft van SCO’63 te vinden. Binnen twee minuten spelen stonden de boys weer op gelijke hoogte. Youri Volkman stond vrij aan de rand zestien en schoot de gelijkmaker binnen.2-2. De bij RVVH terug gekeerde Tayfun Karaca gaf hierna ook weer zijn aandeel aan de wedstrijd. Een schot van Jarmo de Bode werd gesmoord en Tayfun reageerde snel en werkte de 2-3 binnen. Even later verzilverde Tayfun Karaca ook nog een voorzet van Levi Swarttouw die goed was voor de 2-4.

SCO’63 deed in de 70e minuut nog wel wat terug maar uiteindelijk werd de klus hierna geklaard door RVVH. Jarmo de Bode schoot de bal 2x tussen de palen. De boys wonnen de wedstrijd met 3-6.

Dinsdagavond oefenen de boys op eigen terrein om 8 uur tegen Pelikaan 2. Zaterdag volgt een oefenwedstrijd thuis om half 12 tegen LRC 2.

Opstelling RVVH 2:van Staaijeren, v/d Weele(46 Swarttouw), Tuinfort(70 v/d Weele), B.de Graaf(70 van Halem), Mpongo(46 de Bode), Terlouw, Volkman, Latakwal, K.de Graaf(70 Latakwal), van Halem(46 Karaca), Mars.

RVVH speelde op eigen terrein een oefenwedstrijd in twee blokken van 30 minuten. Tegenstander was het net gestarte Sliedrecht 3. De boys namen al na 5 minuten de leiding. Een schot van Mino Diaby keerde via de lat terug , Jardy Terwisscha reageerde snel en schoot de rebound binnen.1-0.Daarna bleef de 2 en de 3-0 uit. Een schot van Jardy Terwisscha werd geblokt en Bob Krens schoot te slap in waarna de keeper makkelijk kon redden. In de 22e minuut moest Sidney Batenburg de bal voor de korte hoek weggrijpen. Met een 1-0 voorsprong kwam RVVH het 1e blok door.

In de 2e helft werd de score verdubbeld door Mike Kooiman. Vanaf 18 meter maakte hij een mooie actie, hij schoot vervolgens op de keeper die de bal niet kon controleren. Uit een scrimmage op de doellijn kon Mike Kooiman alsnog de 2-0 binnen werken. Sliedrecht scoorde hierna de aansluitingstreffer.2-1. Randy Gouman kon van grote afstand de 3-1 eindstand op het scorebord zetten.

Aanstaande woensdagavond speelt RVVH om 8 uur op eigen terrein een oefenwedstrijd tegen Xerxes DZB zo 1. Zaterdag 24 augustus volgt weer een oefenwedstrijd thuis tegen Vlotbrug O23-1. Aanvang 12 uur.

Opstelling RVVH 3:Batenburg(46 Willemen), Troenohardjo(46 R.Resoort), M.Diaby, Monteiro, Malipaard, Mosmans, Krens, Groeneveld(46 de Vries), Gravenbeek(46 van Heek), Gouman, Terwisscha(46 Kooiman).

RVVH O23-1:

Het team van trainer Brendon Tholenaars had zich woensdagavond al verzekerd van een finaleplek voor het Ridderkerk Toernooi. De boys wonnen met 2-1 van gastheer Slikkerveer O23-1. Doelpunten kwamen van Maxwell Sam Sin en Mike Kooiman. Rijsoord had zich op de dinsdagavond ook al verzekerd voor de finale ten koste van Bolnes.

Op de zaterdagmiddag stond dan ook de finale RVVH-Rijsoord op het programma. De boys kwamen in de 1e helft aan de leiding door een doelpunt van Kamal El Ouardi. Rijsoord kon daarna weer op gelijke hoogte komen. 1-1 was de ruststand.

Na de pauze nam RVVH weer het initiatief. Amin Latakwal scoorde de 2-1. Rijsoord kon toch nog voor tijd de 2-2 scoren. In de shootouts ging RVVH helaas onderuit. Rijsoord pakt dan de 1e plek. Aanstaande zaterdagmorgen speelt RVVH om 10 uur op eigen terrein voor de beker tegen Slikkerveer O23-1.

De Legends van RVVH:

Zaterdag werd er door de legends van RVVH al weer de 2e editie van het Ridderkerk Toernooi afgewerkt. Aanvankelijk had RVVH de beschikking over meerdere spelers maar uiteindelijk moest RVVH het doen met 13 spelers. Op het doel stonden Frank Anemaat en Paul de Baat, de overige veldspelers waren: Jeroen v/d Male, Arno Fransen, Johan de Ruiter, Gerard v/d Mei, Johan van Onlangs, Martijn de Baat, Paulo Cillari, Geert v/d Meide, Daniël Vermeulen, Martijn de Nobel, Peter van Vugt.

In de 1e wedstrijd van 20 minuten nam RVVH het op tegen Slikkerveer. Na een redding van Frank Anemaat kreeg Johan de Ruiter ook de kans tot scoren, maar zijn schot ging over het doel. Kort daarna slaagde Johan de Ruiter er ook niet in om in een 1 op 1 situatie te scoren met de keeper. Slikkerveer was ook niet goed in het verzilveren van de kansen. De wedstrijd eindigde in 0-0. Bolnes en Rijsoord scoorden in de 1e wedstrijd ook niet.

Na de pauze van tien minuten startte RVVH aan de 2e wedstrijd tegen Bolnes. RVVH miste scherpte in de afronding. Een vrije trap van Daniël Vermeulen ging via de onderkant lat terug het veld in. Paul de Baat kopte na 11 minuten een cornerbal net naast van Peter van Vugt. Even later raakte Bolnes ook de lat. Vlak voor tijd besliste Gerard v/d Mei de wedstrijd, hij werkte een vrije trap strak het doel in. 1-0. Slikkerveer won de 2e wedstrijd met 1-0 van Rijsoord.

In de laatste wedstrijd werden de degens gekruist met Rijsoord. Paul de Baat kon na drie minuten de score openen in een 1 op 1 situatie met de keeper maar hij miste. Een minuut of vijf later nam Rijsoord de leiding. Martijn de Nobel bereidde een goeie voorzet voor en Johan de Ruiter kopte de gelijkmaker binnen.1-1. RVVH kreeg nog mogelijkheden om 2-1 te winnen maar Johan de Ruiter en Martijn de Nobel misten beide. Slikkerveer won de laatste wedstrijd van Bolnes.

De eindstand is Slikkerveer 7 punten, RVVH 5 punten, Rijsoord 2 punten en Bolnes 1 punt.

RVVH O16-1:

RVVH speelde op eigen terrein een 1e oefenwedstrijd tegen Oranje Wit O17-2. De beslissing viel al vroeg in de wedstrijd. Door onoplettendheid maakte Oranje Wit al na drie minuten de 0-1. Hier bleef het ook bij. Aanstaande woensdagavond speelt RVVH weer een oefenwedstrijd. Om kwart voor zeven speelt RVVH uit tegen Sc Feijenoord O16-1.