Dagverslag zaterdag 24 augustus

Door Arie Verveer:

RVVH speelde zaterdag al weer de 3e oefenwedstrijd. De boys deden dit niet tegen LRC 2 maar tegen Nieuwenhoorn 2. De boys openden al vroeg de score. Damian Mars tikte binnen twee minuten een terug gelegde bal het doel in. 1-0. Een minuut of tien later probeerde Thijs Blaak met zijn inzet de score te verdubbelen voor de Blauwwitte Brigade maar de keeper van Nieuwenhoorn tikte de bal net over de lat. Halverwege het 1e deel lag Levi Hoogendoorn in het vijfmetergebied de bal goed terug op Remon Luksch, die haalde uit en schoot naast. In de 24e minuut kwam Nieuwenhoorn langszij. Keeper Mike van Staaijeren stond wat ver voor de goal en Nieuwenhoorn wipte de bal dan ook het doel in. 1-1. Tien minuten later schoot Remon Luksch tegen zijn oud-teamgenoten van vorig seizoen de 2-1 binnen. Met deze voorsprong ging RVVH op naar de thee in de kleedkamer.

Na de pauze bracht trainer Han van Harselaar maar liefst zes wijzigingen aan binnen zijn team. De boys konden na bijna een uur spelen de score weer verder opschroeven, Remon Luksch maakte er 3-1 van. In het slot van de wedstrijd maakte RVVH de jacht op de 4-1. Tayfun Karaca haalde na 79 minuten uit maar mikte te hoog. Rocinio Tuinfort testte over een afstand van zo,n 16 meter de keeper van Nieuwenhoorn, hij werkte met moeite de bal weg. Vlak voor tijd schoot Tayfun Karaca de 4-1 binnen kort voor de doellijn, maar de scheidsrechter keurde de treffer af wegens buitenspel. In blessuretijd kwam er wel de 4-1 op het scorebord. Remon Luksch nam een cornerbal die kwam via via bij Bo Terlouw uit die met een schuiver vanaf zo,n 25 meter de keeper verraste. 4-1. Niet veel later blies de scheidsrechter de wedstrijd naar het einde.

Aanstaande dinsdagavond speelt RVVH een oefenwedstrijd. De boys spelen uit om kwart over 8 tegen Papendrecht 2. Komende zaterdag start RVVH voor de beker om kwart voor 12 thuis tegen Barendrecht 2.

Opstelling RVVH 2:van Staaijeren, Swarttouw, B.de Graaf, Boogert, Spijkerman, T.Blaak, Terlouw, Luksch, Mars, K.de Graaf, Hoogendoorn. Wisselspelers:Mpongo, v/d Weele, Vries, Tuinfort, van Halem, Karaca.

RVVH O23-1:

RVVH speelde voor de 2e keer in korte tijd weer tegen Slikkerveer O23-1. Eerst op het Ridderkerk Toernooi en nu dan voor de beker stonden beide teams weer tegenover elkaar. Na 8 minuten moest keeper Brian Melissen met een knappe redding de bal voor de kruising weg pakken. Mike Kooiman haalde na een kwartier ook uit maar zijn schot ging naast. In de 20e minuut kon RVVH de leiding nemen, met een steekbal tussendoor ging Joshua Darson er vandoor en maakte er 1-0 van.

Mike Kooiman verzuimde daarna de score te verdubbelen, hij haalde uit en schoot op de keeper. RVVH grossierde in het missen van kansen en hield zo ook Slikkerveer nog altijd in de wedstrijd. Juandro Souisa had na 33 minuten het vizier niet op scherp. Een minuut of vijf later kon RVVH dan de 2-0 scoren. Mike Kooiman lag de bal terug op Amin Latakwal voor de 2-0. Vlak voor rust kreeg Mike Kooiman nog een beste kans tot scoren maar hij miste de 3-0.

In de 2e helft verliep het toch anders dan verwacht. De boys stonden lange tijd op 2-0 voorsprong maar zagen in het slot van de wedstrijd deze voorsprong wegglippen. RVVH kreeg in de laatste vijf minuten twee doelpunten tegen. Na een  2-2 stand moest er wel een beslissing komen wie er door zou gaan voor de beker. Dus waren er strafschoppen nodig voor een beslissing. Slikkerveer won de strafschoppenserie.

RVVH dus uitgeschakeld voor de beker. Aanstaande zaterdag gaat de competitie van start. De boys starten in de 2e divisie met een thuiswedstrijd om 10 uur tegen Sparta AV O23-1.

Basisopstelling RVVH O23-1:Melissen, Bergraaf, Nuis, v/d Wel, Bocrezion, Latakwal, J.Arnold, Sam Sin, Souisa, Darson, Kooiman.

RVVH O23-2:

RVVH startte zaterdag met een uitwedstrijd voor de beker tegen Bolnes O23-1. Trainer Pascoal Duarte miste wegens vakantie nog enkele spelers, maar toch kwamen de boys goed uit de startblokken. Bolnes nam de leiding, uit een zondagsschot viel de 1-0. Gelukkig reageerde RVVH vlot. Tom Piena onderschepte de bal en schoot over een afstand van 20 meter de gelijkmaker binnen. Met een 1-1 stand haalde RVVH de rust.

In de 2e helft ging RVVH op dezelfde voet verder. Een aantal kansen van Jimmy Lavieren en Brooklyn Zijlstra werden om zeep geholpen helaas. RVVH hield goed druk maar uiteindelijk viel de goal aan de andere zijde bij Bolnes. De boys maakten de jacht op de gelijkmaker. Gelukkig kon RVVH vlak voor tijd langszij komen. Tom Piena tekende na een vrije trap van Sam Vaessen voor de 2-2. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter moesten de strafschoppen de beslissing brengen. In een gelijkopgaande penaltyserie miste RVVH de laatste waardoor Bolnes uiteindelijk doorgaat voor de beker. Aanstaande zaterdag start RVVH om half drie met een uitwedstrijd tegen Papendrecht O23-1 voor de competitie.

RVVH 17-1:

Voor de 2e oefenwedstrijd gingen de boys zaterdag op bezoek bij 4e divisionist VOC O17-1.

In de 1e helft moest RVVH een 1-0 achterstand zien weg te werken. Brian Opmeer schoot vanaf 30 meter de 1-1 binnen. Door een communicatiefout kwam RVVH op een 2-1 achterstand.

Na de pauze kwamen de boys meer in het spel, maar gescoord werd er niet meer. De stand bleef 2-1 in het voordeel van VOC O17-1.

Aanstaande woensdagavond speelt RVVH om 7 uur een oefenwedstrijd uit tegen De Alblas O17-1.

RVVH O16-1:

RVVH oefende op eigen terrein tegen CWO O16-1.

In een gelijkopgaande 1e helft golfde het spel op en neer. CWO opende de score. Met een 0-1 achterstand ging RVVH de rust in.

Na rust begon RVVH scherper. Al snel had Daniël Uso de gelijkmaker in het doel leggen. Vijf minuten later had Daniël Uso weer succes toen hij ook de 2-1 binnen tikte. Door onoplettendheid achterin  kon CWO weer langszij komen.2-2. CWO drukte door en scoorde de 2-3, maar Jayce Bijvoets bracht na een uur de stand weer in evenwicht. Sil Douma pikte ook weer een doelpuntje mee. Na de 4-3 was het nog niet gedaan. CWO knokte zich terug naar 4-4. Daarna zorgde Jayce Bijvoets voor de beslissing.5-4.

RVVH speelde zaterdag de 1e oefenwedstrijd van een nieuw seizoen. De boys gingen op bezoek bij Spirit O15-2.

Na een slordig begin van RVVH opende Spirit vanuit het niets de score. Daarna was RVVH  meer in balbezit en werd het spel ook iets beter. Vlak voor tijd kon Amin Msseyh uit een vloeiende aanval de gelijkmaker scoren.

In de 2e helft werd het spel nog beter. Dat leverde al na twee minuten de 1-2 voorsprong op. Uit een cornerbal van Daniël Pogosjan kon Sil Douma de 1-2 binnen koppen. Het wachten was op de 1-3 maar uiteindelijk viel het doelpunt aan de andere zijde. De wedstrijd eindigde in 2-2. Aanstaande zaterdag speelt RVVH op eigen terrein om 12 uur een oefenwedstrijd tegen NSVV O15-1.

RVVH O14-1:

RVVH oefende zaterdag op eigen  terrein tegen CWO O14-1.

De boys lieten bij vlagen goed voetbal zien. Toch keek RVVH al vroeg tegen een 0-1 achterstand aan. Al snel knokte RVVH zich weer terug op gelijke hoogte. Quinn Keur wist uit een prachtige pass van Divensly Mahn de 1-1 te scoren. Kort daarna nam RVVH de leiding, na een uitbraak tekende Djerilyano Sanches Miranda voor de 2-1. Vlak voor rust breidde Daley Ouwens de score nog verder uit naar 3-1.

Na de pauze werd de voorsprong goed verdedigd. Beide teams kregen diverse kansen maar deze werden niet benut. Kort voor tijd scoorde CWO nog een aansluitingstreffer maar die werd afgekeurd wegens buitenspel. De wedstrijd werd met 3-1 gewonnen.

Aanstaande zaterdag staat er een oefenwedstrijd gepland thuis tegen sc Victoria’04 O14-1.Aanvang 10 uur.